geocaching

Hier vind je de zoekresultaten voor deze activiteit: alles wat tot nu toe op deze website is gepubliceerd. Wil je weten welke Leden deze activiteit in hun profiel hebben? Zoek dan via het Leden zoekscherm.

VIDEO (2 min): OutdoorFriends avonturen in 2013

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 29 dec 2013 | 0 reacties | 4591 maal gelezen


2013 was een mooi jaar voor OutdoorFriends! Hier ons 2 minuten filmpje voor een impressie van onze activiteiten: nieuwjaarsduik, (berg)wandelingen, geocaching, citytrips langs urban farming projecten, safari-joggen en wildlife fotografie, drakenbootvaren, skate- en kanotochten, grotavonturen, ... Doe jij in 2014 ook mee?

Voor wie OutdoorFriends nog niet kent ..

OutdoorFriends is een ontmoetingplek voor wandelaars, fietsers, outdoor sporters en natuurliefhebbers. Leden ontmoeten elkaar bij de groepsactiviteiten via de Agenda, via persoonlijke Oproepen en door elkaar Een-op-Een op te zoeken. De activiteiten worden georganiseerd door leden en door professionele aanbieders. 

Wil je zien welke activiteiten we deden via de OutdoorFriends Agenda? 

bekijk hier de Foto's van onze activiteiten in 2013 op Flickr
bekijk hier de Fotoverslagen door Leden van onze activiteiten in 2013

en bekijk hier het Filmpje van OutdoorFriends in 2013 op YouTube (2 min): 
en voor de liefhebber hier ook nog het Filmpje van 2012 (1 min).

VIDEO: OutdoorFriends outdoor avonturen in 2013

Wij zoeken Wandelspecials voor 2014! Tips?

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 14 nov 2013 | 0 reacties | 4478 maal gelezen


Van blotevoeten wandeling tot Himalaya trekking training en van eetbare planten wandeling tot wildlife speurtocht: wie wil onze OutdoorFriends Agenda verrijken met bijzondere wandelingen? 2014 wordt bij ons het jaar van de Wandelspecials!

OutdoorFriends doen niets liever dan wandelen

OutdoorFriends is zeker géén wandelsite, maar feit is dat wandelen wel de populairste activiteit is onder de leden. Wandelen is een ideale activiteit om nieuwe mensen te leren kennen, vrienden te maken en ideeën uit te wisselen over nieuwe outdoor activiteiten. 72% van de leden heeft in het profiel aangegeven wel te willen wandelen met andere outdoor friends.  Ook bergwandelen (55%), wadlopen (39%) en gps wandelen (36%) staan in onze Top 10 van voorkeursactiviteiten:

 1. wandelen
 2. de natuur in
 3. fietsen
 4. bergwandelen
 5. kamperen
 6. kanoën
 7. zeilen
 8. wadlopen
 9. mountainbiken
 10. gps wandelen


We zoeken nu aanbieders van bijzondere wandelingen

Uw wandeling op de OutdoorFriends Agenda? Met dit artikel nodigen we wandelroutemakers, boswachters, natuurgidsen, wandeltrainers, wandelfotografen en andere wandelprofessionals uit hun wandelingen aan te bieden aan OutdoorFriends leden.  het kunnen wandelingen zijn in Nederland, België, en eventueel nog wat verder weg.
Aan de Leden: de ‘gewone’ wandelingen en alle andere outdoor activiteiten gaan gewoon door hoor! Jullie kunnen het hele jaar door wandelingen en outdoor activiteiten op de Agenda blijven zetten! Zie de Wandelspecials als een aanvulling, zodat we nog meer keuze hebben.


Voorbeelden van Wandelspecials

Met OutdoorFriends maken we al veel wandelingen. We wandelen meestal in natuurgebieden zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Utrechtse Heuvelrug en eiland Tiengemeten. We zijn benieuwd welke speciale wandelingen aanbieders voor ons willen organiseren.  Enkele voorbeelden waar we aan denken: 

 • wandelen met een bekende wandelroutemaker
 • wandelen met de boswachter of een natuurgids
 • wandelen met gebruik van gps of smartphone (wandelapp)
 • wandelen als sport (wadlopen, snelwandelen, lange afstanden)
 • wandelen met honden
 • wandelen met een activiteit onderweg: een game, geocaching, vogels of wild observatie, fotosafari, wijnproeverij, eetbare planten verzamelen, etc.
 • wandelen op blote voeten, barefootstyle
 • wandelen met minder validen op een rolstoelvriendelijke route
 • wandelen voor het goede doel 

 

Zó kan u een Wandeling organiseren voor OutdoorFriends

Wilt u zo'n bijzondere wandeling op de OutdoorFriends Agenda zetten? Dit gaat als volgt:

 • Lees ter informatie: Mogelijkheden voor Aanbieders van outdoor activiteiten.
 • Stuur eerst een mailtje met informatie (info@outdoorfriends.nl) over de Wandeling: titel – datum – soort wandeling – het wandelgebied, etc.
 • Als uw aanbod past bij OutdoorFriends vragen we nog wat meer informatie en zetten we de wandeling op de Agenda.
 • Aanbieders die nu een wandeling aanbieden hoeven niet te betalen voor deze vorm van promotie. Wel verwachten we dat u helpt bij de promotie van de Wandelspecials, bijvoorbeeld door vermelding op de eigen agenda, verspreiding van de blogs, tweets en Facebook posts.
 • Als u de deelnemers wilt laten betalen voor de wandeling, bied onze leden dan wel een aantrekkelijke korting (vergeleken met de normale prijs zoals die op uw website te vinden is).


Zó promoten wij de Wandelspecials voor u in 2014 

 

Meer specials op de OutdoorFriends Agenda 

In de toekomst kunnen we dit idee, de Wandelspecials op de OutdoorFriends Agenda op allerlei manieren voort zetten:

 • populaire wandelingen opnieuw aanbieden
 • uitbreiden naar wandelweekends, wandelweken, wandelreizen
 • zelfde principe voor fietstochten: OutdoorFriends Fietsspecials
 • zelfde principe voor andere outdoor activiteiten OutdoorFriends Outdoor Specials


Hier alvast een voorbeeld van een Wandelspecial in 2014


Vragen en reacties zijn welkom!

Heb je een leuke suggestie voor een wandelspecial, een vraag of een andere reactie? Reageer onder dit artikel of stuur je mail aan info@outdoorfriends.nl.

Foto: Sneeuwschoenwandelen en langlaufen in Tsjechie.

Nieuwe mensen ontmoeten die willen wandelen

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 06 jun 2013 | 0 reacties | 6636 maal gelezen


Wandelen is heerlijk. Voor veel mensen de mooiste manier om de natuur te beleven. Bovendien is wandelen een ideale activiteit om nieuwe mensen te leren kennen. Niet zo verwonderlijk dus dat wandelen erg populair is bij OutdoorFriends: maar liefst 70% van de leden wil wel wandelen! Veel wandelaars hebben elkaar inmiddels al gevonden, via de website en tijdens de wandelingen. Hier nog wat tips hoe jij ook een wandelmaatje of wandelgroep kunt vinden via OutdoorFriends.

Wandelen is populair bij OutdoorFriends

Bij aanmelding vullen leden in welke activiteiten zij graag doen met andere OutdoorFriends. Wandelen scoort heel hoog: 70% van de leden wil wel wandelen! Omdat er zo veel manieren van wandelen zijn, staat wandelen ook meerdere keren in de activiteitenlijst. Hier zie je hoe vaak de verschillende wandelactiviteiten in de profielen van bijna 650 leden voorkomen.

 1. wandelen: 70%
 2. de natuur in: 64%
 3. bergwandelen: 52%
 4. citytrips: 38%
 5. wadlopen: 37%
 6. gps wandelen: 33%
 7. geocaching 18%
 8. met de hond wandelen: 15%

Zó zoek en vind je andere wandelaars via OutdoorFriends

Er zijn allerlei manieren waarop je op zoek kunt gaan:

 • Zoek naar andere leden via de zoekcriteria, één-op-één.
 • Plaats een oproep voor een wandelmaatje bij jou in de buurt.
 • Reageer op één van de oproepen voor wandelmaatjes die er al staan!
 • Klik op de profielen van  organsiatoren en deelnemers ana de wandelingen. Stuur heb als je wilt een berichtje.
 • Wandel mee met één van de wandelingen op de Agenda. Op 21 juni lopen we zelfs de hele nacht door! Midzomernachtwandeling.
 • Ga binnenkort mee om een leuke wandelrouteapp te testen.
 • Organiseer zelf een wandeling! 3 km, 33 km, natuurwandeling, citytrip, één of meerdere dagen, in Zuid-Holland, Groningen, België, voor een paar mensen, voor een grote groep, of alleen voor je eigen leeftijdsgroep: alles kan!

OutdoorFriends wandelverhalen

Na afoop van een wandeling is er vaak wel iemand die een leuk verslagje schrift. We plaatsen daar de leukste foto's bij. Dan hebben we een mooie wandelverslag. Inmiddels zijn er al 25 wandelverhalen. Hier een paar van de laatste verslagen:

Wandel je ook graag met anderen en ben je nog geen Lid?

Zin in de lente? 40 leuke #outdoor tips!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 03 mrt 2013 | 0 reacties | 19904 maal gelezen


Wat ga jij doen de komende maanden? Onze 'outdoor' plannen zijn: wandelen, wadlopen, geocachen, mountainbiken, wielrennen, ligfietsen, hardlopen, safari-joggen, skaten, kanoën, zeilen, suppen en fotograferen. Sluit je aan bij OutdoorFriends, ga mee of organiseer zelf een leuke activiteit!

Wil je een recent artikel lezen: Zin in Lente? 10 Waanzinnige Tips voor Wandeldaters

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen!

OutdoorFriends gaan nu bijna ieder weekend wandelen. Meestal gaan we de natuur in. Soms maken we een citytrip. We maken wandelingen van 3 tot 33 km: de eerste-zondag-van-de-maand wandelingen van Irene, de lange marsen van Leonie en Hopman, ook in de Ardennen en in de Vogezen, een wandeldriedaagse, wandelingen met gps en aps, geocaching, natuurwandelingen, stadswandelingen. Zie hier de 13 geplande wandelingen in de maanden maart, april en mei 2013 op de OutdoorFriends Agenda.

Wildlife, hardlopen, skaten, mountainbiken, ligfietsen, wielrennen, kanoën, suppen, moestuinen en natuurfotografie

Fietsen is net als wandelen een heel populaire activiteit bij OutdoorFriends. Naast de gewone fietstochtjes (die natuurlijk altijd leuk zijn) gaan we ook mountainbiken, ligfietsen en meedoen aan een wielertour. En er is natuurlijk nog veel meer te doen op outdoor gebied. Ook de andere buitensporten en buitenactiviteiten zijn gewild. Soms haken we aan bij een publieksevenement. Onze outdoor sportactiviteiten en natuurfotografieworkshops in de komende maanden:

 • Do 14 maart: Rondleiding en Social Media inzet bij het WNF  We worden ontvangen door online marketing manager Marlou van Campen. Zij leidt ons rond en vertelt ons over de social media & community benadering van het Wereld Natuurfonds. Alles wat je wilt weten over Facebook, Twitter, LinkedIn, Hyves, Zoom (fotografen) en Waarbenjij.nu (reizigers). (Foto: Facebook pagina WNF)

 • Zo 17 maart: Urban Trail: hardloop event in Antwerpen (12 km): Hardlopend Antwerpen ontdekken tijdens een 12 km lange tocht langs en door de Stadsfeestzaal, het Centraal Station, kerkjes, pleintjes, trapjes en tot slot het Steen. Na afloop ontbijt en jazzconcert.
 • Zo 17 maart: Clinic Mountainbiken! beginners en gevorderden: We leren een aantal tips & tricks en maken een afwisselende tocht over het 7 km lange heuvelachtige MTB parcours in het Hoge Bergse Bos in het Rottemeren gebied bij Bergschenhoek.

 • Za 6 april: Fotografieworkshop Balts van de Fuut. In de haven van Enkhuizen broeden ieder jaar meer dan 30 fuut paartjes. Pal naast de loopplanken nestelen ze bij elkaar. In maart en april kan je de heftige baltsrituelen van dichtbij bekijken: de hofmakerij, ruzies met concurrenten, de paring. In deze natuurfotografie workshop staat de balts van de fuut centraal. In één dag leer je alles over de fuut, het futengedrag en hoe je daar mooie foto's van maakt.

 • Zo 7 april: Mountainbike tocht door natuurgebied De Maashorst: Het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant en zeer de moeite waard om doorheen te fietsen. Met bossen, open heidevlaktes en tussen de weilanden door. We maken de fietstocht met een instructeur die je nog wat handige MTB tips geeft. Na afloop gezellig wat drinken.
 • Zo 14 april: Kanoën en Picknick op de Nieuwkoopse Plassen: We volgen een Kanoroute van Natuurmonumenten (9 km), door vogelrijk moerasgebied, waar de grootste kolonie purperreigers woont. Hopelijk zit het weer mee, onderweg genieten we van onze picknick. (Foto: Kanoweb).

 • Zo 21 april: Urban Farming & Haven wandeling (15 km) (3km): Rotterdam is een pionier op het gebied van urban farming, hedendaagse stadslandbouw. Begeleid door de app van het NAI lopen we een stadsroute langs bijzondere groentetuinen en de havens. We starten bij stadslandbouw bedrijf 'Uit je Eigen Stad', we eindigen bij de Oude Haven.

 • Zo 21 april: Geocaching powertrail op de fiets rond de Braassemerplas. Een dag voor geocachers die een heleboel smileys willen verdienen: rond het Braassemermeer kun je met de verbinding van twee powertrails 36 traditional caches plus twee bonussen vinden op één dag! We starten in Roelofarendsveen met deel 2 en stappen aan de zuidkant van het meer over op het eerste deel.
 • Zo 21 april: Beleef de Lente op Landgoed Mariëndaal (max. 10 km). Natuurwandeling op landgoed Mariëndaal: we gaan genieten van de natuur: een heerlijk lentezonnetje, het ontluikende groen, kleurrijke voorjaarsbloeiers, zoemende bijen, fladderende vlinders ...

 • Do 25 april: Skaten / skeeleren / rolschaatsen: rondje Rotte (22 km). Vanaf de Irenebrug skaten we deze klassieker, dé skatetocht langs één van de mooiste plekjes van het polderlandschap, namelijk de Rotte! Het iets minder goede deel van het fietspad rondom de Rotte is onlangs vernieuwd en verbreed, zodat het nu helemaal super skaten is op 'hoogpolig asfalt'!

 • Zo 28 april: Omloop van Breda: wielertoertochten van 60, 90 en 120 km. Met OutdoorFriends doen we mee aan dit grootse wielerevenement voor toerfietsers. Alle tochten (je kunt kiezen voor de afstanden 60, 90 of 120 km) voeren door het mooie West-Brabantse land. We fietsen door de karakteristieke bossen en heidevelden, langs uitgestrekte moerasgebieden, beekdalen, uiterwaarden en veengebieden.
 • Za 4 mei: Kanotocht door de Weerribben: het eerste OutdoorFriends Event in Overijssel! in Canadese kano's varen we langs rietkragen en door berkenbossen. In de natuur van de Weerribben kan het nog echt stil zijn... En nu in de lente wemelt het er van de vogels. Afhankelijk van het weer en wat we afspreken kanoën we een route tussen 7 en 14 kilometer.
 • Ma 20 mei: Smakelijke wadtocht met waddenlunch: op 2e Pinksterdag maken we een zwerftocht over het wad, waarbij je van alles te weten komt over de bijzonderheden op de bodem van de waddenzee. We gaan op zoek naar culinaire ingrediënten. Eenmaal weer aan wal genieten we van een heerlijke waddenlunch.
 • Zo 26 mei: Fotofietssafari door de Maashorst: Met natuurfotograaf Hans Koster stappen we op de fiets het natuurgebied in. Op een aantal plekken op de route zetten we de fietsen aan de kant, halen we de camera’s tevoorschijn, en leren we allerlei tips en trucs voor mooiere natuurfoto’s. (Foto: Hans Koster)

 • Zo 26 mei: SUPpen: Stand Up Paddle Boarden!:Bij deze nieuwe surfsport, suppen, sta je op een surfboard en beweeg je jezelf voort met een peddel. We gaan suppen op de Rotte, bij Bergschenhoek. Na een korte instructie gaan we het water op. Suppen maar! (Foto: Zwalker Kanosport).

 • Zo 26 mei: Zeilen met valkjes op de Vinkeveense Plassen. Vorig jaar zeilden we met OutdoorFriends op de Loosdrechtse Plassen en op de Kager Plassen. Dit jaar zetten we de traditie voort en zeilen we met valkjes op de Vinkeveense Plassen. Ook deze plassen zijn erg leuk om te zeilen. Er zijn wat kleine eilandjes waar we kunnen aanleggen om te lunchen. Bij de eilandjes kunnen we ook van boot wisselen.

 • Wo 29 mei: Clinic Chirunning op Vibram FiveFingers: tijdens een speciale training maak mag je deze speciale 'hardloopschoenen' uittesten (alsof je op blote voeten loopt) en je maakt gelijk kennis met Chirunning, een natuurlijke hardlooptechniek gabaseerd op de Tai Chi principes.

En dan nog een toegift, de enige 'eigen' OutdoorFriends reis op onze agenda tot nu toe:

 • Zo 19 – Zo 26 mei: Buitensport- en Cultuurreis Madrid: Zodra we voldoende deelnemers (10) hebben gaan we deze reis echt een keer maken! Het is een unieke vakantie waarin we outdoor sporten in de bergen afwisselen met citytrips aan Madrid, Segovia en leuke bergdorpjes.


Help je mee méér buitensporten op de OutdoorFriends Agenda te zetten?

Ik zou graag nog veel meer echte outdoor sporten (in Nederland en België) op de OutdoorFriends Agenda zetten: klimmen, canyoning, paragliden, paardrijden, zeilen, kitesurfen, geocaching, zwemmen, etc.

 • Leden: als jullie leuke plannen hebben: plaats je eigen event op de Agenda! 't is ook prima als je alleen voor je eigen leeftijdsgroep organiseert.
 • Aanbieders: stuur een bericht met info en voorstel aan info@outdoorfriends.nl.

Alle overzichtsartikelen met 'outdoor tips' van OutdoorFriends

Wil je een recent artikel met Lentetips lezen?

Lentegroet, Irene den Ouden
Community Manager OutdoorFriends
De meeste Foto's zijn van OutdoorFriends. 

Geocaching in de sneeuw-duinen

Deel met je vrienden!

Lid | Geplaatst op 11 feb 2013 | 2 reacties | 5661 maal gelezen


Met een GPS op jacht naar de schat.

's Ochtends vroeg was het nog wel even glibberen door de sneeuw om bij de Amsterdamse waterleiding duinen aan te komen, maar dan tref ik Raymond en Ezra (die deze activiteit georganiseerd heeft) in het restaurantje bij de ingang tot het natuurgebied. Helaas is Gert er niet bij, zijn zoontje was ziek geworden.

Zelf heb ik al enkele tientallen caches gevonden, voor Raymond is het de eerste keer, maar Ezra is met een kleine driehonderd caches onze expert. De eerste aanwijzing wordt door Raymond gevonden en gaanderweg de rest van de route blijkt dat hij er zeker aanleg voor heeft. Soms vanaf bijna vijftig meter weet hij de aanwijzingen te vinden en de cache maakt het ons gelukkig dus niet al te moeilijk.

Dat betekent ook dat we kunnen genieten van het uitzicht want de laag sneeuw die over het landschap is gedaald zorgt er voor dat je soms vergeet dat je hier toch echt in Nederland bent. Vrijwel de helft van alle mensen die we tegenkomen onderweg loopt met een camera, het witte laagje dat alles bedekt geeft genoeg gelegenheden tot het maken van plaatjes. Kennelijk heeft de sneeuw er ook voor gezorgd dat de herten massaal op zoek zijn naar voedsel en wat is er nu makkelijker dan hopen dat die toeristen iets te eten bij zich hebben. Gedurende de wandeling zie je soms door de herten het bos niet meer, hoewel het dankbaar werk is voor een fotograaf.

Na een leuke wandeling komen we uiteindelijk aan op de locatie waar de cache moet liggen, dus de prikstokken worden ter hand genomen, zodra de dreuzels* die zich in de buurt ophouden weg zijn gegaan.
Nadat we de bodem van de nodige beluchting hebben voorzien besluiten we toch maar even de hint te ontcijferen, waarna de cache makkelijker vindbaar blijkt dan we dachten.

Na afloop warmen we nog even op bij het restaurant om zo een mooie dag te besluiten. Het was een zeer aangename wandeling, nogmaals dank aan Ezra voor het organiseren.

(*: dreuzels = niet geocachers)

Fotoverslag van het geocachen, multicache 'Liebe im Krieg' in de Zandvoortse duinen

Fiets en Wandelbeurs in Vlaanderen

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 17 jan 2013 | 0 reacties | 2684 maal gelezen


Wanneer: za 16 feb 2013 - zo 17 feb 2013
Waar: Mechelen
Prijs per persoon:
Deelnemers: onbeperkt
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

In Belgie is de beurs nog wat kleinschaliger dan in Nederland, en dus vast nóg gezelliger!

Op de Fiets en Wandelbeurs in de Nekkerhal in Mechelen vind je alles wat je wilt weten over wandelen, fietsen, wandelreizen, fietsvakanties, fietsen, routes

 • reisorganisaties, met hun fiets- en wandelvakanties
 • grote informatiemarkt tips, routes, fotoboeken, reisverslagen
 • onafhankelijk advies van ervaren fietsers en wandelaars
 • programma met ruim 50 beeldreportages, lezingen en workshops

Data en Locaties van De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en Vlaanderen

Themapaviljoens voor informatie op maat

 • Veel electrische fietsen
 • Kleine reisorganisaties
 • Pelgrimspaviljoen: bedevaartgangers met kaarten, gidsen beeldmateriaal

Wil je met OutdoorFriends naar deze fiets en wandelbeurs?

Als je je aanmeldt op deze website zie je vanzelf of er nog meer mensen gaan. Neem contact met elkaar op en maak een afspraak. je kunt ook alleen een lunchafspraak maken.

De hoofdfoto is uit MTB Damesblog

 

Fiets en Wandelbeurs 2013: van pelgrimstocht tot berenverhaal

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 17 jan 2013 | 1 reacties | 6114 maal gelezen


Mooie authentieke reisverhalen, real-life avonturen, met unieke foto’s en filmopnames van ervaringsdeskundigen. Op de beurs vertellen tientallen reizigers over hun trektocht te voet of per fiets door landen als Japan, India, China, Mongolië, Tadzjikistan, Lapland en Canada. Ook de praktische workshops kunnen heel handig zijn: welke rugzak? welke fiets? hoe kan je navigeren met GPS of smartphone?

Laat je inspireren door ervaren reizigers!

Wandelaars, fietsers en buitensporters treffen op de Fiets en Wandelbeurs in Nederland (9 en 10 februari) en Vlaanderen (16 en 17 februari) een bonte verzameling aan informatie:

 • meer dan 100 reisorganisaties met hun wandelvakanties en fietsreizen
 • grote informatiemarkt met tips, routes, fotoboeken en reisverslagen
 • demonstratie, testen en verkoop van de nieuwste fietsen, E-bikes, buitensportkleding en outdoor artikelen
 • outdoorfilms, 'short movies' over fietsen en wandelen en outdoorpracticum: advies van ervaren kampeerders.

Je kunt urenlang besteden aan het bezoeken van de vele stands van de reisorganisaties en het verzamelen van folders van je favoriete wandelreizen en fietsvakanties. De meeste info die je bij de stands vindt kan je ook vinden op het internet. Wil je echt inspiratie opdoen en luisteren naar ervaringsdeskundigen, mensen die er zelf geweest zijn? Kies dan voordat je naar de beurs gaat een paar interessante lezingen uit!

Volg een paar van deze Lezingen en Workshops op de Fiets en Wandelbeurs 2013!

Twee dagen lang kan je genieten van de verhalen van reizigers, auteurs en avonturiers. Zij nemen je mee naar alle uithoeken van de wereld.

Op de website van de Fiets en Wandelbeurs vind je het complete overzicht van de lezingen en workshops in Nederland en in Belgie met de tijden en zalen.

Hier een overzichtje van alle lezingen in de RAI, ingedeeld naar wandelen, fietsen in Nederland, Europa en buiten Europa:

Wandelen in Nederland

 • John Jansen van Galen: Nederland wandelparadijs
 • Jan Dokter - Westerborkcentrum: Westerborkpad

Wandelen in Europa

 • Tosca Niterink & Anita Janssen: Klimmen naar kruishoogte (Spanje)
 • Elio Pelzers: Een dagje wandelen in Duitsland, vlak over de grens
 • Gerrit Jan Zwier: Trektochten door Lapland & Zuid-Noorwegen
 • Haro Hielkema: Sierra de Francia, Wandelen in de Vergeten Bergen van Spanje
 • Anneke Hesp: In de voetsporen van Chaucer, Londen-Canterbury
 • Ton Joosten: Wandelen in de Pyreneëen: de Couserans in vier seizoenen.
 • Sam Garret & Liedeke van Leeuwen : In het voetspoor van de Catharen (Frankrijk)
 • Joost Vermeulen: Grande & Petite Randonnées (GR's & PR's) in Noord-Frankrijk
 • Noes Lautier en Robert Eckhardt: Met uitzicht op de Écrins (Frankrijk)
 • Ruud Schaafsma: Struinen op IJsland
 • Ward van Loock - Toeristisch agentschap Oost-België: Langs de fietsknooppunten in de Oostkantons
 • Raymond Koome: Camino de Picasso (Catalaanse Pyreneeën)
 • Gert Wich: Op pad naar Rome: van wandelaar tot pelgrim

Wandelen buiten Europa

 • Lo Camps: Op pad in de Canadese wildernis
 • Kyra Kuitert: Bedwelmde herinneringen (Japan)

Fietsen in Europa

 • Clemens Sweerman: Fietsen in de sporen van El Cid, tussen Burgos en Valencia (Spanje)
 • Henk Nijland: Neem tijd voor je zelf (Nederland, Italië, Spanje)
 • Pieter Bas de Jong : 6500 kilometer fietsen met een kind, naar Compostela en terug
 • Bert Bohlander (Europafietsers): Fietsen in Schotland
 • Roeland Janssen (Europafietsers): Comfortabel van tent naar tent in de Provence
 • Jan Blankespoor (Europafietsers): Slow travel naar de Middellandse Zee
 • Bert Sitters: De Velodyssee (Frankrijk)
 • Catalan Tourist Board: Fietsen in landen van Miró en Picasso (Spanje)
 • Catalan Tourist Board: De Grote Route van Emporda (Spanje)
 • Rosita Steenbeek: Amsterdam - Delphi (Italië)
 • Dany Heck - Oost Vlaanderen: Persconferentie e-bike regio Oostkantons

Fietsen buiten Europa

 • Frank van Rijn: Een reis per fiets door Mongolië
 • Carla van Tatenhove en Eric Schuijt: Op een Hero fiets door India
 • Bert Sitters: Fietsen in Thailand
 • Indonesia Travel - Willem Linders: Ontdek de Gordel van Smaragd op de Fiets  (Indonesië)
 • de Fietstoerist, Fritz Bil: Java-Bali: Zee, sawah's en vulkanen (Indonesië)
 • de Fietstoerist, Fritz Bil: Tweelandenreis Vietnam - China
 • Dirk Huyghe en Grégory Lewyllie: Fietstrekking door Tadzjikistan en Kirgizië

Workshops en films over wandelen, fietsen, fietsreizen, kamperen, GPS, fotografie en meer

 • John Telleman en Vladimir Mars: De leukste Fiets en Wandelfilms
 • Marten Gerritsen (De Wereldfietser / M-Gineering): Wat te doen bij fietspech onderweg
 • Kees Bakker: Alles over E-bikes
 • Wim Jongman (de Wereldfietser): De eerste fietsvakantie! Heb ik een nieuwe fiets nodig?
 • Eric Schuijt (De Vakantiefietser): Zo kun je je fietsreis voorbereiden
 • Peter Snel (Snel fietsen): De juiste vakantiefiets
 • Ronald Bouwmans: Fietsen als God in Frankrijk
 • Jop Tel: De mogelijkheden van GPS bij fietsen en wandelen: van A naar A.
 • Frans Welkamp (Fishtail): Je pad vinden met iPhone of smartphone, alleskunners of mythe
 • Rugzaklopers: Koud weer kamperen
 • Wim Jongman (de Wereldfietser): Kamperen met de fiets, hoe doe je dat?
 • Rugzaklopers: Wat gaat er in een rugzak
 • Rugzaklopers: Ultra light backpacking
 • Monique van Klaveren : Workshop schrijven over reizen
 • Corno van den Berg: Een kijkje in de keuken van een reisjournalist.

De berenfoto werd gemaakt door Corno van den Berg, één van de sprekers.
De titel is afgeleid van 2 lezingen: van pelgrimstocht (naar Rome) tot berenverhaal (op pad in de Canadese wildernis)
.

Fiets en Wandel en Outdoor Beurs 2013

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 21 okt 2012 | 1 reacties | 5132 maal gelezen


Wanneer: za 9 feb 2013 - zo 10 feb 2013
Waar: Amsterdam
Prijs per persoon: € 14,- (bij online boeken korting)
Deelnemers: onbeperkt
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

De 9-de editie bevat veel nieuwe elementen, zoals de outdoor films en veel outdoor artikelen.

Op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI vind je alles wat je wilt weten over fietsen en wandelen

 • meer dan 100 reisorganisaties, met hun fiets- en wandelvakanties
 • grote informatiemarkt tips, routes, fotoboeken, reisverslagen
 • extra aandacht voor Frankrijk als vakantieland
 • onafhankelijk advies van ervaren fietsers en wandelaars
 • programma met ruim 120 lezingen en workshops
 • Literair Café
 • expositie van wereldfotografen en fotowedstrijd
 • kinderprogramma: van speelhoek tot klimwand

Speciaal interessant voor OutdoorFriends (actieve buitensporters)

 • demonstratie, testen en verkoop van buitensportkleding en outdoorartikelen
 • buitensportkleding, rugzakken e.a. artikelen te koop
 • testparcours, waar je tientallen fietsen kan uitproberen: tandems, ligfietsen, E-bikes
 • outdoorfilms, doorlopend in één van de lezingzalen
 • 'short movies' over fietsen en wandelen, op de beursvloer
 • outdoorpracticum: advies van ervaren kampeerders

Data en Locaties van De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en Vlaanderen

Themapaviljoens voor informatie op maat

 • GPS paviljoen
 • E-bikespectakel testen modellen
 • Tandem
 • Duurzaam kamperen
 • Kleine reisorganisaties
 • Fietsen met kinderen
 • Pelgrimspaviljoen: bedevaartgangers met kaarten, gidsen beeldmateriaal

Ga je mee naar deze fiets en wandelbeurs?

Als community manager van OutdoorFriends, ga ik (Irene den Ouden) naar deze beurs, op zoek naar interessante contacten voor leuke fiets- en wandelreizen. Als er meerdere leden interesse hebben kunnen we ook één van de dagen met elkaar afspreken. Bijv. tijdens de lunch.

De hoofdfoto is uit MTB Damesblog