Vogelhuisjes, steigers en Donkervoorts

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 21 apr 2013 | 0 reacties | 2936 maal gelezen


Geocaching: op een zomerse zondag ongemerkt schatten zoeken langs een toeristische fietsroute, succes!

Vandaag ga ik met RobRotterdam twee powertrails doen langs de Braassemerplas. Dit betekent op pad met de gps en er op bedacht zijn dat er elke paar honderd meter gestopt moet worden om een geocache te zoeken.

Vanaf de watertoren met een enorme rode tulp fietsen we richting het meer. Bij nummer één is het even aftasten wat we zoeken. Al snel levert de hint tweettweet een prachtig stukje handwerk op. We snappen al snel hoe de verstopplek eruit ziet, al levert dit nog hilarische momenten op: ' je leunt er met je handen bovenop', 'daar had ik al gekeken', en ' wat lig jij er leuk bij'.

De route is prachtig en leidt over onverwacht smalle paadjes, waar bewoners keuvelend in de deuropening staan terwijl je ze op een halve meter moet passeren. Na anderhalf uur fietsen, zoeken en loggen komen we al bij de pont naar de andere kant. Hier blijkt de organisator onjuiste informatie te hebben verstrekt: het overvaartarief is met 10 cent verhoogd! Nu maar hopen dat we het pontje terug nog kunnen betalen!

De caches aan de overkant zijn minder creatief gemaakt en liggen lager bij de grond. Hier is het druk met fietsers, skaters en wandelaars en moeten we opletten niet verdacht over te komen. Gelukkig is Rob een meester in camouflage en trekt hij alle middelen uit de kast om de aandacht van mij af te leiden. We worden daarbij geholpen door de voortrazende stoet Donkervoorts die we uiteraard aandachtig moeten bekijken.

De kroeg bij de kerk in Rijnsaterwoude slaan we over en we vinden een bankje met uitzicht op het water. Het is rond het meer druk met fietsers, maar op het meer is het juist heel rustig. Wel is er een koppel aan het waterskiën en krijgt de jeugd les in optimistjes. Na de boterhammen en de thee fietsen we verder voor de laatste drie reguliere caches en uiteraard de bonus!

Bij de laatste cache blijken we de bonusletters voor Jan met de korte achternaam bewaard te hebben, want die cache is alleen voor premiummembers. Wel hebben we nog de bonuscache van het eerste gedeelte tegoed, dus met een groter pontje over en op zoek naar de laatste cache van vandaag. Als we aan het zoeken zijn komt er een man die zijn hond uitlaat een praatje maken. Of we geen benen breken en wel voorzichtig doen. Hij moest eens weten waar we vandaag al niet rondgestruind hebben. Na enig zoeken spot ik uiteindelijk de bonuscache, zodat ook de meegenomen travelbug en geocoin aan het vervolg van hun reis kunnen beginnen. Het zit erop. We zijn rond!

Ik vond het heel gezellig en Rob weet nu dat hij niet meer gaat geocachen, want dan moet je zo vaak stoppen. De stand van vandaag: 33 caches en een bonuscache.
Ezra Noordermeer

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in fietsen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda