Safari-Joggen op de Veluwe: reeën, vossen, hooglanders!

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 07 apr 2013 | 1 reacties | 5366 maal gelezen


Wild spotten op de Veluwe kan op veel manieren. Maar erg vroeg je bed uit en dan je hardloopschoenen aantrekken hiervoor is andere koek. We gaan Safari-Joggen op de Veluwe. Yes!

Agenda: Safari-joggen: hardlopend op zoek naar de 'Big Five'

Terwijl er nog wat verdwaalde sneeuwvlokjes in het donker neerdwarrelen verzamelen zo'n 12 sportieve hardlopers zich in Arnhem-Noord voor een joggingtocht over de Veluwe. Gids Rob is lokaal goed bekend en is bij voorbaat al zeker van zijn zaakje: we gaan veel wild zien. Met de auto rijden we een klein eindje op richting Deelen. Uitgerust met bidonnetjes en verrekijkers trokken we de natuur in. Nog geen 100 meter verder al de eerste herten. Vanaf de rand van een open vlakte hadden we een mooi overzicht. Even later meldde zich nog wat edelherten en een vos. Het werd langzaam licht en onze ogen raakten steeds meer gewend aan het contrast tussen veld en bos.

Dat wild spotten viel nog lang niet mee als je ondertussen ook goed moet kijken waar je loopt. Gids Rob bleek zéér goede ogen te hebben want hij spotte het ene na het andere groepje wild. Soms met wel 20 tegelijk! Wij waren verbaasd van de grote aantallen wild.

De beestjes waren wild enthousiast over ons, wij hadden immers ook veel bekijks, al was het dan op afstand. Het moet inderdaad ook een koddig gezicht geweest zijn om zo vroeg een groepje strak geklede hardlopers met verrekijkers vanaf de bosrand te zien gluren! Dat vonden waarschijnlijk ook de paar wandelaars die we al tegenkwamen. Tussen het spotten door werd er lekker doorgelopen over mooie zand-en bospaadjes.

Na ruim 2 uur joggen en spotten hadden we er 14 km op zitten en waren we weer terug bij de auto's. Bij elkaar wel zo'n 150 herten, reeën, vossen en schotse hooglanders gezien. Heel bijzonder! Vol ervaring en enthousiasme verlieten we de Veluwe weer. Nog een hele ochtend vóór ons. Een erg leuke activiteit, zeker voor herhaling vatbaar!

Groet, Stephan

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in hardlopen, natuur-in, safari-wildlife
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda