Drakenboot varen met OutdoorFriends!

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 12 aug 2013 | 0 reacties | 4945 maal gelezen


OutdoorFriends uitstapje naar Leischendam om een dagje chinese Drakenboot te varen!

Alle OutdoorFriends waren op tijd, de laatste paar dagen groeide het drakenbootteam nog tot 10 leden.

Na korte opwarmoefening in een kring en uitleg over deze eigenaardige maar boeiende "sport" gingen we ieder met paddle in de hand naar de boot.

Er waren gelukkig enkele chinezen van het vaste team ook bij, dus was de boot vrijwel vol bezet.

Bij het invaren bleek dat wij een gezonde portie hollands talent hadden - roeien in 2 rijen achter elkaar gezeten ging meteen soepel met prima synchronisatie en aandacht, gepaard met de geweldige, alom bekende, gezellige OF sfeer! We leerden verschillende slagen, technieken en kregen ook smaak van het racen op hoog tempo - bijna geschikt voor de grote race in HongKong!

Terwijl de meesten hun best deden werd door anderen toch wel wat gein gemaakt, alles droeg bij tot een geslaagde dag. Niemand heeft gesnoekt, de boot is niet omgekiept en er was geen schade aan mens of materiaal, haha.

Bekijk hier alle foto's van het drakenboot varen op Flickr.
De lokatie was: Watersportcentrum Vlietland, Leidschendam, bij Dragonboat Vereniging Imperial Dragons. Met dank aan Janice en Patrick voor het organiseren!

Als we in de komende 2 weken met minstens 16 personen aanmelden kunnen we eind Augustus een locale race meevaren als OF team! Is geen kennis, ervaring of uitgesproken fitness voor nodig, maar wel erg leuk om te doen!
Interesse?
Laat het weten!

Chuck  (Carel)

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in kanoën, kayakken
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda