Wintersport: Huttentocht in de Italiaanse Dolomieten

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 22 nov 2011 | 0 reacties | 3798 maal gelezen


Wanneer: za 8 feb 2014 - za 15 feb 2014
Waar: Dolomieten, Italie
Prijs per persoon: vanaf € 1.049
Deelnemers: min. 8, max 15 personen
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Skiën van hut naar hut!

Met OutdoorFriends hebben we nog geen eigen reizen. Daarom sluiten we soms aan bij groepsreizen van erkende reisorganisaties.
De actieve singles vakanties van deze aanbieder zijn zeker de moeite waard! Zoals deze bijzondere skireis.

Huttentocht door de Italiaanse Dolomieten op de ski's - voor Singles

Ga voor je wintersportvakantie naar Italië! Het landschap is ronduit prachtig, de rotsen ogen grillig. En de lange, brede pistes van de Dolomieten zijn een paradijs voor skiërs. De Oostenrijkse skigebieden liggen maar 100 kilometer verderop, en toch is Italië een wereld van verschil. Al was het maar omdat de zon zich in de Italiaanse wintersportplaatsen vaker dan gemiddeld laat zien. Zin om van hut naar hut te skiën?

Slaap tijdens je wintervakantie bovenop de berg. ’s Nachts is het er heerlijk rustig en ’s morgens word je er wakker met een betoverend uitzicht over de spitse, wit besneeuwde bergtoppen. De reis wordt begeleid door een Nederlandse gids, die je naar de mooiste plekjes in het gebied brengt. We skiën door kloven, over gletsjers en langs ijswanden. Wintersport op plekken waar je anders niet snel komt.

Wat kun je verwachten? 

 • Wintersport voor redelijk gevorderde skiërs en snowboarders 
 • Overnachten op de berg 
 • Verblijf iedere nacht in een ander berghotel 
 • Lange afdalingen in fraaie skigebieden 
 • Skitochten onder begeleiding van een Nederlandse gids 

Reisgegevens 

 • 8 - 15 alleenreizenden in gelijke m/v verhouding (indien mogelijk) 
 • Verblijf in meerpersoonskamer 
 • Verblijf o.b.v. halfpension 
 • Aankomst en vertrek op zaterdag 
 • Busreis of eigen vervoer

De omgeving: Italiaanse Dolomieten

Tijdens deze vakantie laten we je de mooiste plekjes in de Italiaanse Dolomieten zien. Stel je maar voor: grillige rotsen, brede pistes, ijswanden en gletsjers. Ooit gedacht dat wintersporten in Italië zo bijzonder kon zijn? We brengen je onder andere naar het populairste Italiaanse skigebied Val Gardena en maken uiteraard de skitocht over de bekende Sella Ronda. Onze gids wijst je de weg en past het tempo aan de groep aan, zodat je ook nog tijd hebt om van het uitzicht te genieten. Dat zal vast en zeker een onvergetelijke indruk op je maken! 

De berghotels

Deze week slapen we op grote hoogte in de bergen. Bij mooi weer kun je hier tot laat in de middag op het terras van de zon genieten, terwijl de koks binnen een diner op tafel goochelen. De berghotels (of pensions) zijn eenvoudige, keurige hotels direct aan de piste. Gezellig is het hier altijd; met een goed boek erbij, een leuk gesprek of een spelletje. En de volgende ochtend hoef je maar één stap buiten te zetten of je ademt de frisse berglucht alweer in. Met de piste voor de deur begint het alweer te kriebelen… ski’s aan en op naar de volgende hut!

Pistes

Tijdens deze singlevakantie kom je door verschillende skigebieden. Daardoor is er voor iedereen veel te beleven. Van glooiend blauw tot een steile zwarte buckelpiste. Je kunt het dag-tot-dag-programma lezen bij het tabblad programma. De route en de snelheid worden aangepast aan het niveau van de groep. Wel vragen we enige ski-ervaring. Een rode piste moet voor jou geen probleem zijn. Mag het van jou wel wat spannender? No problemo! In overleg pakken we een zwarte piste of gaan we een keer off-piste. Uiteraard bepaalt iedereen zelf wat hij of zij wil en kan en word je tot niets verplicht. Ons motto luidt dan ook: niets moet, veel kan!

Wil je deze reis boeken?

 • De officiële inschrijving doe je via deze website Er zijn meerdere vertrekdata, voor verschillende leeftijdsgroepen
 • Wil je mee met andere OutdoorFriends? Geef op deze pagina aan dat je van plan bent te gaan en plaats als je wilt een Oproep of nodig wat mensen uit via een persoonlijk bericht.
 • Wil je mee met een aantal OutdoorFriends? Hier kan je je inschrijven als OutdoorFriends Lid.

Bekijk hier meer winter- en zomerreizen van deze aanbieder.

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in skiën
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda