Rotterdam Meets Kinderdijk

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 11 jul 2013 | 0 reacties | 3146 maal gelezen


Mooie fietstocht door de polders ten oosten van Rotterdam. Op wellicht de eerste mooie zaterdag van het jaar met OutdoorFriends de oostelijke polders (Krimpenerwaard en Alblasserwaard) verkend.

Nadat alle gadgets aangezet waren om zo de afstanden en snelheden te kunnen vergelijken, op pad richting de Algerabrug. Na tien km al de eerste rust op de pont tussen Krimpen aan de Lek en Kinderdijk. Tja, wat doe je, de tijdsmeting op de pont laten doorlopen of niet?

De eerste toeristen waren al bij de molens maar wij konden nog redelijk ongestoord door fietsen. Onderweg ook nog bosjes racefietsers richting Schoonhoven gewezen (de pijlen waren verhangen?) en daarna rond 12 in de theetuin thee en (gelukkig ook) koffie gedronken.

Rob dacht een shortcut ondekt te hebben en haalde ons over om via het struweel onze weg te vervolgen. Bleek allemaal toch verder, meer begroeid en lastiger te berijden dan gedacht. Was gelijk een goede vuurproef voor de nieuwe hybride van Arnold.

Wederom rust op de pont van Ameide naar Lopik en met de wind mee via Schoonhoven retour naar Rotterdam. Van een solide tijdsmeting is het nooit gekomen met de gebruikelijke excuses (vergeten aan te zetten na de thee, batterij op, door laten lopen op de pont enz).

Kortom: mooie tocht, leuk gezelschap en flink verbrand....

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in fietsen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda