Met de valkjes op de Kaag

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 20 jul 2014 | 0 reacties | 6105 maal gelezen


De uitgestrektheid van de plassen, de warme stralen van de zon, een stevig aantrekkende wind, de klapperende zeilen en de picknick op de hoek van een eiland. Met de valkjes op de Kaag.

Op school heb ik zeker niet op zitten letten maar ik had geen idee waar Kaageiland was. Ja, ergens tussen Den Haag en Amsterdam (maar daar kom je op een examen niet mee weg natuurlijk).  Ze hebben er een pont naar het eiland met straatjes uit Swiebertje. Zo slingerde ik door het gehucht naar botenverhuur Diepzicht. De kennismaking met de anderen was kort want weldra werden de zeilen gehesen en, hoewel het de intentie was om bij elkaar te blijven, waren we de andere boot al na een half uurtje  kwijt. De wind trok lekker aan en, ondanks de drukte, speerden we overal goed tussendoor.

Voor de op handen zijnde picknick probeerden we contact te krijgen met onze andere zeilmaten wat niet helemaal meeviel. Door het uitgestrekte water, door al die mensen in boten en door het felle licht van de zon waardoor de display van de telefoon onzichtbaar bleek. Maar uiteindelijk vonden we elkaar!  Toen de andere boot onderweg naar de picknickplaats nog even vast kwam te zitten hapte ik toch stiekem alvast een sandwich weg. Inmiddels stikte ik bijna van de trek. Het was even voor drieen toen de wind ons naar de hoek van een eiland bracht waar we onze etenswaren met elkaar deelden.  Na nog een uurtje gevaren te hebben zeilden wij terug naar het haventje omdat we dringend behoefte hadden aan een drankje op een leuk terras.

We spraken af bij Tante Kee maar ik ontdekte Chuck en Irene even later op het terras van hotel Orion. Nou ja hotel, het leek meer op een Bed & breakfast met een drankvergunning. Het was de eigenaar, mede door de warmte, allemaal een beetje teveel geworden waardoor de bediening op het terras niet helemaal soepeltjes verliep. Maar dat gaf ook wel weer wat sjeu aan de afsluiting van deze hele leuke zeildag.

.

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in zeilen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda