Gezocht: business partner voor OutdoorFriends

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 19 mrt 2015 | 0 reacties | 5609 maal gelezen


OutdoorFriends, activiteiten site voor natuurliefhebbers, wandelaars en buitensporters, gaat stoppen. Tenzij er een interessante en enthousiaste business partner gevonden wordt. Wie?

Wie wil OutdoorFriends voortzetten?

Ruim 3 jaar nadat ik OutdoorFriends heb bedacht en opgericht (in september 2011) wil ik deze activiteitensite graag aan iemand anders overdragen. Wie heeft er zin om OutdoorFriends dóór te ontwikkelen tot een actieve, enthousiaste outdoor community, met wandelaars, fietsers, zeilers, skaters, natuurfotografen en meer?

Sinds de oprichting van OutdoorFriends in 2011 heb ik het netwerk steeds alleen beheerd, met alleen de ondersteuning van website ontwikkelaar Getting Social. In 2014 heb ik bovendien nog een tweede site opgericht, DeWandeldate, datingsite voor wandelaars. Ik heb nu behoefte aan meer focus en wil mijn tijd en energie aan DeWandeldate geven. OutdoorFriends vind ik nog steeds een fantastisch concept, en sinds de start krijg ik - ook nu nog - enthousiaste reacties van mensen die de site ontdekken en deelnemers aan de activiteiten. Het zou erg jammer zijn als OutdoorFriends helemaal moet stoppen. Daarom doe ik nu deze oproep om te onderzoeken of OutdoorFriends kan worden behouden.  

Dat kan alleen als zich een overnamepartner meldt die het netwerk 100% wil overnemen óf een businesspartner die het bedrijf in samenwerking met mij wil voortzetten en dóór ontwikkelen.
In beide gevallen iemand (een bedrijf) met dezelfde natuur & outdoor gedrevenheid en met een allround achtergrond (webontwikkeling, social media, bloggen, evenementenorganisatie, online marketing, SEO, PR, financieel management, etc.) 

Je kunt contact opnemen met Irene den Ouden via info@outdoorfriends.nl. Graag alleen serieuze, zakelijke reacties en voorstellen!

Wat is OutdoorFriends?

OutdoorFriends is ‘dé ontmoetingsplek voor natuur- en outdoorliefhebbers’, en bestaat sinds september 2011. Sinds de start hebben we gewandeld, gezeild, geskate, gefietst, gekanood, hard gelopen en meer. 
Leden van OutdoorFriends kunnen elkaar op verschillende manieren ontmoeten

 • via de profielen: elkaar opzoeken met zoekcriteria, of kijkend naar de nieuwe leden of de actieve leden
 • via de oproepen voor wandelmaatjes, zeilmaatjes, etc. om samen activiteiten te ondernemen
 • via de activiteiten op de Agenda, door zelf te organiseren of deel te nemen aana activiteiten van andere leden.

Er zijn in de loop der jaren vele vriendschappen, groepjes en ook een aantal koppels ontstaan.
Er zijn vele activiteiten geweest, zie de Foto’s en Verhalen van leden.

Het OutdoorFriends netwerk omvat:

 • de domeinnamen OutdoorFriends.nl en OutdoorFriends.com (dus ook internationale uitbreiding mogelijk).
 • de website (in Drupal gebouwd) met uitgebreid Singles gedeelte (met mooie ledenprofielen, prima zoekfunctie zodat leden elkaar kunnen opzoeken, met weergave op de profielen van deelnames aan activiteiten, oproepen en door lid geschreven blogs), Blog, Agenda (waar per activiteit de deelnemers in beeld worden gebracht, deelnemers kunnen elkaar makkelijk vinden en benaderen). Alle onderdelen zijn getagd met de 64 outdooractiviteiten (zie de lijst op de Homepage). Dus op iedere manier kan je zoeken naar leden, oproepen, activiteiten en blogs over, bijv. mountainbiken (+ nog 63 andere activiteiten)
 • profielen met @outdoorfriends (soms outdoorfriendsnl) op 8 sociale netwerken, o.a. FacebookTwitterGoogle+ en Pinterest
 • de Nieuwsbrief en de volledig geautomatiseerde wekelijkse Agenda. 
 • Je kunt de site ook leeghalen en een andere toepassing geven, bijvoorbeeld een ander ledennetwerk met agenda en activiteiten.
 • Het responsive design (voor smartphone en tablets) is nog niet doorgevoerd, maar is al wel nagenoeg gereed voor gebruik. 

In 2014 vroegen we €30 voor een jaarlidmaatschap. Dat was tot nu toe het beste jaar, waarin duidelijk werd dat OutdoorFriends makkelijk winstgevend kan zijn. Met een nieuw elan en een aantal extra activiteiten op de Agenda is OutdoorFriends prima uit te bouwen tot een grote en dynamische outdoor community. 

Enkele cijfers over OutdoorFriends

Op 1 januari 2015 telt OutdoorFriends precies 771 leden, in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Het aantal actieve leden (die ook deelnemen aan activiteiten) was in 2014 300. 
De leden zijn actieve buitensporters, wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers:

 • 57% vrouw, 43% man
 • 5% van de leden is 18 t/m 40, 49% is 41 jaar of ouder. de gemiddelde leeftijd is 41 jaar. 
 • veel hoger opgeleiden (33% WO, 56% HBO en 11% MBO)
 • singles en niet-singles
 • leden wonen in alle provincies van Nederland en in België (31% in Zuid-Holland). 

De (maandelijkse, tijdelijk stopgezet) Nieuwsbrief en (wekelijkse) Agenda gaan naar 900 abonnees.
Momenteel is er wat minder actie op de site, nu zijn er maandelijks 6.000 bezoeken en 5.000 unieke bezoekers. 

De OutdoorFriends Agenda

De  Agenda is de meest bezochte pagina van de website. Er staan activiteiten op die leden met elkaar kunnen ondernemen: wandelen, fietsen, skaten, zeilen, fotograferen, etc. Er zijn 3 partijen die kunnen organiseren: de OutdoorFriends organisatie zelf (Irene deed dat lange tijd), professionele aanbieders van outdoor activiteiten en de leden zelf.
In het begin organiseerde Irene maandelijks een wandeling, en ze plaatste allerlei extra activiteiten op de Agenda: trailrunning, kanotocht, survivallen bij OutdoorValley, grotbiken, safarijoggen, etc. . We hebben veel activiteiten van aanbieders op de Agenda gezet en gepromoot. Het afgelopen jaar waren er vooral veel activiteiten door de leden zelf. Momenteel, mede doordat het stoppen met OutdoorFriends al lang wordt aangekondigd, is de activiteit minimaal.

Blogs

Het OutdoorFriends blog met artikelen over onze wandelingen, activiteiten, over de website en alleerlei outdoor onderwerpen, wordt veel bezocht en staat op nr. 7 in de Top 50 van Wandelblogs.

De website bevat honderden blogs, o.a. in de categorieen Over OutdoorFriends, Events en Wandelingen: 

De Top 10 van best gelezen blogs

Foto: Zeildagje op de Kagerplassen, augustus 2012. Zie alle foto's van de OutdoorFriends activiteiten. . 

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda