kamperen

Hier vind je de zoekresultaten voor deze activiteit: alles wat tot nu toe op deze website is gepubliceerd. Wil je weten welke Leden deze activiteit in hun profiel hebben? Zoek dan via het Leden zoekscherm.Gevonden Verhalen en Artikelen


Gevonden Events en Reizen


Gevonden Oproepen


Gevonden Aanbieders

Oerol cultuurfestival op Terschelling

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 23 apr 2015 | 0 reacties | 2140 maal gelezen


Wanneer: vr 12 jun 2015 - zo 21 jun 2015
Waar: Terschelling
Prijs per persoon: zie de Oerol website
Deelnemers: iedereen die mee wil
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Met het eiland als inspiratiebron biedt Oerol een rijk aanbod aan landschapstheater, muziek en beeldende kunst.

Door de unieke programmering, natuurlijke condities en de bijzondere sfeer is Oerol sinds haar start in 1982 uitgegroeid tot een toonaangevend multidisciplinair festival van internationale faam. Jaarlijks bezoeken meer dan 55.000 cultuurliefhebbers het festival met ieder jaar weer een vernieuwend en verrassende programmering.

Programma Oerol (nog niet bekend)

Je hebt dagelijks een ruime keuze uit deze onderdelen:

 • kleinere en grote theatervoorstellingen
 • paspoortprojecten bestaande uit kleinere voorstellingen, performances en installaties,
 • muziekoptredens
 • dagelijks straattheater in de straten van West en Midsland.

Praktische informatie

 • De online kaartverkoop start op de laatste dinsdag van Mei 2015 via de officiële Oerol website
 • Daar vind je ook veel andere praktische informatie
 • Zie ook de VVV informatie over de (11!) campings op Terschelling en de bootreizen.

Wil je mee met andere OutdoorFriends?

OutdoorFriends stopt per 1 juni (waarschijnlijk) met de lidmaatschappen. Wij doen alleen nog de promotie van de Events. Via onze website kan je nog tot eind mei op zoek naar andere outdoor friends om naar Oerol te gaan. Geef dan via de blauwe aanmeldknop aen dat je meegaat. En gebruik de reacties om aan te geven wat jouw plannen zijn. 

Top 50 Wandelblogs Nederland en Belgie 2015

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 30 dec 2014 | 0 reacties | 5533 maal gelezen


In de Top 50 van Skafit vind je 50 websites voor wandelliefhebbers. In de blogs delen wandelaars hun wandelroutes, wandelverhalen, wandelfoto's en wandeltips. Op nr. 7 staat ons OutdoorFriends blog.

In de Top 50 van Skafit vind je 50 websites voor wandelliefhebbers. In de blogs delen wandelaars hun wandelroutes, wandelverhalen, wandelfoto's en wandeltips. 

Skafit Top 50 wandelblogs

Skafit, leverancier van gezondheidsprodukten (sokken en zolen e.d.) riep in november 2014 website beheerders op hun blogs aan te melden voor een plaatsje in de Top 50. In december 2014 publiceerden zij de eerste Top 50 van wandelblogs in Nederland en België. In de lijst staan 50 wandel websites, over recreatief wandelen. De volgorde in de lijst is vooral gebaseerd op de mate waarin de websites zich gevestigd hebben met veel waardevolle backlinks. Door deze keuze horen eigenlijk niet alle websites in dit overzicht thuis. De nr. 3 bijvoorbeeld, de website van WeekendHike, is wel een populaire, sterke site, maar bevat geen wandelblog. 

Inhoud van de wandelblogs

De meeste van deze 50 websites plaatsen regelmatig nieuwe wandelverhalen, wandelverslagen, wandelfoto’s, wandelvideo’s en wandeltips over deze onderwerpen:

 • dagwandelingen, trektochten, Camino’s, Lange Afstands Wandelpaden (LAW’s), Grand Routes (GR’s).
 • activiteiten waarmee je wandelen kunt combineren, zoals fotograferen, geocaching en lekker eten onderweg.
 • de Nijmeegse Vierdaagse en andere wandelevenementen en oefentochten
 • wandelgebieden, meestal in Nederland en België en soms elders in Europa en de wereld. 

DeWandeldate en OutdoorFriends en DeWandeldate

We zijn trots dat we met OutdoorFriends hoog in de rangorde staan, zelfs in de Top 10: op nummer 7. Ook onze nieuwe datingsite voor wandelaars DeWandeldate (gestart in maart 2014) staat al hoog in de rangorde staan: op nummer 13. 

