OutdoorFriends van start! Onze duin-strandwandeling

Deel met je vrienden!

Nienke | Geplaatst op 28 apr 2012 | 6 reacties | 1403 maal gelezen


Zondag 15 april was het dan zover: de eerste echte OutdoorFriends activiteit ging van start. We hadden een leuk groepje leden verzameld: Carpo (Stefan), Irene, Patrick, Stefanie, Wim, Belanda (Marcel) en Nienke. Zomaar zeven mensen, die elkaar niet kennen, maar met elkaar gemeenschappelijk hebben dat ze graag actief op pad gaan. En vandaag was dat: een wandeling door de duinen bij Katwijk.

Agenda: Duin-strand-uitwaaiwandeling! (15 km)

Op pad
Na een korte kennismaking en een blik op de kaart, gingen we op pad. Het eerste stuk liepen we door de Pan van Persijn, een klein landgoed. Al snel lieten we de beschutting van het Panbos achter ons en liepen de duinen van Berkheide in. We hadden een mooie dag gekozen voor deze eerste wandeling, het was prima wandelweer! Wel stond er een vrij stevige noordenwind, reden om de wandeling in tegenovergestelde richting te lopen: eerst doorsteken naar het strand en dan, met de wind in de rug, zuidwaarts richting Wassenaarse Slag.

Een goed gesprek
Al meteen kwamen de gesprekken goed op gang, en dat bleef zo gedurende de hele 16 km. Wandelen blijkt toch keer op keer een goede manier om met elkaar, ook al heb je elkaar nog nooit ontmoet, in gesprek te raken, of het nou gaat over werk, hobby’s, Zwitserland of zen. Maar in ieder geval over ‘outdoor’ en OutdoorFriends!

Plannen maken
Na het uitwaaistuk over het strand vonden we het wel tijd voor een drankje, dus nestelden we ons in de loungehoek op het terras van een strandtent. En dat was goed vertoeven: uit de wind, in het zonnetje en onder genot van een drankje, aangeboden door Irene ter viering van de eerste O.F. activiteit! Terwijl we daar zo zaten, kletsend over outdoor en O.F., werden er meteen al weer nieuwe plannen gesmeed, naar aanleiding van het rondje ‘wat-zou-jij-nou-eens-willen-doen-bij-O.F’ ? En niet zonder resultaat, sommige ideeën zijn al terug te vinden in de agenda! En de andere volgen hopelijk snel, zoals:

De duinen weer in...

Na dit gezellig groepsonderonsje ging het weer verder, want we waren pas op de helft! Vanaf het strand doken we de duinen weer in, eerst via het bosachtige noordelijkste deel van Meyendel, vervolgens over het zandige laarzenpad weer terug richting Katwijk. Een mooi afwisselend gebied, met stuifduinen, begroeiing en meertjes. En een stukje geschiedenis, want tegen het eind passeerden we ook nog even de Atlantik Wall. Daarna was het weer terug naar het beginpunt bij het Panbos, waar we afscheid namen na deze geslaagde eerste O.F. wandeling: het eerste O.F. seizoen is gestart!

  • Hier kan je alle foto's van onze duin-strandwandeling bekijken.

Reacties

Hé Nienke, dank voor dit leuke verslag over onze wandeling! Helemaal super zoals je het georganiseerd hebt, van begin tot eind. Zoals jullie allemaal merken is het opstarten van een community best lastig. Iemand moet beginnen ...
Fijn dat er mensen als Nienke zijn!

En leuk dat er inmiddels nieuwe initiatieven van andere leden op de Agenda staan:

  • 20 mei: zeilen op de Loosdrechtse plassen met Corrie en Alfred
  • 26 mei: fietstocht Amsterdam - Marken van Belanda
  • 10 juni: wandelen en outdoor cooking met Alfred
  • 15 - 24 juni: Oerol met Wim

Hoi Nienke,

Leuk verslagje. Heb fijne herinneringen aan de wandeling. Was behoorlijk gaar de week ervoor, dus was op dat moment wel toe aan even flink uitwaaien. Speaking of which, ik was wel blij dat we tijdig besloten om om niet tegen die ijzige wind op het strand in te lopen, want ik zat al tegen een griep aan. Dit duingebied kende ik nog niet. Ik vond de afwisselingen in het landschap bijzonder en erg leuk. Zijn die foto's dat we met z'n allen van de Atlantik wall sprongen, nog wat geworden trouwens?

Ik heb Irene gevraagd nog even hier een drietal foto's bij te posten, aangezien het mij niet lukt hier.

Groetjes, Marcel

Hoi Nienke,

Mooi verslag! Ik vond het ook een geslaagde dag.
Ik ben nog druk bezig met het organiseren van de drakenboot activiteit. Ik zal het binnenkort op OF zetten.

Groeten Patrick
 

Hoi, weer een stapje gemaakt: alle foto's van Nienke, Marcel en Stefan staan nu in een mapje in Flickr. Via de Homepage te bekijken door rechtsonder op Flickr te klikken. Lukt dat?
Ik werkt nog niet eerder met Flickr. Moet nog even uitzoeken hoe het precies werkt, om het netjes te organiseren. Maar als het goed is kunnen jullie nu iig de foto's bekijken (en downloaden?).
Groetjes, Irene

@Irene: de foto's zijn te zien en downloaden!

@Patrick: leuk, ik kijk ernaar uit :-)

@Marcel: ja het was een heerlijk buitendagje he! Fijn dat je het ook leuk vond. De foto's heeft Irene op Flickr gezet, ook die van de A.W.!

Nienke, ik heb je verslag opgesierd met een paar leuke foto's!
Bij de blogs uit de beginperiode had ik dat nog niet gedaan. Ik ben ze nu allemaal aan het nalopen.
Ook leuk om te zien dat we direct die eerste keer al brainstormden over leuke activiteiten en dat 3 van de 5 activiteiten echt zijn georganiseerd door jullie! Super!

Plaats jouw reactie

Verbind je met andere Outdoor Friends met interesse in wandelen
Via andere Leden met deze activiteiten in hun profiel
Via één van de Oproepen van Leden
Via één van de events of reizen op de Agenda