mountainbiken

Hier vind je de zoekresultaten voor deze activiteit: alles wat tot nu toe op deze website is gepubliceerd. Wil je weten welke Leden deze activiteit in hun profiel hebben? Zoek dan via het Leden zoekscherm.Gevonden Verhalen en Artikelen


Gevonden Events en Reizen


Gevonden Oproepen


Gevonden Aanbieders

Outdoor Singles: welkom bij datingsite DeWandeldate!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 03 dec 2014 | 0 reacties | 4955 maal gelezen


Ben je een single en op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt? Dan val je precies in de doelgroep van DeWandeldate: actieve, cultureel geïnteresseerde en sportieve singles, van stadswandelaars tot Vierdaagse lopers. Naast wandelen zijn veel leden ook enthousiaste fietsers, kampeerders, tuinliefhebbers, fotografen en hardlopers.

DeWandeldate, partner van OutdoorFriends

DeWandeldate is in maart 2014 opgestart, omdat ik zag dat op OutdoorFriends veel leden (75%) single zijn en ‘eigenlijk’ op zoek. Op OutdoorFriends zijn al heel wat vriendengroepjes, vriendschappen en ook relaties ontstaan. Het zoeken van een levenspartner gebeurt vooral indirect, door mee te doen met de activiteiten op de agenda en soms via de oproepjes. In die oproepen wordt meestal gesproken van wandelmaatjes, fietsmaatjes en zeilmaatjes. De derde manier van contact leggen, het persoonlijk aanschrijven van andere leden, wordt ook veel gebruikt. Maar om mensen direct uit te nodigen voor een date is voor veel mensen toch wat ongemakkelijk. Lang niet alle OutdoorFriends leden staan daar voor open. Ook niet als in hun profiel staat dat ze single zijn. 

DeWandeldate is wel een echte datingsite, waar alle leden single zijn en op zoek naar een man of vrouw. Bij deze site staat het wandelen staat voorop. Maar ook bij DeWandeldate laten de leden in hun profiel zien welke andere outdoor activiteiten ze nog meer graag doen. En de leden kunnen elkaar ook zoeken op die activiteiten.

Wie zijn er al lid van DeWandeldate?

Sinds de start op 1 maart 2014 groeit de website gestaag. Op 1 december 2014 waren er bijna 700 Wandeldate leden met een goedgekeurd profiel. De verhouding man - vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is als volgt: 

 • 55% van de leden is vrouw, 45% is man.
 • 97% van de leden heeft een hetero zoekprofiel (man zoekt vrouw, vrouw zoekt man), 3% homo of lesbisch. 
 • 76% valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 10% is 18 t/m 30 jaar en 14% is 61 jaar of ouder (zie de grafiek). Op dit moment is het jongste lid 18 jaar en het oudste lid is 75 jaar.
 • 21% heeft een universitaire (WO) opleiding, 47% een hoger beroeps (HBO) opleiding en 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 8% van de leden is de opleiding niet bekend.  


Typen wandelaars: natuur, gezellig, cultuur en sportief!

Niet alleen super fanatieke wandelaars zijn lid. Leden geven in hun profiel aan welk type wandelaar ze zijn. Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (97%). Ook de gezelligheid is een heel belangrijke reden om te wandelen (74%). Onder de leden bevinden zich ook veel cultuurzoekers (54%), sportieve wandelaars (51%), rugzaklopers (39%) en spiritueel ingestelden (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (21%) . Eén op de 6 leden (16%) heeft een hond en wandelt graag met de hond. En 10% van de leden doet mee (of wil meedoen aan) de Vierdaagse. Er zijn ook al enkele (3%) barefoot lopers, die graag blootsvoets wandelen of op speciale barefoot wandelschoenen.  


Top 10 favoriete outdoor activiteiten van DeWandeldate leden

Datingsite DéWandeldate is er in de eerste plaats voor wandelaars in Nederland en België: voor singles die graag wandelen dus. Voor veel leden geldt dat ze niet eenkennig zijn als het gaat om activiteiten, als ze maar actief de natuur in kunnen. Dus niet alleen maar wandelen, maar ook fietsen, kamperen, kanoën, zeilen, skaten en meer. Alle leden geven aan welke outdoor activiteiten zij nog meer doen, behalve wandelen. De precieze percentages leden die graag deze activiteiten ondernemen, per 1 december 2014: wandelen (100%) fietsen (72%), kamperen (45%), tuinieren (39%), bergwandelen (38%), fotograferen (38%) en hardlopen (26%), kanoën (18%), zeilen (16%), mountainbiken (16%), schaatsen (14%), skiën (13%), wadlopen (10%), skaten (10%), klimmen (6%) en langlaufen (5%). 


Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Ben jij ook één van die actieve, sportieve singles in Nederland of België? We nodigen alle single outdoor friends uit ook lid te worden van DeWandeldate. Je kunt er starten met Gratis lidmaatschap. Als je behoefte hebt aan contact met één of meer van de andere leden kan je voor 1, 3 of 6 maanden Betalend lid worden. Ben je geen single, of wil je alleen volgen, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

 Reacties en Contact

Foto: Daniel Oines

Op zoek naar Reisgenoten? Fiets en Wandelbeurs!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 27 nov 2014 | 0 reacties | 2947 maal gelezen


Wanneer: za 31 jan 2015 - zo 1 feb 2015
Waar: Amsterdam
Prijs per persoon: kassa: € 15, voorverkoop online: € 12. speeddaten is gratis.
Deelnemers: iedereen is welkom
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Voor Fietsers en Wandelaars op zoek naar reisgenoten

SPEEDDATEN op de Fiets en Wandelbeurs! Loop je rond met reisplannen en ben je op zoek naar iemand, een groepje, een groep mensen die met jou mee willen? Kom dan speeddaten! Speeddaten is een populaire manier om in korte tijd veel nieuwe mensen te ontmoeten. OutdoorFriends biedt deze activiteit aan op de Beurs, samen met DeWandeldate. Voor iedereen, dus niet alleen voor singles. Deelname aan het speeddaten is gratis voor de beursbezoekers. 

Programma (locatie: Hal 1, achterin naast het Fietsparcours (1.M.60)

 • 12.00 - 16.00 uur: Kom langs voor een praatje en zet jouw Oproep voor fietsers en/of wandelaars op het oproepenbord. 
 • Za: 16.00 – 17.00 uur, en Zo: 14.00 - 15.00: Speeddaten. Voer korte gesprekjes met wandelaars en/of fietsers en kijk of je mensen ontmoet om samen je reisplannen te bespreken.

De Beurs: Informatiemarkt, fietsparcours, lezingen, demonstraties, workshops.

Op deze Fiets en Wandelbeurs vind je alles wat je wilt weten over fietsen en wandelen:

 • meer dan 100 reisorganisaties, met hun fiets- en wandelvakanties
 • grote informatiemarkt tips, routes, fotoboeken, reisverslagen
 • extra aandacht voor Zwitserland als vakantieland
 • onafhankelijk advies van ervaren fietsers en wandelaars
 • programma met ruim 120 lezingen en workshops
 • Literair Café
 • expositie van wereldfotografen en fotowedstrijd
 • kinderprogramma: van speelhoek tot klimwand 
 • Outdoor demonstraties en testparcours

Data en Locaties van De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en Vlaanderen

Ga je ook naar de Fiets en Wandelbeurs?

Ik (Irene) ga zo wie zo naar deze beurs. Ik organiseer het SPEEDDATEN.Als er meerdere leden gaan kunnen jullie via de reacties op deze pagina op één van de dagen met elkaar afspreken. Bijv. tijdens de lunch

 • Leden: meld je aan op deze pagina (blauwe aan/afmeldknop). dan zien we wie er nog meer gaan.
 • Bestel je ticket vooraf (sneller en goedkoper) of koop deze aan de kassa.
 • Niet-leden: Lees Welkom nieuwe leden en schrijf je in als lid als je mee wilt met een paar Outdoor Friends.
 • Heb je vragen of wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats dan je reactie hier onder.

 

Eifel Weekend: wandelen, fietsen, mountainbiken

Deel met je vrienden!

DennisWF | Geplaatst op 14 sep 2014 | 4 reacties | 3092 maal gelezen


Wanneer: vr 7 nov 2014 - zo 9 nov 2014
Waar: Düsseldorfer Hütte
Prijs per persoon: € 9 per overnachting
Deelnemers: min 4, max 25
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

VOL - VOL - VOL! Inschrijven is niet meer mogelijk! Dank voor de overweldigende interesse!

**********************

Beste outdoorvrienden!

Nu de zomervakantie er toch echt op zit, wordt het de hoogste tijd plannen te smeden voor het najaar! Om er nog eens een lekker weekendje op uit te gaan, hebben we een echte berghut (de Düsseldorfer Hütte in de Eifel) gehuurd in het weekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 november.

Het idee is voor het weekend is dat we de hut als basiskamp gebruiken voor leuke outdooractiviteiten in de omgeving. Iedereen die houdt van fietsen, mountainbiken, wandelen of klimmen (voor gevorderden) is van harte welkom om aan te haken. Overdag gaan we er in onderling overleg in kleinere groepjes erop uit. ‘s Avonds kunnen we dan gezellig met elkaar eten en er een gezellige avond van maken in de hut.

Voor de kosten hoef je het niet te laten, een overnachting kost maar EUR 9 per persoon per nacht! Vervoer er naar toe kunnen we in onderling overleg regelen. De plaats van de hut (Nideggen-Abenden) is ook per trein bereikbaar vanuit Heerlen.

Dus hierbij de grote vraag: wie gaat er mee?? 

Met sportieve groet,
Dennis

P.S. Dit is een gezamenlijk evenement van Outdoorfriends en Vereniging de Wereldfietser

#Review Thule EnRoute Mosey rugzak

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 09 jun 2014 | 0 reacties | 3984 maal gelezen


Ik kreeg de gelegenheid om een rugzak via Thule en OutdoorFriends te testen ....de Thule EnRoute Mosey van 28 liter. Een rugzak voor normaal dagelijks gebruik waarbij de laptop en tablet veilig zou zijn opgeborgen. Zelfs tegen eventuele vallen.

Facebook actie: rugzak in ruil voor review

Via onze OutdoorFriends Facebook pagina won Nutty Sporter de Thule Mosey rugzak. Hier zijn Review.
Voor de complete set foto's en het filmpje zie zijn blog in NUTS FOR SPORTS.


Vervolg Review

Nu kan je zeggen dat je dat niet nodig hebt maar geloof me ( in 2002 kust een Dell laptop hard het "zachte tapijt" met barst in scherm als gevolg) voordat je het weet is het zover. 
En zoals dat dan bij mij gaat gaan we dat natuurlijk ook testen  :-)..... en ja met werkende laptop. De val was van ongeveer 1 meter 55  ( mijn schouderhoogte) en om maar de suspense te doorbreken de tas deed zijn werk naar behoren ..... de Sony Vaio 13 inch laptop startte naderhand gewoon op en doet het sindsdien nog steeds ( nu 7 weken later). Helaas heeft de hoofd camera niets opgenomen ( laptop uitzetten en in de tas - val - laptop uit de tas en weer aanzetten)  en is de val alleen door de backup GoPro video vastgelegd. 
Ik heb de test maar niet meer overgedaan of getest wat er zou gebeuren als de tas er niet om heen had gezeten want dat kan ik en de rest vast wel raden.

Dat was het spectaculaire stukje van de test en nu de rest. Hij is voorzien van een bovenklep die intern verdeeld is in 2 vakken. Ik zag na verloop van tijd dat hier vooral de vaak gebruikte kleine zaken in verdwijnen ... denk aan pennen, usb sticks en dat soort romme.... spullen. Een mars (andere chocolade reep merken kunnen natuurlijk ook) in de bovenklep was niet zo slim omdat die gesmolten was na 3 uur in de zon lopen :-)
Daarnaast is een andere grote feature de 2 aan de buitenkant zittende "Safezone" (hardshell) vakken voor kleine breekbare zaken zoals (Zonne) bril of telefoon. De zonnebril zit in een vak en het 2 de vak gebruik ik voor mijn telefoon ...... kortom beide veilig opgeborgen  bij een val of stoot . Wanneer er meer moet worden meegenomen zijn er aan weerskanten en voorkant gele plastic "ogen" aangebracht voor het vastmaken. De 2 "ogen" aan de voorkant ( onder en boven) gebruik ik om een achterlicht op te bevestigen voor tijdens de vroege of latere avond fiets commute. Ik zou dus zeggen zeer geschikt voor de stad.