Top 50 websites met wandeltips en wandelverhalen

 1. WandelnetAnkie blogt voor haar werk bij Wandelnet, belangenbehartiger en 'hét startpunt voor wandelend Nederland'. De meest recente blog ging over de eerste LAW die ze met haar zoontje liep.
 2. Wandel Website: Fred Triep blogt over zijn dagwandelingen en trektochten in Nederland, Europa en de rest van de wereld.
 3. Weekend Hike: op deze communitywebsite waar deelnemers zelf wandeltochten organiseren worden ervaringen gedeeld en wandeltochten aangeraden.
 4. Foodwalks: Michiel Bussink houdt van wandelen en lekker eten. Iedere paar weken gaat hij op stap en doet hij hier verslag van eigen FOODWALKS. Wandelen en goede voeding worden gecombineerd.
 5. Wandel Knooppunt: nieuwsitems, verhalen en artikelen over alles wat met wandelknooppunten te maken heeft.
 6. FrankwandeltFrankwandelt wil wandelaars informeren over wandeltochten én hen inspireren om te gaan wandelen, met verhalen, foto's en video's van wandelingen in Nederland en het buitenland. 
 7. OutdoorFriends: dé ontmoetingsplek voor actieve natuurliefhebbers, buitensporters en wandelaars. Leden delen regelmatig hun wandelverhalen, zoals: ‘Een voetreis naar de zeehonden op de Maasvlakte’, ‘Op zoek naar heilzaam onkruid’, ‘Texel verkennen te voet, het Texelpad’ en ‘Bierwandeltocht: van Wolfheze naar Veluwse Heidebrouwerij’.
 8. Danyell's Wandelsite: Danyell loopt iedere week wel één of meerdere wandeltochten, variërend van georganiseerde tochten tot (gedeelten van) wandelpaden. Danyells tweede hobby, fotograferen, is uitstekend te combineren met haar "wandelverslaving".
 9. Wandelgazette: artikelen en blogs over Belgische wandelevenementen. Erg handig om op de hoogte te blijven, van al hetgeen wat gaande is in de Belgische wandelwereld.
 10. De Motketel: een prachtig gebied op de Veluwe om te wandelen, het gebied vertelt een verhaal uit de geschiedenis, over het dorp waar ik geboren en getogen ben: 'Vaassen'.
 11. Best Genog: wandelverslagen en fotoreportages van wandelingen door het Nederlandse land!
 12. Henk-Jan van der Klis: wandelverslagen met foto's en routekaarten van lange afstandswandelingen. Vrijwel elke zaterdag wandelt Henk Jan zo'n 40 km, verdeeld over georganiseerde tochten, zelf uitgezette routes en bestaande LAW-paden. Meerdaagse tochten, rondes rond een stad en Kennedymars voor de afwisseling. Onverharde, avontuurlijke paden, bij voorkeur in een bosrijke omgeving of langs cultureel erfgoed.
 13. DeWandeldate Tips: DeWandeldate is dé datingsite voor wandelaars en natuur liefhebbers in Nederland en België. In deze blog geven we tips die bijdragen aan een eerste geslaagde wandeldate. De tips gaan over wandelroutes, wandelcafés, wandelapps en wandelactiviteiten en groepswandelingen op de Agenda. We delen hier ook succesverhalen, geschreven door leden die elkaar vonden via onze datingsite. Gastbloggers zijn welkom.
 14. 18 Jaar Vierdaagse "Last time walking apart together":  Tiny Kouters beschrijft zijn ervaringen tijdens de Vierdaagse van Nijmegen en de daarbij behorende oefentochten. In 2015 hoop ik voor de 18de maal de Vierdaagse van Nijmegen uit te lopen. 
 15. Walkbase: over korte en lange afstanden, prestaties en behaalde titels op het gebied van de wandelsport.
 16. Freddy's wandelhoekje: wonende langs de Franse grens kent Freddy de streek rond de schreve als zijn broekzak. De GR's aldaar hebben geen geheimen voor Freddy en hij is actief en organiserend lid van de Midweekstappers. Korte verslagjes en fotoreportages.
 17. Carola's wandel- en geocachingverslagen: over alle wandel- en geocaching-avonturen van Carola met verslagen en foto's.
 18. Familie super wandelsite: mooie rondwandelingen, wandeluitrustingen tips en mooie routes.
 19. Struinen: voor wandelaars die houden van struinen en pionieren in de natuur. Struinen is niet alleen de gezondste manier van (traag) voortbewegen, maar ook de meest aardse manier van kijken en beleven: stapsgewijs en buiten de gebaande paden.
 20. Wandelgroetjes uit Borgloon
