40 leuke #outdoor tips voor de zomer!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 28 mei 2013 | 0 reacties | 13675 maal gelezen


De Lente is nu pas echt begonnen en hier is alweer onze 'outdoor agenda' voor de zomermaanden! Wordt het een warme zomer dit jaar, blijft het koud? Wij gaan hoe dan ook bij ieder weertype naar buiten, de natuur in, om te wandelen, hardlopen, klimmen, kanoën, kajakken, zeilen, suppen en kamperen. Check onze tips voor outdoor activiteiten en weekends, sluit je aan bij OutdoorFriends en ga met ons mee!

Ieder weekend een outdoor activiteit met OutdoorFriends!

OutdoorFriends gaan nu bijna ieder weekend op pad. En soms door de week. We gaan vaak wandelen, en steeds meer leden organiseren ook ander soort activiteiten: zeilen, kanoën, klimmen, kamperen. Daarnaast bieden professionele aanbieders regelmatig mooie outdoor workshops en trainingen aan. Omdat veel uitstapjes spontaan opkomen en niet zover vooruit gepland worden, is onze OutdoorFriends Agenda voor de komende maanden Juni, Juli, Augustus nog lang niet compleet. We zijn ook nog met een paar aanbieders in gesprek. Op dit moment (eind mei) staan deze activiteiten al gepland:

 • Za 2 juni: 10 Groene Hotspots in Delfshaven:  Urban farming is hot in Rotterdam! We maken een stadswandeling langs bijzondere stadstuinen, parken en andere groene initiatieven van bewoners, vrijwilligers en ondernemers. Groene, historische en culrturele hotspots in Delfshaven, de mooiste stadswijk van Rotterdam.

Erik van Loon als stadsgids Delfshaven

 • Zo 2 juni: Wandeling rondje Tiel (20 km).  Rondje Tiel is een mooie wandeling van de gemeente Tiel, we lopen door de bloeiende uiterwaarden en de fascinerende wetlands rondom Tiel.

wandeling in de uiterwaarden bij Tiel met OutdoorFriends

 • Ma 10 juni: Basistraining via NatuurlijkSportief: Een uitdagende intensieve basistraining in de natuur, voor mensen met goede basisconditie. We gaan aan de slag met alles wat we tegenkomen om sterk, snel en fit te worden. Doe mee en ervaar hoe eenvoudig het is om te sporten in de natuur, waarbij je niets anders nodig hebt dan jezelf. Deze training staat iedere donderdag op onze Agenda.

Trainen in het bos met NatuurlijkSportief

 • Vr 14 – Zo 23 juni: Kamperen en samen naar Oerol 2013! Cultuurfestival op Terschelling, met het eiland als inspiratiebron, een week lang theater, muziek,  beeldende kunst en natuur! OutdoorFriends gaan kamperen en ontmoeten elkaar tijdens de voorstellingen en tussendoor.
 • Zo 16 juni: Grotbiken in de mergelgrotten in Limburg. De grotten bij Maastricht herbergen het grootste doolhof van Europa. Grotbiken is een avontuurlijke manier om dit bijzondere stukje Limburg te verkennen. Je rijdt op een aangepaste mountainbike, gewapend met helm en lamp, een 8 km lang fietsparcours, door onderaardse donkere gangen. Met deze bijzondere excursie gaat een ervaren gids mee die de weg en de rotsen kent. (ook op 8 september gaan we grotbiken en grotklauteren).

grtobiken in Limburg met OutdoorFriends

Zo 16 juni: Natuurfotografieworkshop in de Zouweboezem. In dit mooie vogelrijke natuurgebied bekend van de purperreiger leer je veel over de bijzondere flora en fauna en hoe je er betere natuurfoto's van kunt maken. Camerainstellingen, compositie, creatieve fototechnieken en het fotograferen van beweging.

