Betreed een Andere Wereld

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 26 jun 2013 | 0 reacties | 2712 maal gelezen


...en wel die van de natuur en haar dieren op de Veluwe! Wanneer je op een andere manier kijkt naar de natuur en haar dieren, zie je ineens zoveel meer.

Bij diersporen denkt men vaak snel aan pootafdrukken, maar in werkelijkheid laten de dieren veel meer sporen achter dan dat. Ga maar na; wat laat een uil achter?!

.....juist, o.a. braakballen. Zo kan bijvoorbeeld een vos een plukplaats achterlaten, maar een roofvogel ook, de drollen nog achterwege gelaten! Er zijn zoveel verschillende diersporen. De kunst is echter die bepaalde braakbal of plukplaats aan het juiste dier te linken. Vervolgens weet je welke dieren zich waar in het bos bevinden. En wanneer je dat weet kun je die dieren ook in het echt gaan zien! Dat geeft een geweldig gevoel; het zien en beleven van die andere wereld!

Uiteraard duurt het even voordat je de juiste informatie bij elkaar hebt verzameld om de sporen van dieren te kunnen 'lezen'. Wij helpen je graag op weg.

Ben je na het lezen van dit stukje nieuwsgierig geworden? ga dan mee met onze wandel-workshop Diersporen op zaterdag 3 augustus! 

Alle tijd om door het bos te struinen en op zoek te gaan naar de sporen van dieren!

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in wandelen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda