Volg je favoriete sporters op de Olympische Spelen!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 25 jul 2012 | 0 reacties | 6637 maal gelezen


Ben je sportfanaat en wil je de komende weken niets missen van de ervaringen van jouw favoriete wielrenners, zeilers, roeiers, zwemmers en andere olympische atleten? Via Twitter, hét netwerk voor ‘breaking news’, delen veel atleten hun persoonlijke commentaren, foto’s en filmpjes met hun fans. Hier twee tips om snel in contact te komen met de twitterende sporters in Londen: de 'Olympic Atletes' Hub' en nog 25 ‘must-follow’ atleten.

De Zomerspelen van 2012 worden nu al de 'Social Games' genoemd. Met de grenzeloze populariteit van Twitter en Facebook is het gemakkelijker dan ooit om de topsporters te volgen.
Ik vond twee leuke ingangen om je te helpen interessante sporters te vinden:

IOC platform: Olympic Athletes’ Hub

De Olympic Athletes’ Hub werd in april 2012 gelanceerd door het Internationaal Olympisch Commitee (IOC). Het doel van dit social media platform is sporters en fans direct met elkaar in (online) contact te brengen.

Hoe werkt het? Op de Homepage kan je de naam van een sporter, land of sport intypen:

Dan vind je de Twitteraccounts en Facebook profielen van de sporters en hun recente updates.

Het is de moeite waard deze website te gebruiken om interessante sporters te vinden, omdat je er niet alleen op naam kunt zoeken, maar ook op land, sport en event. Voor de liefhebber van games: actieve gebruikers van het IOC platform worden ook nog eens beloond. Verder geeft de website ook exclusieve informatie en filmpjes en er zijn chatsessies met sporters.

Welke 'outdoor' olympische sporters kan je vinden?

Op het platform hebben zich meer dan 1.000 sporters geregistreerd die actief gebruik maken van social media. Onder hen zijn ook veel Nederlandse atleten die buitensporten beoefenen. Je kunt via de IOC website hun laatste updates op Twitter lezen, en door te klikken op 'follow' kan je hen ook gaan volgen op Twitter.

25 internationale atleten die je 'moet' volgen op Twitter

Wie van al die duizenden olympischer sporters moet je nu volgen? Mashable wijst ons op 25 bijzondere twitteraars: atleten, zwemmers, schoonspingers, basketballers, tennissers en voetballers. Deze 25 sporters zijn leuk en interessant om te volgen om allerlei redenen: vanwege hun sterren status en medaillekansen, hun humor, hun enthousiasme, hun trots, hun foto’s en omdat ze zo lekker vaak twitteren. Van ‘blade runner’ Oscar Pistorius tot celebrities als Usain Bolt en LeBron James: bekijk alle 25 suggesties.

Welke atleten volg jij tijdens de Olympische Spelen 2012 en waarom?

Geef je reactie en tips onder dit artikel!
 

De foto van Marianne Vos is van de website: Diary of an urban cyclist
Lees ook op DutchCowboys: De Social Media Evolutie bij de Olympische Spelen <Infographic>

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in hardlopen, wielrennen, zeilen, zwemmen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda