Raften in Nederland, kan dat dan?

Deel met je vrienden!

Marcel | Geplaatst op 27 mei 2014 | 0 reacties | 5580 maal gelezen


Raften in Nederland, kan dat dan? Ja hoor, dat kan prima en dan niet over miniwatervallen in de Hulsbeek of de Regge maar via echte drie plus afzinken bij de Dutch Water Dreams in Zoetermeer.

Agenda: Raften op de wildwaterbaan Dutch Waterdreams

Nadat via OutdoorFriends een mooie korting was bedongen en een datum was vastgelegd stonden op een schitterende zondagmiddag 8 OutdoorFriends in zwembroek / zwempak klaar voor het natte avontuur.

Raften doe je zeker in Zoetermeer niet over één nacht ijs. Eerst Slank afkleden in een wetsuit, met extra zwemvest aan en helm op, pas dan ben je er klaar voor. Iedereen moet starten met een stukje vrij zwemmen in de waterval, dit om de angsthazen te scheiden van de dare devils.  Overleef je dit stukje zwemmen dan kan daarna het echte werk in de raft beginnen.  Met acht plus twee instructeurs in de boot lagen we lekker diep en dat had zeker wel voordelen. Door die diepgang sloegen wij ondanks de hoge golven en het rocken over the falls niet om. Dit in tegenstelling tot veel andere boten die dus, soms zelfs zonder bemanningsleden weer onder aan de drie honderd meter lange baan eindigden. In totaal hebben we zes afdalingen gedaan en met de aanwijzingen van de goede instructeurs telkenmale nat maar met veel plezier de baan afgedaald.

Met zeebenen maar voldaan en zonder blessures na een uur raften weer veilig aan de  bar en tijd voor napraten en een drankje. Was zeker een geslaagd uitje. 

 

Dit is onze enige foto. Meer foto's van hoe het raften er ongeveer uitzag zie je in dit blog: Tip: raften bij Dutch Waterdreams in Zoetermeer.

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in raften
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda