OutdoorFriends van start! Onze duin-strandwandeling

Deel met je vrienden!

Nienke | Geplaatst op 28 apr 2012 | 6 reacties | 5287 maal gelezen


Zondag 15 april was het dan zover: de eerste echte OutdoorFriends activiteit ging van start. We hadden een leuk groepje leden verzameld: Carpo (Stefan), Irene, Patrick, Stefanie, Wim, Belanda (Marcel) en Nienke. Zomaar zeven mensen, die elkaar niet kennen, maar met elkaar gemeenschappelijk hebben dat ze graag actief op pad gaan. En vandaag was dat: een wandeling door de duinen bij Katwijk.

Agenda: Duin-strand-uitwaaiwandeling! (15 km)

Op pad
Na een korte kennismaking en een blik op de kaart, gingen we op pad. Het eerste stuk liepen we door de Pan van Persijn, een klein landgoed. Al snel lieten we de beschutting van het Panbos achter ons en liepen de duinen van Berkheide in. We hadden een mooie dag gekozen voor deze eerste wandeling, het was prima wandelweer! Wel stond er een vrij stevige noordenwind, reden om de wandeling in tegenovergestelde richting te lopen: eerst doorsteken naar het strand en dan, met de wind in de rug, zuidwaarts richting Wassenaarse Slag.

Een goed gesprek
Al meteen kwamen de gesprekken goed op gang, en dat bleef zo gedurende de hele 16 km. Wandelen blijkt toch keer op keer een goede manier om met elkaar, ook al heb je elkaar nog nooit ontmoet, in gesprek te raken, of het nou gaat over werk, hobby’s, Zwitserland of zen. Maar in ieder geval over ‘outdoor’ en OutdoorFriends!

Plannen maken
Na het uitwaaistuk over het strand vonden we het wel tijd voor een drankje, dus nestelden we ons in de loungehoek op het terras van een strandtent. En dat was goed vertoeven: uit de wind, in het zonnetje en onder genot van een drankje, aangeboden door Irene ter viering van de eerste O.F. activiteit! Terwijl we daar zo zaten, kletsend over outdoor en O.F., werden er meteen al weer nieuwe plannen gesmeed, naar aanleiding van het rondje ‘wat-zou-jij-nou-eens-willen-doen-bij-O.F’ ? En niet zonder resultaat, sommige ideeën zijn al terug te vinden in de agenda! En de andere volgen hopelijk snel, zoals:

De duinen weer in...

Na dit gezellig groepsonderonsje ging het weer verder, want we waren pas op de helft! Vanaf het strand doken we de duinen weer in, eerst via het bosachtige noordelijkste deel van Meyendel, vervolgens over het zandige laarzenpad weer terug richting Katwijk. Een mooi afwisselend gebied, met stuifduinen, begroeiing en meertjes. En een stukje geschiedenis, want tegen het eind passeerden we ook nog even de Atlantik Wall. Daarna was het weer terug naar het beginpunt bij het Panbos, waar we afscheid namen na deze geslaagde eerste O.F. wandeling: het eerste O.F. seizoen is gestart!

  • Hier kan je alle foto's van onze duin-strandwandeling bekijken.
Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in wandelen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda