Het Labyrint Tiengemeten

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 02 sep 2013 | 1 reacties | 3977 maal gelezen


Er was geen tijd te verliezen, een derde kans zou er niet meer komen. De pont, eeuwig gelaten over de stroom van tijd, bracht mij naar de overkant, zoals die keer daarvoor....

Agenda: Natuurwandeling op eiland Tiengemeten! (17 km)

Na een flinke spurt erin gezet te hebben, zag ik niet veel later een groepje, zeker herkenbaar als OutdoorFriends, vertwijfeld tussen de al eerder in kaart gebrachte GuldenRoede, Vergeet Me Nietjes en Kattenstaart staan. Op het punt om rechtsomkeerd te maken, precies zoals ik mij herinner (zie mijn verslag over een eerder treffen in dit gebied)! Dit diende voorkomen te worden!

Hoe ga ik dit aanpakken, vroeg ik me af? Als ik gewoon op ze afloop zouden ze mij nu en mijn 'Vroeger Ik' tegelijk gaan zien wat vermeden diende te worden. Dat soort situaties had al eerder geleid tot vervelende paradoxen waardoor de wereld nu helaas opgescheept zit met deze realiteit, en dat mijn 'Vroeger Ik' hier nu zomaar vrij rondloopt.
Nee , ik moest de plaats van mijn 'Vroeger Ik' onopvallend zien in te nemen, in een flits en op een onbewaakt moment. Even hadden onze vrienden het te druk met een dispuut over routes, en sloeg ik toe. Onverhoeds wist ik te naderen, naadloos 'Vroeger Ik' met een Vulcan nerve-pinch uit te schakelen en tussen het riet te schuiven. Later zou ik het wel uitleggen maar voorlopig had ik mijn handen vrij. Met wat overdreven gebaren, zodat het hopelijk minder zou gaan opvallen dat ik natuurlijk wel een jaar behoorlijk ouder ben geworden, verhief ik mijn stem. “Aanschouw onze déjà vu, dit hebben we eerde meegemaakt, we zullen nu veronderstellen dat er geen weg vooruit is en moeten terugkeren. Nee er zijn geen dodelijke dazen en we kunnen gewoon 'rechtdoor'. Vooruit , vooruit want er is daar wel degelijk een weg ...”

Dat gezegd hebbende ontvouwde zich spontaan een labyrint, en vervolgde wij tastend onze weg, tussen het riet, het riet, heel veel riet...

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in wandelen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda