tuinieren

Hier vind je de zoekresultaten voor deze activiteit: alles wat tot nu toe op deze website is gepubliceerd. Wil je weten welke Leden deze activiteit in hun profiel hebben? Zoek dan via het Leden zoekscherm.

Zes Veluwse Bergen wandeling - met 40+ singles

Deel met je vrienden!

DeWandeldate | Geplaatst op 24 feb 2015 | 3 reacties | 1877 maal gelezen


Wanneer: zo 3 mei 2015
Waar: Dieren
Prijs per persoon: €10 (€5 voor betalende DeWandeldate leden)
Deelnemers: ca. 20 singles, 10 M, 10 V
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Prachtige rondwandeling door Nationaal Park Veluwezoom vanaf station Dieren.

We lopen door uitgestrekte stille bossen langs en over 6 verschillende ‘bergen’: de My Ladyberg, de Prins Willemberg, de Wevers- en Vossenbergen, de Geitenberg en de Carolinaberg. Er zit heel af en toe een flinke klim in deze wandeling. Onderweg hebben we grote kans een hert of wilde zwijnen tegen te komen! 

Deze wandeling wordt georganiseerd door datingsite DéWandeldate, voor singles vanaf 40 jaar.

LET OP: Je kunt je alleen aanmelden via DeWandeldate. Je aanmelding hier geldt niet als aanmelding! Er zijn inmiddels al 10 vrouwen. Er is nu alleen nog plaats voor mannen. De nrs 11 e.v. komen op de reservelijst. 

Voor info zie deze Wandeling Zes Veluwse Bergen op DeWandeldate.

Aanmelden doe je met een mail aan info@dewandeldate.nl, ovv 'Dieren', met je naam, leeftijd en woonplaats en e-mailadres.

Als je wilt zien wie er vanuit OutdoorFriends gaan, meld je dan ook op deze pagina aan. Maar dat is dus niet de officiële aanmelding.

Outdoor Singles: welkom bij datingsite DeWandeldate!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 03 dec 2014 | 0 reacties | 5139 maal gelezen


Ben je een single en op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt? Dan val je precies in de doelgroep van DeWandeldate: actieve, cultureel geïnteresseerde en sportieve singles, van stadswandelaars tot Vierdaagse lopers. Naast wandelen zijn veel leden ook enthousiaste fietsers, kampeerders, tuinliefhebbers, fotografen en hardlopers.

DeWandeldate, partner van OutdoorFriends

DeWandeldate is in maart 2014 opgestart, omdat ik zag dat op OutdoorFriends veel leden (75%) single zijn en ‘eigenlijk’ op zoek. Op OutdoorFriends zijn al heel wat vriendengroepjes, vriendschappen en ook relaties ontstaan. Het zoeken van een levenspartner gebeurt vooral indirect, door mee te doen met de activiteiten op de agenda en soms via de oproepjes. In die oproepen wordt meestal gesproken van wandelmaatjes, fietsmaatjes en zeilmaatjes. De derde manier van contact leggen, het persoonlijk aanschrijven van andere leden, wordt ook veel gebruikt. Maar om mensen direct uit te nodigen voor een date is voor veel mensen toch wat ongemakkelijk. Lang niet alle OutdoorFriends leden staan daar voor open. Ook niet als in hun profiel staat dat ze single zijn. 

DeWandeldate is wel een echte datingsite, waar alle leden single zijn en op zoek naar een man of vrouw. Bij deze site staat het wandelen staat voorop. Maar ook bij DeWandeldate laten de leden in hun profiel zien welke andere outdoor activiteiten ze nog meer graag doen. En de leden kunnen elkaar ook zoeken op die activiteiten.

Wie zijn er al lid van DeWandeldate?

Sinds de start op 1 maart 2014 groeit de website gestaag. Op 1 december 2014 waren er bijna 700 Wandeldate leden met een goedgekeurd profiel. De verhouding man - vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is als volgt: 

 • 55% van de leden is vrouw, 45% is man.
 • 97% van de leden heeft een hetero zoekprofiel (man zoekt vrouw, vrouw zoekt man), 3% homo of lesbisch. 
 • 76% valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 10% is 18 t/m 30 jaar en 14% is 61 jaar of ouder (zie de grafiek). Op dit moment is het jongste lid 18 jaar en het oudste lid is 75 jaar.
 • 21% heeft een universitaire (WO) opleiding, 47% een hoger beroeps (HBO) opleiding en 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 8% van de leden is de opleiding niet bekend.  


Typen wandelaars: natuur, gezellig, cultuur en sportief!

Niet alleen super fanatieke wandelaars zijn lid. Leden geven in hun profiel aan welk type wandelaar ze zijn. Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (97%). Ook de gezelligheid is een heel belangrijke reden om te wandelen (74%). Onder de leden bevinden zich ook veel cultuurzoekers (54%), sportieve wandelaars (51%), rugzaklopers (39%) en spiritueel ingestelden (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (21%) . Eén op de 6 leden (16%) heeft een hond en wandelt graag met de hond. En 10% van de leden doet mee (of wil meedoen aan) de Vierdaagse. Er zijn ook al enkele (3%) barefoot lopers, die graag blootsvoets wandelen of op speciale barefoot wandelschoenen.  


Top 10 favoriete outdoor activiteiten van DeWandeldate leden

Datingsite DéWandeldate is er in de eerste plaats voor wandelaars in Nederland en België: voor singles die graag wandelen dus. Voor veel leden geldt dat ze niet eenkennig zijn als het gaat om activiteiten, als ze maar actief de natuur in kunnen. Dus niet alleen maar wandelen, maar ook fietsen, kamperen, kanoën, zeilen, skaten en meer. Alle leden geven aan welke outdoor activiteiten zij nog meer doen, behalve wandelen. De precieze percentages leden die graag deze activiteiten ondernemen, per 1 december 2014: wandelen (100%) fietsen (72%), kamperen (45%), tuinieren (39%), bergwandelen (38%), fotograferen (38%) en hardlopen (26%), kanoën (18%), zeilen (16%), mountainbiken (16%), schaatsen (14%), skiën (13%), wadlopen (10%), skaten (10%), klimmen (6%) en langlaufen (5%). 


Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Ben jij ook één van die actieve, sportieve singles in Nederland of België? We nodigen alle single outdoor friends uit ook lid te worden van DeWandeldate. Je kunt er starten met Gratis lidmaatschap. Als je behoefte hebt aan contact met één of meer van de andere leden kan je voor 1, 3 of 6 maanden Betalend lid worden. Ben je geen single, of wil je alleen volgen, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

 Reacties en Contact

Foto: Daniel Oines

Urban Farming & Haven wandeling (15 km)

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 23 jan 2013 | 27 reacties | 6168 maal gelezen


Wanneer: zo 21 apr 2013
Waar: Rotterdam
Prijs per persoon: deelname gratis, consumpties voor eigen rekening
Deelnemers: min 6 max 20
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Stadswandeling langs 3 bijzondere stadstuinen en rondje Maasbruggen
Met dank aan Roel voor de routesuggestie!

Tuinenwandeling
Rotterdam is dé pionier op het gebied van 'urban farming', hedendaagse stadslandbouw, met baanbrekende projecten die de stad, lokale bewoners en hun voedsel dichterbij elkaar brengen.
We bezoeken 3 stadstuinen die op zondag te bezoeken zijn en ook in het vroege voorjaar al de moeite waard:

 1. Stadslandbouwbedrijf  'Uit je eigen stad ': commercieel bedrijf door 3 ‘stadsboeren’, met groenten, kippen, vis, winkel en restaurant
 2. Voedseltuin voor de Voedselbank: biologische groente en fruit, met permacultuur, door vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
 3. Tuin aan de Maas: gemeenschapstuin vóór en door bewoners, op één van de mooiste plekken van Rotterdam.

Havenwandeling langs en over de Maas
Na de Tuinenroute gaan we over op de Havenroute:

 • door het Park met de Euromast,
 • over de Erasmusbrug,
 • met eventueel een extra rondje Rijnhaven
 • en een extra rondje Noordereiland,
 • dan via Maasbrug naar de Oude Haven.
  Bij de Oude Haven kunnen we blijven hangen op een terrasje of ergens binnen. Je bent dan vlakbij metro- en treinstation Blaak.

Afstand: van metrostation Marconiplein naar trein- en metrostation Blaak is ongeveer 11 km.
Met deze twee uitbreidingen komt de route op 16 km:

 • rondje Rijnhaven langs Hotel New York geschat lengte: 3 km
 • rondje Noordereiland geschatte lengte: 2 km

Info over de App: UAR Ondergronds het NAI - Nederlands Architectuur Instituut

We waren eerst van plan de App van het NAI te gebruiken. Toen bleek dat de routeinformatie niet klopt, besloten we zelf een route samen te stellen, met maar een klein stukje van de NAI approute Stadstuinen en Urban Farming.

 • dit is de app: UAR Ondergronds: van het Nederlands Architectuur Instituut (NAI)
 • dit is de route: de UAR route Urban Farming in Rotterdam (deze route is op de app vervangen door de route Stadstuinen).
 • de app UAR is gratis te downloaden via de App Store voor iPhones en in de Google Play Store voor Android.
 • Je kunt de route vinden door in het hoofdmenu van UAR op ROUTES te klikken en vervolgens te kiezen voor de route Stadstuinen.

Aanmelden, vertrekplek en tijden

 • Ben je nog geen lid? Meld je dan aan als lid van OutdoorFriends.
 • Meld je via deze pagina aan voor de wandeling als je mee gaat. Meld je ook weer tijdig af wanneer je niet meegaat.
 • OV-gangers: 10.40 uur: Marconiplein, rest: 11.00 uur: Uit je Eigen Stad
 • OV: We vertrekken om 10.40 vanaf Marconiplein (hal) en verzamelen rond 11.00 uur bij Uit je Eigen Stad. Daar kunnen we ook wat drinken.
 • Auto: Je kunt op het terrein van Uit je Eigen Stad goed parkeren. Na 4 uur is het terrein gesloten. Dus parkeer liever buiten het terrein.
 • We zijn met een groep dus we wachten niet op mensen die niet hebben afgemeld en niets hebben laten horen. 
 • We nemen overal ruim de tijd. Dus ik doe geen uitspraak over de tijden.

Een volgend Urban Farming Event
Wil je nog meer tuinen zien? Op zaterdag 27 april kan je naar 'Open Dak' bij Dakakker Schieblock, ook in Rotterdam.

 


 

Za 22 okt: Stadstuin 'Je eigen stad'!

Deel deze Pagina met je vrienden en netwerk!

Irene | Geplaatst op 17 sep 2012 | 0 reacties | Reageer!


Hoi! Zaterdag opent de grootste stadstuin van Rotterdam haar deuren! Je eigen stad.

 • leuk programma met: rondleidingen, verschillende plekken waar lekker wordt gekookt en we kunnen ook zelf aan de slag. En we kunnen er eten en drinken.
 • zie dit Event op de OutdoorFriends agenda.

Ik ben gewoon erg benieuwd naar dit mooie stadsinitiatief en ga er zo wie zo heen. Wie gaat er mee?

Openingsfeestje Stadstuin ‘Uit je eigen stad’

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 17 sep 2012 | 3 reacties | 2958 maal gelezen


Wanneer: za 22 sep 2012
Waar: Rotterdam
Prijs per persoon: Toegang is gratis. Je betaalt je eigen eten en drinken
Deelnemers: ik heb voor de eerste 5 deelnemers aangemeld
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Urban Farming, stadslandbouw, de comeback van het stadstuinieren, ...   zijn jullie ook zo benieuwd naar dit mooie Rotterdamse stadsinitiatief?

Voor liefhebbers van tuinieren, moestuinen, groenten en fruit, en voor wie de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid, voeding en gezondheid volgt.

'Uit je eigen stad' is een bijzonder Rotterdamse project!
Uit je eigen stad wil groen in Rotterdam. Op braakliggende terreinen, waar voorlopig niets mee gebeurt, worden nu groenten en fruit verbouwd. Ook worden er vlees- en legkippen gehouden, en zelfs vissen!  De verbouwde groenten en fruit worden verkocht in de eigen winkel en geserveerd in het eigen restaurant.

A.s. zaterdag is de feestelijke opening, om 18.00 uur. Er zijn rondleidingen, verschillende plekken waar lekker wordt gekookt en we kunnen ook zelf aan de slag (wat dat inhoudt weet ik niet). En er zijn lekkere hapjes verkrijgbaar.

Laten we naar de opening gaan met een aantal OutdoorFriends!

 • Meld je aan via blokje 'aanmelden'
 • We zien elkaar om 18.00 bij de ingang. Als je later komt, ook goed, dan zijn we al binnen.
 • Ik heb voor 5 mensen opgegeven.
 • Je kunt je ook aanmelden via  info@uitjeeigenstad.nl.

Ik zag het pas later, er is morgen ook het Rotterdams Oogstfestival, van 10.00 uur tot 18.00 uur, op de Heermraadsingel.
Ook dit is leuk en sluit goed aan bij het bezoek aan de Stadstuin. Ik denk dat ik er vanaf een uur of 4 heen ga.

Open dag bij de bijenimkers

Deel met je vrienden!

Sander | Geplaatst op 28 mrt 2012 | 7 reacties | 3376 maal gelezen


Wanneer: za 14 jul 2012
Waar: Rotterdam
Prijs per persoon: € 0,-
Deelnemers: Onbeperkt
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Kijk mee over de schouder van een imker: demonstraties en rondleidingen bij de bijenhouders in Rotterdam

“ Kijk mee over de schouder van een imker “
Iedereen heeft wel eens een bij gezien, of een wesp of een hommel. De meesten van jullie kunnen ze wel uit elkaar houden, maar hoe belangrijk is de bij nou precies voor ons mensen? Sta je er wel eens bij stil dat de vruchten die je koopt, de honing die je eet, de waskaarsen die je brandt, de stuifmeelkorrels die je slikt tegen hooikoorts en nog veel meer (ook medische) producten, allemaal geleverd worden door de tientallen duizenden bijenvolken die ons land rijk is? En dat die bijenvolken verzorgd worden door duizenden imkers, de meeste amateurs en soms dichter bij jou in de buurt dan je dacht? En wist je dat onze landbouw eigenlijk niet zonder bijen zou kunnen bestaan? En dat de bijenstand wereldwijd gevaarlijk achteruit loopt?

Het Ambrosiusgilde is het gilde van bijenhouders (imkers) actief in de omgeving van Rotterdam.
Wij nodigen je graag uit voor onze jaarlijkse Open Dag. Ons depot staat die dag open voor alle bezoekers zodat je kennis kunt maken met alle aspecten van het bijenhouden.

Activiteiten
Er zullen diverse kraampjes aanwezig zijn waar o.a. bijengeralateerde materialen, imkersbenodigdheden, drachtplanten en biologische produkten bekeken en gekocht kunnen worden. De kinderen kunnen er kaarsen maken van bijenwas. Er zullen diverse demonstraties en rondleidingen plaatsvinden die dag. Kortom je bent van harte welkom om mee te kijken over de schouder van de imker!

Ikzelf zal ook rondleidingen geven, zoals ook mijn medecursisten van de huidige cursus bijenhouden.

In de buurt is ook een outdoor aktiviteiten centrum 'Outdoor Valley' en om de Wollefoppenplas is mooi om te wandelen. Je kan je bezoek aan de bijenstand hiermee combineren, maar dat zal u zelf moeten regelen.

SNP Natuurreizen

Deel met je vrienden!

Natuur en actief: wandelen, fietsen, mountainbiken, surfen, snorkelen, wildlife, fotograferen, yoga

Zeer ruim aanbod aan actieve reizen en themareizen, outdoorschool en bijzondere specials

SNP als reisorganisatie

 • SNP natuurreizen streeft naar groen reizen en duurzaam toerisme, o.a. door samenwerking met Greenseat met klimaatprojecten in India (windmolens) en Cambodja (biogas), ter compensatie van het reizen)
 • SNP is onderdeel van de ANWB en is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

SNP Reisformules: reizen naar activiteit en thema

 • SNP Actieve reizen: sportieve vakanties: bergtrekkings, snorkelen (Egypte), surfen (Griekenland),  kanoën en mountainbiken (Zweden)
 • SNP Fietsreizen: SNP regelt huurfietsen, bagagetransport en fietsvriendelijke accommodaties. Duitsland, Frankrijk, Italië, Kirgizië, Jordanië, Zuid-Afrika, Thailand, Cambodja, Vietnam, Tibet, Myanmar, Costa Rica, Cuba, Nicaragua
 • SNP Mountainbikereizen: België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Italië, Zweden, Noorwegen, Ecuador
 • SNP Wandelreizen: ruim aanbod in alle werelddelen, in Europa in de landen: Albanië, Armenië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Madeira, Montenegro, Noorwegen, Portugal, Schotland, Spanje, Turkije, IJsland
 • SNP Wijnwandelreizen: ervaar de heerlijke combinatie van ontspannen wandelen, wijn proeven, wijnkelders bezoeken en 's avonds lekker eten in een comfortabel hotel. Reisaanbod in beroemde wijnstreken zoals de Bourgogne, Champagne, Pfalz en Piemonte. Frankrijk, Italië, Portugal, Duitsland, Oostenrijk.
 • SNP Tuinreizen: bezoek de Engelse tuinen in Cotswolds, tijdens een tuinwandelvakantie.
 • SNP Yogareizen: vakantie voor iedereen die lichamelijke inspanning (wandelen) wil combineren met mentale ontspanning. Italië, Spanje, Tsjechië, India en Nepal
 • SNP Vogelreizen: voor beginnende vogelaars en echte kenners. Nederland, Duitsland, Zweden, Engeland, Schotland, Frankrijk, Spanje, Bulgarije, Hongarije, Turkije, Marokko, Roemenië, Polen, Georgië, Mongolië, Costa Rica, Panama, India, Sri Lanka.
 • SNP Wildlife reizen en safari’s: reizen waarbij het bespieden van groot wild centraal staat. Polen, Italië, Bulgarije, Griekenland, Zweden, Spanje, Finland, Portugal, Estland, Noorwegen, Spitsbergen, Tanzania, Botswana, Brazilië, USA, Antarctica
 • SNP Fotografiereizen: Leer fotograferen op de meest fotogenieke plekken, onder leiding van een echte natuurfotograaf. Alaska.
 • SNP Cultuurreizen: Voor reizigers die de natuur en cultuur van een land in eigen tempo willen ontdekken. Nederland, België, Zweden, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, Tsjechië, Turkije, Griekenland, Bulgarije.
 • SNP Winterreizen: weg van het massale wintersporttoerisme: seeuwwandelen , langlaufen, cross-country, hondensledetochten en gezinsvakanties in de sneeuw. IJsland, Finland, Duitsland, Tsjechië, Bulgarije.


SNP Outdoor School
: trainingsaanbod voor iedereen die goed voorbereid aan een reis wil beginnen: GPS, reis-, natuur- en wildlifefotografie, weerkunde, kaart en kompas, wildernis EHBO, primitieve kooktechnieken, eten uit de natuur, bergwandelen, hiking, etc.

SNP Specials 2012: Sinai en Alaska en meer!

Voor 2012 heeft SNP een paar heel bijzondere reizen in haar programma (klik op 'over SNP', klik dan op 'Specials' in het schema 'SNP Algemeen' rechts op de pagina:

 • schoonmaakactie in de Sinaïwoestijn - 23 september 2012: voor de derde keer een 'walk & clean'-reis: je zet je met een internationaal gezelschap op een bijzondere manier in voor een beter milieu en een schonere woestijn.
 • schitterende foto- en natuurreis in Alaska - 30 augustus 2012: geniet van de mooiste landschappen van 'the last frontier' en leer of vervolmaak je fotograferen onder leiding van professioneel fotograaf Martin van Lokven.

SNP onderscheidt geen specifieke singlesreizen. Singles kunnen zich inschrijven voor alle reisgezelschappen

Hier kan je de website van SNP bekijken.

29 mrt 2013 t/m 02 apr 2013 - Survivalcursus in de Ardennen
23 dec 2012 t/m 30 dec 2012 - Bergwandelen in Mallorca (8 dagen)
23 sep 2012 t/m 30 sep 2012 - Woestijnreis: Walk & Clean in de Sinaï (7 dagen)