tuinieren

Hier vind je de zoekresultaten voor deze activiteit: alles wat tot nu toe op deze website is gepubliceerd. Wil je weten welke Leden deze activiteit in hun profiel hebben? Zoek dan via het Leden zoekscherm.

Outdoor Singles: welkom bij datingsite DeWandeldate!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 03 dec 2014 | 0 reacties | 5317 maal gelezen


Ben je een single en op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt? Dan val je precies in de doelgroep van DeWandeldate: actieve, cultureel geïnteresseerde en sportieve singles, van stadswandelaars tot Vierdaagse lopers. Naast wandelen zijn veel leden ook enthousiaste fietsers, kampeerders, tuinliefhebbers, fotografen en hardlopers.

DeWandeldate, partner van OutdoorFriends

DeWandeldate is in maart 2014 opgestart, omdat ik zag dat op OutdoorFriends veel leden (75%) single zijn en ‘eigenlijk’ op zoek. Op OutdoorFriends zijn al heel wat vriendengroepjes, vriendschappen en ook relaties ontstaan. Het zoeken van een levenspartner gebeurt vooral indirect, door mee te doen met de activiteiten op de agenda en soms via de oproepjes. In die oproepen wordt meestal gesproken van wandelmaatjes, fietsmaatjes en zeilmaatjes. De derde manier van contact leggen, het persoonlijk aanschrijven van andere leden, wordt ook veel gebruikt. Maar om mensen direct uit te nodigen voor een date is voor veel mensen toch wat ongemakkelijk. Lang niet alle OutdoorFriends leden staan daar voor open. Ook niet als in hun profiel staat dat ze single zijn. 

DeWandeldate is wel een echte datingsite, waar alle leden single zijn en op zoek naar een man of vrouw. Bij deze site staat het wandelen staat voorop. Maar ook bij DeWandeldate laten de leden in hun profiel zien welke andere outdoor activiteiten ze nog meer graag doen. En de leden kunnen elkaar ook zoeken op die activiteiten.

Wie zijn er al lid van DeWandeldate?

Sinds de start op 1 maart 2014 groeit de website gestaag. Op 1 december 2014 waren er bijna 700 Wandeldate leden met een goedgekeurd profiel. De verhouding man - vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is als volgt: 

 • 55% van de leden is vrouw, 45% is man.
 • 97% van de leden heeft een hetero zoekprofiel (man zoekt vrouw, vrouw zoekt man), 3% homo of lesbisch. 
 • 76% valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 10% is 18 t/m 30 jaar en 14% is 61 jaar of ouder (zie de grafiek). Op dit moment is het jongste lid 18 jaar en het oudste lid is 75 jaar.
 • 21% heeft een universitaire (WO) opleiding, 47% een hoger beroeps (HBO) opleiding en 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 8% van de leden is de opleiding niet bekend.  


Typen wandelaars: natuur, gezellig, cultuur en sportief!

Niet alleen super fanatieke wandelaars zijn lid. Leden geven in hun profiel aan welk type wandelaar ze zijn. Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (97%). Ook de gezelligheid is een heel belangrijke reden om te wandelen (74%). Onder de leden bevinden zich ook veel cultuurzoekers (54%), sportieve wandelaars (51%), rugzaklopers (39%) en spiritueel ingestelden (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (21%) . Eén op de 6 leden (16%) heeft een hond en wandelt graag met de hond. En 10% van de leden doet mee (of wil meedoen aan) de Vierdaagse. Er zijn ook al enkele (3%) barefoot lopers, die graag blootsvoets wandelen of op speciale barefoot wandelschoenen.  


Top 10 favoriete outdoor activiteiten van DeWandeldate leden

Datingsite DéWandeldate is er in de eerste plaats voor wandelaars in Nederland en België: voor singles die graag wandelen dus. Voor veel leden geldt dat ze niet eenkennig zijn als het gaat om activiteiten, als ze maar actief de natuur in kunnen. Dus niet alleen maar wandelen, maar ook fietsen, kamperen, kanoën, zeilen, skaten en meer. Alle leden geven aan welke outdoor activiteiten zij nog meer doen, behalve wandelen. De precieze percentages leden die graag deze activiteiten ondernemen, per 1 december 2014: wandelen (100%) fietsen (72%), kamperen (45%), tuinieren (39%), bergwandelen (38%), fotograferen (38%) en hardlopen (26%), kanoën (18%), zeilen (16%), mountainbiken (16%), schaatsen (14%), skiën (13%), wadlopen (10%), skaten (10%), klimmen (6%) en langlaufen (5%). 


Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Ben jij ook één van die actieve, sportieve singles in Nederland of België? We nodigen alle single outdoor friends uit ook lid te worden van DeWandeldate. Je kunt er starten met Gratis lidmaatschap. Als je behoefte hebt aan contact met één of meer van de andere leden kan je voor 1, 3 of 6 maanden Betalend lid worden. Ben je geen single, of wil je alleen volgen, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

 Reacties en Contact

Foto: Daniel Oines

Urban Farming & Haven wandeling (15 km)

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 23 jan 2013 | 16 reacties | 6265 maal gelezen


Wanneer: zo 21 apr 2013
Waar: Rotterdam
Prijs per persoon: deelname gratis, consumpties voor eigen rekening
Deelnemers: min 6 max 20
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Stadswandeling langs 3 bijzondere stadstuinen en rondje Maasbruggen
Met dank aan Roel voor de routesuggestie!

Tuinenwandeling
Rotterdam is dé pionier op het gebied van 'urban farming', hedendaagse stadslandbouw, met baanbrekende projecten die de stad, lokale bewoners en hun voedsel dichterbij elkaar brengen.
We bezoeken 3 stadstuinen die op zondag te bezoeken zijn en ook in het vroege voorjaar al de moeite waard:

 1. Stadslandbouwbedrijf  'Uit je eigen stad ': commercieel bedrijf door 3 ‘stadsboeren’, met groenten, kippen, vis, winkel en restaurant
 2. Voedseltuin voor de Voedselbank: biologische groente en fruit, met permacultuur, door vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
 3. Tuin aan de Maas: gemeenschapstuin vóór en door bewoners, op één van de mooiste plekken van Rotterdam.

Havenwandeling langs en over de Maas
Na de Tuinenroute gaan we over op de Havenroute:

 • door het Park met de Euromast,
 • over de Erasmusbrug,
 • met eventueel een extra rondje Rijnhaven
 • en een extra rondje Noordereiland,
 • dan via Maasbrug naar de Oude Haven.
  Bij de Oude Haven kunnen we blijven hangen op een terrasje of ergens binnen. Je bent dan vlakbij metro- en treinstation Blaak.

Afstand: van metrostation Marconiplein naar trein- en metrostation Blaak is ongeveer 11 km.
Met deze twee uitbreidingen komt de route op 16 km:

 • rondje Rijnhaven langs Hotel New York geschat lengte: 3 km
 • rondje Noordereiland geschatte lengte: 2 km

Info over de App: UAR Ondergronds het NAI - Nederlands Architectuur Instituut

We waren eerst van plan de App van het NAI te gebruiken. Toen bleek dat de routeinformatie niet klopt, besloten we zelf een route samen te stellen, met maar een klein stukje van de NAI approute Stadstuinen en Urban Farming.

 • dit is de app: UAR Ondergronds: van het Nederlands Architectuur Instituut (NAI)
 • dit is de route: de UAR route Urban Farming in Rotterdam (deze route is op de app vervangen door de route Stadstuinen).
 • de app UAR is gratis te downloaden via de App Store voor iPhones en in de Google Play Store voor Android.
 • Je kunt de route vinden door in het hoofdmenu van UAR op ROUTES te klikken en vervolgens te kiezen voor de route Stadstuinen.

Aanmelden, vertrekplek en tijden

 • Ben je nog geen lid? Meld je dan aan als lid van OutdoorFriends.
 • Meld je via deze pagina aan voor de wandeling als je mee gaat. Meld je ook weer tijdig af wanneer je niet meegaat.
 • OV-gangers: 10.40 uur: Marconiplein, rest: 11.00 uur: Uit je Eigen Stad
 • OV: We vertrekken om 10.40 vanaf Marconiplein (hal) en verzamelen rond 11.00 uur bij Uit je Eigen Stad. Daar kunnen we ook wat drinken.
 • Auto: Je kunt op het terrein van Uit je Eigen Stad goed parkeren. Na 4 uur is het terrein gesloten. Dus parkeer liever buiten het terrein.
 • We zijn met een groep dus we wachten niet op mensen die niet hebben afgemeld en niets hebben laten horen. 
 • We nemen overal ruim de tijd. Dus ik doe geen uitspraak over de tijden.

Een volgend Urban Farming Event
Wil je nog meer tuinen zien? Op zaterdag 27 april kan je naar 'Open Dak' bij Dakakker Schieblock, ook in Rotterdam.

 


 

Za 22 okt: Stadstuin 'Je eigen stad'!

Deel deze Pagina met je vrienden en netwerk!

Irene | Geplaatst op 17 sep 2012 | 0 reacties | Reageer!


Hoi! Zaterdag opent de grootste stadstuin van Rotterdam haar deuren! Je eigen stad.

 • leuk programma met: rondleidingen, verschillende plekken waar lekker wordt gekookt en we kunnen ook zelf aan de slag. En we kunnen er eten en drinken.
 • zie dit Event op de OutdoorFriends agenda.

Ik ben gewoon erg benieuwd naar dit mooie stadsinitiatief en ga er zo wie zo heen. Wie gaat er mee?

Openingsfeestje Stadstuin ‘Uit je eigen stad’

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 17 sep 2012 | 1 reacties | 3057 maal gelezen


Wanneer: za 22 sep 2012
Waar: Rotterdam
Prijs per persoon: Toegang is gratis. Je betaalt je eigen eten en drinken
Deelnemers: ik heb voor de eerste 5 deelnemers aangemeld
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Urban Farming, stadslandbouw, de comeback van het stadstuinieren, ...   zijn jullie ook zo benieuwd naar dit mooie Rotterdamse stadsinitiatief?

Voor liefhebbers van tuinieren, moestuinen, groenten en fruit, en voor wie de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid, voeding en gezondheid volgt.

'Uit je eigen stad' is een bijzonder Rotterdamse project!
Uit je eigen stad wil groen in Rotterdam. Op braakliggende terreinen, waar voorlopig niets mee gebeurt, worden nu groenten en fruit verbouwd. Ook worden er vlees- en legkippen gehouden, en zelfs vissen!  De verbouwde groenten en fruit worden verkocht in de eigen winkel en geserveerd in het eigen restaurant.

A.s. zaterdag is de feestelijke opening, om 18.00 uur. Er zijn rondleidingen, verschillende plekken waar lekker wordt gekookt en we kunnen ook zelf aan de slag (wat dat inhoudt weet ik niet). En er zijn lekkere hapjes verkrijgbaar.

Laten we naar de opening gaan met een aantal OutdoorFriends!

 • Meld je aan via blokje 'aanmelden'
 • We zien elkaar om 18.00 bij de ingang. Als je later komt, ook goed, dan zijn we al binnen.
 • Ik heb voor 5 mensen opgegeven.
 • Je kunt je ook aanmelden via  info@uitjeeigenstad.nl.

Ik zag het pas later, er is morgen ook het Rotterdams Oogstfestival, van 10.00 uur tot 18.00 uur, op de Heermraadsingel.
Ook dit is leuk en sluit goed aan bij het bezoek aan de Stadstuin. Ik denk dat ik er vanaf een uur of 4 heen ga.