En dan is er het grote 28 liter hoofd vak voorzien van 2 afzonderlijke zakken tegen de rug voor laptop ( tot 15 Inch) en tablet. Genoeg voor de dagelijkse zaken en indien nodig kan je de rugzak over beladen door de klepsluiting op zijn maximale stand te zetten.
En als laatste zitten er aan beide zijkanten elastische mesh tassen aan voor bijv. flesje water of snel te pakken zaken. In ons geval zaken voor de hond ( riem, zakjes etc) aan de de ene kant en 1/2 liter water fles aan de ander kant. Hier bewaakt hond Fons mijn tas terwijl ik ga zwemmen in de Niers. Een  Duits - Nederlands grens riviertje in de omgeving van Gennep Noord Limburg.

Ik miste op het eerste gezicht wel een regenhoes maar een korte Nederlandse regenbui drong niet door dus ik denk dat de stof en dus rugzak hierop enigszins voorbereid zijn. En een natte handdoek en zwembroek lekte ook na 1 uur nog niet door naar buiten. Wil je op zeker spelen dan kan je natuurlijk altijd een losse regenhoes aanschaffen ( weet niet of Thule er een heeft) of alles in een drybag stoppen.
Hij zit aangenaam op de rug en de zachte schouderbanden helpen daar zeker bij. Geen heupband maar voor een "stads" rugzak ook niet echt nodig. Na vele uren lopen kan je rug wat warm worden omdat hij direct tegen je rug zit. Thule spreekt van aanwezige luchtkanalen maar die doen hun werk niet echt omdat ze gewoon erg klein zijn. Bij dit soort rugzakken moet je dat voor lief nemen of voor de zwaardere / grotere mesh achterpand rugzakken gaan waarbij de rugzak niet in contact staat met je rug. Verder hoort hij volgens mij niet bij de lichtste in zijn soort ( 0,82 kilo) maar de gebruikte materialen zijn gekozen voor bescherming en stevigheid / veiligheid en dat heeft zijn prijs.

Na een aantal maanden gebruik tijdens dagelijkse korte fietstochten, zwemtas dienst, transitie tas bij korte wedstrijd, dag rugzak bij aantal wandeltochten en zware boeken transporter tijdens onze laatste Londen reis (voor de kenners "Foyles en Waterstones Picadilly branche ") ziet hij er nog steeds als nieuw uit.

En dan de nadelen eigenlijk vond ik er maar een. De gesp sluiting van de klep ging nog wel eens los wanneer de rugzak niet vol beladen was. Niet dat er spullen uit vallen maar bij het fietsen / wandelen gaat het bovenvak ( klep) dan wat slingeren. Een buckle sluiting zou dit tegengaan maar een lager geplaatste sluiting misschien ook. Daarbij moet wel vermeld worden dat bij overbeladen ( lees boeken inkoop London) de sluiting icm de gesp zijn werk uitstekend blijft doen. Zonder problemen overleefde hij meerdere metro tochten in London tijdens de spits. Helaas geen foto's van tijdens de metro reis want die zat veilig in de rugzak.
Misschien nog wel de vraag of de volgende keer de "safezone vakken" iets groter of in ieder geval rechter kunnen worden. Een 5 en nog wat inch telefoon zat wat krap en de rits wilde niet goed dicht. En de zelfde bescherming van het laptop vak aan de onderkant v/d rugzak.  Maar nu ben ik aan het nitpicken oftewel muggenziften. 

Kortom de Thule Mosey rugzak is zeker een aanrader voor diegene die een no nonsense rugzak zoeken en zijn / haar laptop en of tablet veilig wil meenemen. Is hij met zijn +/- €87,- (prijs van schrijven bij online winkel) te duur: ja en nee. Zoek je je gewoon een simpele rugzak dan ja maar zeker niet te duur als je een dure laptop / tablet en andere zaken wilt meenemen. Dan krijg je zeker waar voor je geld kijkend naar bouw kwaliteit en bescherm aspecten.
Hij heeft een definitief plekje veroverd bij mij en staat klaar bij de deur om mee te gaan.

Hier nog het filmpje van de valtest met de Thule rugzak, met laptop er in:

Grotbiking door de Valkensburgse grotten (Limburg)

Deel met je vrienden!

Chuck | Geplaatst op 09 mei 2014 | 2 reacties | 1977 maal gelezen


Wanneer: zo 29 jun 2014
Waar: Valkenburg
Prijs per persoon: € 26 voor mountainbiking
Deelnemers: minimaal 3
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Mountainbiken door donkere onderaardse gangen, 8 km lang MTB parcours.
Na de fietstocht ga je weer de grotten in, nu met een klautertocht.

De grotten in Maastricht herbergen het grootste doolhof van Europa. Onder leiding van een ervaren gids die de weg en de rotsen kent en je langs de mooiste plekken leidt, maak je twee bijzondere grotexcursies:

 • Grotbiken is een avontuurlijke manier om dit bijzondere stukje Limburg te verkennen. Je rijdt op een aangepaste mountainbike, gewapend met helm en lamp, een 8 km lang fietsparcours

11.45 uur: verzamelen
12.00 uur: start mountainbiken
daarna in Maastricht stappen tot...

Ik heb 5 plekken gereserveerd voor OutdoorFriends.
De organisatie vult de groep aan met andere deelnemers. 

Maastricht - door stad lopen, terasjes pakken en de eenmalige Limburgse gezelligheid proeven.

We zien elkaar daar, of als er carpooling mogelijk is, graag laten weten.

Tot gauw,

Waar kan je samen hardlopen, mountainbiken of kanoën?

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 01 apr 2014 | 0 reacties | 5434 maal gelezen


Wil je met een groep (of een paar) outdoor friends actief de natuur in, om te gaan wandelen, hardlopen, trailrunnen, fietsen, mountainbiken, kanoën of paardrijden? Op de website van Natuurmonumenten vind je veel mooie routes in Nederland, midden in de natuur.

Met OutdoorFriends de natuur in!

Op de OutdoorFriends Agenda staan al veel leuke outdoor activiteiten: je kunt mee wandelen, fietsen, zeilen, raften, skaten, kamperen, fotograferen, etc. Nederland is groot en OutdoorFriends zijn nog lang niet in alle provincies actief. Wil je meehelpen met organiseren? Het is makkelijker dan je denkt.

Hoe vind je een mooie wandeling, fietstocht, kanotocht?

Op onze pagina Tips staat een mooi overzicht van overzichtspagina’s van routes. Omdat we allemaal in de eerste plaats natuurliefhebbers zijn, in dit artikel extra aandacht voor de routes van Natuurmonumenten. Zó vind je de natuur routes op de website van Natuurmonumenten:

 1. Open de website (of de app Natuurroutes op je smartphone)
 2. Klik op tabje ‘Routes’
 3. Kies de activiteit: wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën, of varen
 4. Je kunt nog verder selecteren: provincie, afstanden, geschikt voor honden, rolstoel


Bekijk hier alle pagina’s met routes en tips van Natuurmonumenten

 • wandelen: per provincie de natuurwandelroutes in de Nationale Parken van Nederland.
 • wandelen met de hond: hondenlosloopgebieden van Natuurmonumenten.
 • wandelen met rolstoel: 10 wandelroutes waar je met een rolstoel terecht kunt.
 • hardlopen: per provincie de mooiste hardlooproutes en wandelroutes geschikt voor hardlopen, in natuurgebieden. 
 • trailrunning: de langere hardlooproutes in o.m. Veluwezoom (17 km), Harderbos (15 km), Naardermeer (19 km), Zuid-Kennemerland (18 km), Brunssumerheide (10 km), Schiermonnikoog (22 km).
 • fietsen: per provincie de mooiste fietsroutes door natuurgebieden.
 • mountainbiken: Loonse en Drunense Duinen, Veluwezoom, Bergherbos.
 • kanoen: kanoroutes in waterrijke natuur, opstapplaatsen, kanoverhuur, horeca.
 • paardrijden: mooie ruiter- en menroutes in Nationaal Park Veluwezoom.
 • vogels spotten: Schiermonnikoog, Oosterschelde, Zwanenwater, Groene Jonker, Voornes Duin.
 • wild spotten: observatiehutten in Nationaal Park Veluwezoom en Tips voor wild kijken.

Hoe organiseer je zelf een activiteit voor OutdoorFriends?

 • Open de link 'Plaats jouw Event' op de Agenda (wel eerst inloggen)
 • Vul de gegevens in (datum, vertrekplaats, en verdere bijzonderheden)
 • Voeg als het kan tenminste één foto toe. Als je echt gene foto hebt, plaatsen wij een foto er bij.
 • LET OP: Jongeren en ouderen: je kunt ook precies aangeven voor welke leeftijdsgroep je activiteit bedoeld is. Het is heel begrijpelijk dat bijvoorbeeld jongeren liever met leeftijdsgenoten op pad gaan. 


Hoe trek je deelnemers voor jouw activiteit?

Deze promotie gaat al vanzelf:


Dit kan je zelf doen om deelnemers uit te nodigen:

 • Maak je tekst persoonlijk en uitnodigend. Laat zien dat je enthousiast bent en dat je graag wilt dat mensen met je mee gaan.
 • Meld je zelf aan. Dan zien mensen nog beter wie er organiseert. En je hebt vast één deelnemer.
 • Nodig mensen uit van OutdoorFriends: zoek via de Agenda mensen op die al eerder mee deden met een zelfde soort activiteit, of zoek mensen met die activiteit in hun profiel.
 • Vertel over jouw activiteit in je eigen vrienden netwerken, of op Facebook of Twitter.

En als je hulp nodig hebt, we helpen je graag!

Speeddaten met wandelaars en fietsers (singles)

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 19 feb 2014 | 0 reacties | 3329 maal gelezen


Speeddaten is een populaire manier om in korte tijd veel andere singles te leren kennen. Als je komt speeddaten met wandelaars (fietsers) weet je in ieder geval zeker dat je mensen ontmoet die ook graag wandelen (fietsen). Kom een uurtje speeddaten op de Fiets en Wandelbeurs en laat je verrassen! We maken er een gezellig uurtje van!

OutdoorFriends organiseert speeddating op de Fiets en Wandelbeurs

Ben jij single en ga je graag wandelen of fietsen?
Ben je op zoek naar een partner die met jou wil wandelen of fietsen? 

Kom langs op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI, Amsterdam.

 • Wanneer? zaterdag 1 en zondag 2 maart
 • Waar? RAI, ParkFoyer, naast Hal 8
 • Voor wie? voor singles die graag wandelen of fietsen
 • Hoe? dat vertellen we je als je komt.

Zowel wandelende als fietsende singles zijn welkom! 

Hoe laat is het speeddaten?

Beide dagen volgens dit schema:

 • 12 – 12.45 uur
 • 13 – 13.45 uur
 • 15 – 15.45 uur
 • 16 – 16.45 uur

Over de Fiets en Wandelbeurs

Op deze Beurs vind je van alles op het gebied van fietsen en wandelen:

 • Informatiemarkt met tips, routes, fotoboeken, reisverslagen
 • Reisorganisaties, met hun fiets- en wandelvakanties
 • Lezingen en Workshops
 • Literair Reiscafe
 • Fietsen testen: tandems, ligfietsen, E-bikes
 • Outdoor Practicum
 • Info over duurzaam kamperen
 • Expositie van wereldfotografen en fotowedstrijd
 • En je kunt dus komen Speeddaten met Singles die van Wandelen (of Fietsen) houden!

Wie organiseert dit?

Het speeddaten is een samenwerking tussen OutdoorFriends en DeWandeldate:

 • OutdoorFriends, ontmoetingsplek voor natuur- en outdoor liefhebbers
 • DeWandeldate, nieuwe datingsite voor wandelaars (singles only)

Zien we elkaar bij het speeddaten?

 • Bestel je TICKET voor de Fiets & Wandel Beurs vooraf (goedkoper en veel sneller) of koop deze aan de kassa. Het speeddaten zelf is natuurlijk GRATIS.
 • Het speeddaten is alleen voor singles, zowel leden als niet-leden van OutdoorFriends.
 • OutdoorFriends Leden: meld je ook aan op deze pagina als je met anderen wilt gaan.
 • Niet-leden met interesse in OutdoorFriends: Lees Welkom nieuwe leden.
 • Heb je vragen of wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats dan je reactie hier onder. (alleen Leden kunnen hier reageren).

Vrijwilligers gezocht!

 • Welke outdoor friends (leden of niet-leden) willen meehelpen om het speeddaten in goede banen te leiden? Kaartjes uitdelen, informatie geven, beetje babbelen, beetje begeleiden. Lijkt dit jou leuk? Graag een mailtje met je naam, telefoonnr en toelichting aan info@outdoorfriends.nl. Gratis toegang tot de Beurs en gratis lunch.

Sponsors gezocht!

 • Welke bedrijven die iets doen met WANDELEN (of fietsen) willen onze activiteit sponsoren? Misschien een leuke attentie voor de deelnemers? Laat het ons weten via info@outdoorfriends.nl.

- geannuleerd- Rondje mountainbiken Amerongen +lusjes? :-)

Deel met je vrienden!

Remco | Geplaatst op 14 dec 2013 | 0 reacties | 1725 maal gelezen


Wanneer: zo 15 dec 2013
Waar: Amerongen
Prijs per persoon: gratis vor leden
Deelnemers: max 4
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

ff lekker mtb-en voordat het donker is ... (en er kunnen nog lusjes bijgefiets worden) tot 25 km totaal.

en hopelijk is het droog tegen die tijd. mijn rijgemiddelde ligt tussen de 20-25km per uur daar...maar heb morgen geen haast, wil gewoon lekker rijden. 

De MTB route: http://www.mtbroutes.nl/route/601/Amerongen

20 TIPS van Top avonturiers voor je Bucketlist!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 12 dec 2013 | 0 reacties | 5673 maal gelezen


Wat staat er op jouw bucketlist? Een mountainbike tocht over de Ho Chi MWwwinh Trail in Vietnam? Hiken over de Kokoda Trail in Papua New Guinea? Rotsklimmen in Viñales in Cuba? Check de 20 nieuwste ontdekkingen en TIPS van bekende extreme sporters en avonturiers!

Suggesties van National Geographic

National Geographic publiceert ieder jaar de bucketlist van 20 bekende avonturiers, beoefenaars van (vaak) extreme outdoor sporten. Voor 2014 zijn er twee lijstjes: 20 populaire klassiekers en 20 nieuwe challenges. Voor de liefhebbers: check hier alle lijstjes van de afgelopen jaren:


Sandboarding Valle de la Muerte, Chili, photograph via Benjamin Dumas

De 20 tips voor je bucketlist 2014

Hier de Top 20 tips voor 2014, voor outdoor sporters die graag klimmen, ijsklimmen, zeilen, kayakken, trailrunnen, skien, mountainbiken, surfen, duiken of stand-up paddlen:

 1. Climb the Lienzer Dolomites, Austria
 2. Explore South Georgia and the South Sandwich Island
 3. Ice Climb New Routes in Iceland
 4. Circumnavigate the World by Sailboat and Kayak
 5. Trail Run Réunion Island
 6. Fly-in Backcountry Skiing in Alaska
 7. Surf and Free Dive Norway
 8. Explore Queen Maud Land, Antarctica
 9. Surf Easter Island, Chile
 10. Ski the Caucasus Mountains, Russia
 11. Mountain Bike the Alborz Mountains, Iran
 12. Kayak the Glomága River, Norway
 13. Mountain Bike the Ho Chi Minh Trail, Vietnam
 14. Climb Viñales, Cuba
 15. Hike the Trek of the Condor, Ecuador
 16. Run the Mustang Mountain Trail Race, Nepal
 17. Trek the Kokoda Trail, Papua New Guinea
 18. Paddleboard Cloudbreak, Fiji
 19. Ski Interior British Columbia, Canada
 20. Link Up Ascents of Three 8,000-Meter Peaks


Mountainbiken in Vietnam: Ho Chi Min Trail, Foto via Mandala Travel
Hoofdfoto (Beth Wald): Climbing on limestone cliffs in Viñales Valley, Piñar del Rio Province, Cuba

Dit blog is nr. 1 in de miniserie over Outdoor Trends in 2014

 1. 20 TIPS van Top avonturiers voor je Bucketlist! (12 dec 2013)
 2. Microadventures: op avontuur tussen 5 en 9! (19 dec 2013, opnieuw geplaatst op DeWandeldate.nl op 21 juli 2015)
 3. Top 10 outdoor trends in 2014 (27 dec 2013)

Reacties?

Heb jij ook een bucketlist? Wij zijn benieuwd wat er op staat!

Safari-joggen: hardlopend op zoek naar de 'Big Five'

Deel met je vrienden!

Aanbieder | Geplaatst op 26 nov 2013 | 1 reacties | 3417 maal gelezen


Wanneer: zo 8 jun 2014
Waar: Arnhem
Prijs per persoon: € 15 pp (+ één vrijkaart)
Deelnemers: minimaal 4, maximaal 16
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Wild spotten op de Veluwe, onder leiding van een hardlopende natuurgids!

Op de OutdoorFriends Agenda vind je veel activiteiten die leden voor en met elkaar organiseren. Om de Agenda nog interessanter te maken staan er ook activiteiten van aanbieders bij. Je herkent ze aan de logo’s (leden staan er met hun eigen actiefoto’s).

Over het Safari-joggen

Safari-Joggen doe je in de vroege ochtend of tegen de schemering, waardoor de kans op het spotten van groot wild het grootst is. De gids brengt ons over de mooiste en stilste routes en vertelt tijdens het hardlopen over de omgeving en het leven van de dieren.

The 'Big Five' van de Veluwe

Met een beetje geluk komen we oog in oog te staan met het groot wild van de Veluwe, 'de grote Vijf':

 • wild zwijn,
 • das,
 • ree,
 • damhert,
 • en de koning van de Veluwe: het edelhert.

Doe mee en steun Natuurmonumenten!

Safari-Joggen komt voort uit liefde en respect voor de natuur. Er wordt nooit afgeweken van de paden en we komen niet in stiltegebieden. We lopen in een kleine groep om de dieren niet te storen. Bovendien steun je met je deelname de ontwikkeling van de natuur op de zuidelijke Veluwe: van je bijdrage gaat € 2,50 als donatie naar Natuurmonumenten.

Programma 

 • 20.15 uur: verzamelen
 • 20.30 uur: het bos in
 • 22.00: weer terug.

Sportdrank na afloop op een wilduitkijkplaats!

Goede hardloop conditie is wel vereist

Je hebt een goede loopconditie nodig. Reken op 10 - 12 km rennen, met een snelheid van ca. 10 km per uur (exclusief de stops bij het spotten van wild). De route kent ook hoogteverschillen en soms zanderige paden.

Wat heb je verder nodig?

 • Draag zoveel mogelijk lichaam bedekkende en onopvallend gekleurde kleding.
 • Neem water mee voor onderweg, als je dat gewend bent.
 • Na afloop krijg je van de gids een sportdrink op een mooie uitkijkplek.
 • Andere spullen (telefoon/fotocamera) kun je meenemen als je wilt.

Wil je mee met het safari-joggen?

 • Deze activiteit wordt georganiseerd door de organisatie Safari-Joggen.
 • Leden: meld je aan (en af) via de blauwe Aanmeldknop op deze pagina.
 • Ben je nog geen OutdoorFriends lid en wil je ook graag mee? Lees Welkom nieuwe leden en schrijf je in!
 • OutdoorFriends geeft aan de organisatie door hoeveel outdoor friends meelopen.
 • Betaling (€ 15 pp) kan contant bij de gids ter plaatse na afloop van de activiteit.
 • Onder de deelnemers verloten we één vrijkaart.
 • Heb je nog vragen of wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats je reactie hier onder.

Afspreekplek

 • Carpoolplaats Arnhem Noord
 • Op de A12 of A50 neem afslag Arnhem Noord en volg de borden “Carpoolplaats”
 • Adres routebeschrijving/navigatie : Europaweg 25 Arnhem
 • Contactgegevens Safari-Joggen: Rob Heusinkveld, 06-223 88 023 .

Fotoverslag

 • Zie hier een Fotoverslag van een andere keer dat we gingen safari-joggen.

Pagina's