workshop natuurfotografie met OutdoorFriends

 • Di 18 juni: Clinic Chirunning (hardlopen) op FiveFingers: Ben je hardloper en wil je een keer de Vibram FiveFingers testen? Dit is je kans! Je kunt gelijk kennis maken met ChiRunning, een natuurlijke manier van hardlopen met toepassing van Tai Chi principes. Deze Clinic maakt deel uit van de Chirunning Clinic Tour 2013 en wordt georganiseerd door RunnersWorld en Vibram. Deze clinic staat ook op onze Agenda op 20 september, in Den Haag.
 • Vr 21 – Za 22 juni: Midzomernacht wandeling 32 of 22 km incl paalkamperen: Op de langste dag van het jaar maken we een extra lange wandeling, de nacht tegemoet. Ongeveer 32 km over de Strijbeekse heide, een klein ommetje door België, langs de Strijbeekse vennen, door Hondsdonk en Valkenberg en door de Chaamse bossen. De nacht brengen we door op een paalcamping, onder de blote hemel (of in tentjes), met kampvuur en gitaar.
 • Vr 21 juni: Zeemeerminnenparade, race en party:  Ook in Midzomernacht 2013: kom verkleed als zeemeermin of zeegod, doe mee met de zeemeerminnenparade, zeemeerminnenrace en zeemeerminnenparty en vier met ons het begin van de zomer!

Zeemeerminnenparade in Scheveningen met Erik van Loon

 • Zo 23 juni: Suppen: Stand Up Paddle Boarden! Bij deze nieuwe surfsport, suppen, sta je op een surfboard en beweeg je jezelf voort met een peddel. We gaan suppen op de Rotte, bij Bergschenhoek. Na een korte instructie gaan we het water op. Suppen maar! 
 • Zo 23 juni: Zeilen met valkjes op de Vinkeveense plassen: OutdoorFriends hebben al eerder gezeild op de Vinkeveense Plassen. Deze keer gaan we weer een ander gebied verkennen. De Vinkeveense Plassen liggen redelijk centraal in Nederland en zijn erg leuk om te zeilen. Er zijn wat kleine eilandjes waar we kunnen aanleggen om te lunchen, onze zelf mee gebrachte lunch.

Zeilen met OutdoorFriends

 • Vr 28 - Zo 30 juni: Natuurbezoek en Kamperen in de Viroin: kampeerweekend in natuurpark Viroin - Hermeton, in het zuiden van België, voor natuurliefhebbers die graag in rustig tempo genieten van al wat groeit en langs komt fladderen en vliegen. Of het nu planten, vogels of vlinders zijn, we staan er bij stil.
 • Za 29 - Zo 30 juni: Weekend Toerkajakken en Kamperen in Nederland: Een heerlijk weekend op het water! We maken twee tochten op de schitterende rivier de Dommel in Noord-Brabant, allebei erg afwisselend. Vooraf en onderweg krijg je praktische tips & tricks van een professionele kajakker om nog beter te kunnen kajakken. We overnachten op een camping in de omgeving. Deze activiteit is verplaatst naar 14 en 15 september.

safarijoggen op de Veluwe met OutdoorFriends

 • Za 6 juli: Wandel-workshop Diersporen op de Veluwe: Wil je wel wild zien, maar liever wat rustiger aan doen? Ga dan mee met deze 'wandel workshop'. We lopen een mooie wandelroute over de Veluwe Zoom nabij Rheden. Onderweg leren we van alles over de dieren die zich meestal verschuilen. We trekken hun sporen na: pootafdrukken, keutels ... Tegen het einde van de dag, bij de avondschemer zien we ze misschien: wilde zwijnen, reeën of edelherten. Deze bijzondere natuurwandeling wordt aangeboden door EOS Buitensport. Ook op zaterdag 12 oktober staat deze activiteit op de Agenda.

Wandel workshop Diersporen op de Veluwe met OutdoorFriends

 • Zo 7 juli: Wandelen op natuureiland Tiengemeten (17 km): Heerlijke zomerwandeling op dit mooie nieuwe natuureiland met veel vogels en Schotse hooglanders die je de weg versperren. We wandelden hier al eerder met OutdoorFriends en we gaan graag nog een keer terug. Vanwege het warme zomerweer is deze wandeling uitgesteld naar zondag 1 september.

Wandelen op Tiengemeten met OutdoorFriends

 • Za 13 juli: Bijen! Open Imkerij dag Ambrosiusgilde:  Kijk mee over de schouder van een imker bij deze jaarlijkse Open dag bij de imkers! De hele dag door demonstraties en rondleidingen bij de bijenhouders in Rotterdam. Maak kennis met alle aspecten van het bijenhouden. Wij krijgen een rondleiding van één van onze eigen leden.
 • Di 16 – Vr 19 juli: Vierdaagse van Nijmegen in 2013: Het bekendste wandelevenement in Nederland: 4 dagen lang wandelen, 30, 40 of 50 km per dag! Via OutdoorFriends kan je contact leggen met anderen die van plan zijn deel te nemen

 • Za 20 – Zo 21 juli: Mountainbike- en kampeerweekend bij Nijmegen  We maken twee uitdagende mountainbiketochten over afwisselend parcours over zandpaden en smalle boswegen door heuvelachtig gebied. We kamperen op het prachtige natuurkampeerterrein in Groesbeek, direct tegen de mountainbikeroutes aan.

Weekend mountainbiken bij Nijmegen

 • Za 27 juli: Klimmen in Duisburg: Met een aantal sportklimmers gaan we naar Landschaftspark Duisburg in Duitsland, waar een  oude ertsfabiek is omgebouwd tot een geweldig klimparadijs. Er zijn meer dan 400 routes: betonroutes, extreme dakroutes, eenvoudige (kinder)routes, klettersteigs, en voor de liefhebbers een drytoolgedeelte met wiebelende boomstammen.

strandwandeling bij Katwijk met OutdoorFriends

 • Zo 11 aug: Clinic drakenboot varen: wil je kennis maken met het drakenboot varen, een eeuwenoude traditie? In de boot is plaats voor 22 mensen. Twintig teamleden zitten twee aan twee en peddelen. Nummer 21 stuurt en nummer 22 neemt met een trommel de maat over van de voorste twee peddelaars. Erg leuk om te doen!
 • Zo 18 - Za 24 augustus: Zomerreis naar Zwitserland! Een heerlijke actieve vakantieweek in de Zwitserse bergen met OutdoorFriends en vele andere vakantiegangers. Je kunt kiezen tussen een week lang mountainbiken, wandelen, tai chi of de theaterweek. Je verblijft in een voormalig kuuroord, waar vandaan je heerlijk kunt bergwandelen.

Zomerreis Zwitsreland met OutdoorFriends

 • Zo 25 aug: Brandingkajakken op Zee - bij Hoek van Holland :  Brandingkajakken, ook wel ‘zeekajakken’, is een populaire ‘surf’ sport onder watersporters! Het lijkt op surfen, maar dan in een wildwaterkajak in plaats van op een surfplank. Je peddelt je door de branding, totdat je door een golf wordt opgetild. Kanoervaring is niet vereist, je leert stap voor stap de beginselen van het brandingkajakken.

Deze Events werden na het schrijven van dit Blog nog toegevoegd

Help je mee méér buitensporten op de OutdoorFriends Agenda te zetten?

Ik zou graag nog veel meer echte outdoor sporten (in Nederland en België) op de OutdoorFriends Agenda zetten: klimmen, canyoning, paragliden, paardrijden, zeilen, kitesurfen, geocaching, zwemmen, etc.

 • Leden: als jullie leuke plannen hebben: plaats je eigen event op de Agenda! 't is ook prima als je alleen voor je eigen leeftijdsgroep organiseert.
 • Aanbieders: stuur een bericht met info en voorstel aan info@outdoorfriends.nl.

Alle seizoens overzichtsartikelen met 'outdoor tips' van OutdoorFriends

Wil je alle ontwikkelingen rond OutdoorFriends volgen?

Zomergroet, Irene den Ouden
Community Manager OutdoorFriends

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda