schaatsen

Hier vind je de zoekresultaten voor deze activiteit: alles wat tot nu toe op deze website is gepubliceerd. Wil je weten welke Leden deze activiteit in hun profiel hebben? Zoek dan via het Leden zoekscherm.

Outdoor Singles: welkom bij datingsite DeWandeldate!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 03 dec 2014 | 0 reacties | 5139 maal gelezen


Ben je een single en op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt? Dan val je precies in de doelgroep van DeWandeldate: actieve, cultureel geïnteresseerde en sportieve singles, van stadswandelaars tot Vierdaagse lopers. Naast wandelen zijn veel leden ook enthousiaste fietsers, kampeerders, tuinliefhebbers, fotografen en hardlopers.

DeWandeldate, partner van OutdoorFriends

DeWandeldate is in maart 2014 opgestart, omdat ik zag dat op OutdoorFriends veel leden (75%) single zijn en ‘eigenlijk’ op zoek. Op OutdoorFriends zijn al heel wat vriendengroepjes, vriendschappen en ook relaties ontstaan. Het zoeken van een levenspartner gebeurt vooral indirect, door mee te doen met de activiteiten op de agenda en soms via de oproepjes. In die oproepen wordt meestal gesproken van wandelmaatjes, fietsmaatjes en zeilmaatjes. De derde manier van contact leggen, het persoonlijk aanschrijven van andere leden, wordt ook veel gebruikt. Maar om mensen direct uit te nodigen voor een date is voor veel mensen toch wat ongemakkelijk. Lang niet alle OutdoorFriends leden staan daar voor open. Ook niet als in hun profiel staat dat ze single zijn. 

DeWandeldate is wel een echte datingsite, waar alle leden single zijn en op zoek naar een man of vrouw. Bij deze site staat het wandelen staat voorop. Maar ook bij DeWandeldate laten de leden in hun profiel zien welke andere outdoor activiteiten ze nog meer graag doen. En de leden kunnen elkaar ook zoeken op die activiteiten.

Wie zijn er al lid van DeWandeldate?

Sinds de start op 1 maart 2014 groeit de website gestaag. Op 1 december 2014 waren er bijna 700 Wandeldate leden met een goedgekeurd profiel. De verhouding man - vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is als volgt: 

 • 55% van de leden is vrouw, 45% is man.
 • 97% van de leden heeft een hetero zoekprofiel (man zoekt vrouw, vrouw zoekt man), 3% homo of lesbisch. 
 • 76% valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 10% is 18 t/m 30 jaar en 14% is 61 jaar of ouder (zie de grafiek). Op dit moment is het jongste lid 18 jaar en het oudste lid is 75 jaar.
 • 21% heeft een universitaire (WO) opleiding, 47% een hoger beroeps (HBO) opleiding en 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 8% van de leden is de opleiding niet bekend.  


Typen wandelaars: natuur, gezellig, cultuur en sportief!

Niet alleen super fanatieke wandelaars zijn lid. Leden geven in hun profiel aan welk type wandelaar ze zijn. Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (97%). Ook de gezelligheid is een heel belangrijke reden om te wandelen (74%). Onder de leden bevinden zich ook veel cultuurzoekers (54%), sportieve wandelaars (51%), rugzaklopers (39%) en spiritueel ingestelden (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (21%) . Eén op de 6 leden (16%) heeft een hond en wandelt graag met de hond. En 10% van de leden doet mee (of wil meedoen aan) de Vierdaagse. Er zijn ook al enkele (3%) barefoot lopers, die graag blootsvoets wandelen of op speciale barefoot wandelschoenen.  


Top 10 favoriete outdoor activiteiten van DeWandeldate leden

Datingsite DéWandeldate is er in de eerste plaats voor wandelaars in Nederland en België: voor singles die graag wandelen dus. Voor veel leden geldt dat ze niet eenkennig zijn als het gaat om activiteiten, als ze maar actief de natuur in kunnen. Dus niet alleen maar wandelen, maar ook fietsen, kamperen, kanoën, zeilen, skaten en meer. Alle leden geven aan welke outdoor activiteiten zij nog meer doen, behalve wandelen. De precieze percentages leden die graag deze activiteiten ondernemen, per 1 december 2014: wandelen (100%) fietsen (72%), kamperen (45%), tuinieren (39%), bergwandelen (38%), fotograferen (38%) en hardlopen (26%), kanoën (18%), zeilen (16%), mountainbiken (16%), schaatsen (14%), skiën (13%), wadlopen (10%), skaten (10%), klimmen (6%) en langlaufen (5%). 


Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Ben jij ook één van die actieve, sportieve singles in Nederland of België? We nodigen alle single outdoor friends uit ook lid te worden van DeWandeldate. Je kunt er starten met Gratis lidmaatschap. Als je behoefte hebt aan contact met één of meer van de andere leden kan je voor 1, 3 of 6 maanden Betalend lid worden. Ben je geen single, of wil je alleen volgen, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

 Reacties en Contact

Foto: Daniel Oines

Schaatsen op natuurijs (of op een schaatsbaan?)

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 05 nov 2013 | 12 reacties | 4476 maal gelezen


Wanneer: zo 16 feb 2014
Waar: in overleg!
Prijs per persoon: gratis
Deelnemers: 2 - 25
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Wie gaat er mee schaatsen?

Zodra het begint te vriezen slaat in Nederland de schaatskoorts toe! Waar kan je het beste schaatsen?
Op de website Ekkel.com van Erik Ekkel staat de schaatskaart van Nederland. Gemaakt dóór en vóór de echte schaatsliefhebbers. Mensen uit het hele land voegen op de website zelf locaties toe, waar goed geschaatst kan worden. Als gebruiker kan je op zoek naar natuurijs (op vennen, meren, vaarten, vijvers, beken en sloten) in alle provincies.

Voor schaatsfanaten die niet willen wachten: hier ook een link naar de kunstijsbanen (de derde link):

Ga je een keer mee schaatsen?

Sluit je op deze pagina aan bij de groep OutdoorFriends schaatsers

 • Meld je nu vast aan door te klikken op 'aanmelden' en plaats een reactie wat jouw ideeën en wensen zijn.
 • Jullie kunnen nu al afspraken maken, het handigste via de Agenda. Deze pagina staat nu op 16 februari 2014. Maar we kunnen zo de datum aanpassen of je maakt een nieuwe activiteit aan.  
 • Hier kan je ook suggesties voor schaatsplekken en schaatstochten uitwisselen en afspreken.
 • Ben je nog géén Lid? Lees Welkom nieuwe leden en schrijf je in.

Schaatsen op Natuurijs is één van de suggesties in ons winterblog:

vrijdag/ zaterdag schaatsen Grote Beulakkerwijde/ Belt- Schutsloot

Deel deze Pagina met je vrienden en netwerk!

Sjoerd | Geplaatst op 24 jan 2013 | 8 reacties | Reageer!


Ik ben van plan om morgen en zaterdag weer naar Belt- Schutsloot te gaan om te schaatsen. Ik zou het leuk vinden om samen met iemand te gaan. Dus als je zin hebt om mee te gaan dan hoor ik het graag. Morgen (=vrijdag) kan ik pas begin middag weg. Zaterdag zou ik al heel vroeg kunnen.

Afgelopen dinsdag heb ik daar ook geschaats en dat was echt perfect!!! Strak zwart ijs, alles geveegd.. Vandaag heeft een vriend van mij die toch in Giethoorn gereden (voordat de boel werd afgelast) en zei dat de Grote Belterwijde er nog steeds prachtig bij lag. It's the place to be!!

Ik hoor wel als je mee wilt.
Sjoerd
0623146949

LAST-MINUTE Schaatsen op Natuurijs (Weerribben)

Deel met je vrienden!

Tom76 | Geplaatst op 19 jan 2013 | 1 reacties | 1991 maal gelezen


Wanneer: zo 20 jan 2013
Waar: Blokzijl/Giethoorn
Prijs per persoon: € 0
Deelnemers: min 2 max 6, leeftijd 20-40 jaar
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Samen met een vriend gaan we morgen (zondag 20 jan.) schaatsen op natuurijs. We gaan naar de Weerribben. Afhankelijk vd laatste info bepalen we waar precies. Kan of vanuit Giethoorn worden en bij goede condities van daar uit verder de Weerribben op, of vanuit Blokzijl idem.

Niveau: zelf schaatsen we ongeveer 20-25 km dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Waarschijnlijk is het ook mogelijk voor wie dat te lang vindt een kortere ronde te doen. We zijn niet heel erg getraind, schaatsen af en toe op de baan, over algemeen natuurijsschaatsers, dus we gaan niet heel snel maar ook niet super-langzaam.
Zeg 20-25km in 2-4 uur incl pauzes.

NB: het is geheel op eigen risico. Volgens de info op de 'Waar kan ik schaatsen' (http://www.ekkel.com/) is het ijs goed. De KNSB zegt in het algemeen voor NL (dus niet specifiek voor deze locatie) dat ijs nog onbetrouwbaar is voor toertochten (dat is duizenden mensen). Volgens info die we hebben is het dik en goed genoeg ijs bij de Weerribben voor kleinere aantallen mensen. En vrienden van ons zijn er vandaag geweest en zeiden dat het goed was.

Leuk als er meer mensen mee willen!

Wij reizen vanuit Wageningen. Afhankelijk van wie er waar vandaan mee wilt gaan kunnen we kijken of het handig is (deels) samen te rijden / mensen ergens (bijv. van een station) op te pikken.

Estivant Vakanties

Deel met je vrienden!

Zomer- en winter, relax en actief: wandelen, zeilen, outdoor (voor singles en eenoudergezinnen)

Nieuwe mensen ontmoeten in ontspannen sfeer, alles tot in de puntjes verzorgd. Dat maakt de reizen van Estivant bijzonder!

Estivant Vakanties voor Singles en Alleenreizenden

 • vakanties voor iedereen die alléén op vakantie wil, zonder partner
 • supergezellige, ongedwongen groepsvakantie met een gezellige groep
 • de wintersportvakanties zijn naar leeftijdsgroepen ingedeeld
 • we streven naar een gelijke man/vrouw verdeling.
 • unieke 1-ouder vakanties naar originele bestemmingen, met leuke programma’s en gastvrije medewerkers. Relaxte vakanties, vaak op campings en in huisjes, rondom strand of zwembad.
 • Nederland: relaxte vakanties met kinderen, rondom strand of zwembad.
 • Belgie: citytrip Antwerpen en sportief weekend Ardennen: mountainbiken, kajakken, paardrijden, abseilen
 • Frankrijk: Pyreneeen: wandelvakantie, beeldhouwen in berglandschap, of sportieve vakantie met raften, canyoning, klimmen. Of fietsen en wandelen vanuit herenhuis in Creuse.
 • Oostenrijk: wintersport en 's zomers: wandelen, parapenten
 • Italie: Sardinie: watersport, mountainbiken,  wandelen, yoga, Malta
 • Spanje:citytrip Barcelona, natuur en Granada in Andalusie, Mallorca
 • Portugal: strand, cultuur en watersport in Algarve
 • Griekenland: Kos, Kreta, Cyprus, zeilvakantie langs Griekse eilanden
 • Slovenie: wandelen, fietsen, mountainbiken, rivertubing, raften, klimmen, abseilen, canyoning
 • Malta: strand, cultuur en catamarantocht
 • Kroatie: zwemmen, waterskien
 • Cyprus: watersport en cultuur
 • Bulgarije: strand
 • Turkije: zeilen, cruise, watersport en cultuur
 • Curacao: wandelen, duiken, jeepsafari, salsa.

Met Estivant op Wintersport
 • Frankrijk: Oz-en-Oisans en Valmorel
 • Italie: Huttentocht Dolomieten
 • Oostenrijk: Anras, Mittersill, Niederau en Zell am See: skien, langlaufen, schaatsen en wandelen