 21. Overweg13 vooral de combinatie wandeling en openbaar vervoer komen aan bod. Langeafstandswandelingen lenen zich sowieso al goed tot OV-gebruik, maar ook neerstrijken in een pietluttig boerengat kan prettig zijn als je dat zonder auto kunt. In de blog komt naar voren dat het openbaar vervoer (zeker in Wallonië) beter kan en dat sommige trein- en busverbindingen eigenlijk niet doenbaar zijn. 
 22. Wandelwereld: Informatie, tips en randnieuws over Lange Afstandstands wandelroutes in België, Frankrijk en soms ietsje verder.
 23. Wij wandelen: wandelverslagen met foto's. Deze weblog is net als wandelen een hobby!
 24. Berend en Francis Wandelsite Fotoreportages van o.a. wandeltochten, Harlingen vroeger en nu, en wat we onderweg zoal tegen komen. Deze site is constant in beweging er worden steeds nieuwe fotoreportage toegevoegd.
 25. Wandelen met Martin Op deze website zijn diverse wandelingen van Martin beschreven. De meeste wandelingen zijn gelopen met Rob L. of Janneke G.
 26. Nie Zo Znel: De razende reporter deelt zijn wandelavonturen.
 27. Law wandelen: een verzameling verslagen en foto's van Lange Afstand Wandelpaden (LAW's).
 28. A Walking life with a story and more: Ludo vertelt over zijn wandel door het leven als amateur - sporter met verhaal en beeld in het algemeen.
 29. Nederbelgen op Wandel: wandelverslagen in binnen en buitenland, zowel in woord als beeld.
 30. Wandelwebsite van Rinda Scheltens: een dag niet gelopen is een dag niet geleefd. Leuke wandelverslagen worden met de lezers gedeeld.
 31. Dagboek van een Wandelaar: verslagen, routes, en foto's van georganiseerde wandeltochten (hoofdzakelijk in Nederland, o.a. van KNBLO, NWB en aangesloten verenigingen). 
 32. Ambulare: dagelijks gemaakte wandelingen van het lange-afstandsnetwerk in Nederland: LAW en streekpaden.
 33. Lauwswandelnieuws: wandelavonturen en georganiseerde wandeltochtenvan Krist Vanackere. Bijna ieder weekend is ze op stap ergens in België. Soms gaat ze ook op wandelvakantie. 
 34. De Wandelaartjes:  Alfred en Lou wandelen en fietsen en delen de avonturen met de lezers.
 35. Mark's wandelblog: van alles met betrekking tot één van Marks de Goede’s grote hobby’s: wandelen.
 36. Piet Smulders: inventarisatie van de mooiste dagwandelingen en de mooiste langeafstandspaden (= top trails).
 37. De GRoene Heuvellander: op de Blog van GR West vind je vooral verslagen en fotoreeksen van de voorbije activiteiten van GR West-Vlaanderen waarvan de blogger de regiocoördinator is.
 38. No pain no glory: overzicht van de Camino's, LAW's en andere wandelingen, die Jan Aartsen gedaan heeft sinds zijn pensionering.
 39. Wandelaar 3680: verslagen van wandelingen, landschappen en routes.
 40. He Opa: schoonzoon maakte deze website voor opa om andere mensen te laten lezen hoe fijn wandelen is. Opa komt op plaatsen waar je normaal niet komt en het is gewoon geweldig door de natuur en mooie dorpen, plaatsen te mogen wandelen. 
 41. Gwy Wandelt: over op weg zijn in het leven en wandelen in het Vlaamse land.
 42. Wandelervaringen Didier Reynaert: blog van Didier Reynaert over de persoonlijke wandelervaringen en andere informatie over wandelen.
 43. Lange afstand netwerk Nederland: wandelingen van het lange-afstandsnetwerk van Nederland met beschrijvingen van etappes met fotos en tips.
 44. Actief met wandelen: The Walking Companions is een online wandelcommunity van wandelaars en trainers.
 45. Wandelen met Hennie en Theo
 46. Trails & Trekkings over lange afstandswandelen op wandelpaden in België en wat verder.
 47. Blaren voor Afrika: de belangrijkste activiteit van Blaren voor Afrika is het deelnemen aan de Nijmeegse 4 daagse. Een bruisende groep jongeren die ieder jaar opnieuw deelneemt aan de Vierdaagse.
 48. Jo's wandel website: wandelen is al jaren onze vrijetijdsbesteding nummer 1. Of het nu het Hageland, de Ardennen of de Alpen zijn, wandelen is iets voor iedereen.
 49. Wandelpunt: verslagen en artikelen van dagelijks gemaakte wandelingen van het lange-afstandsnetwerk in Nederland, LAW en streekpaden, en wandelreizen.
 50. Gerben Wandelt: Voor mij is wandelen één van mijn grootste passies, ontspannen, even weg uit het drukke bestaan. Ik loop vooral dagtochten op Nederlandse LAWs en streekpaden, meestal 20 tot 30 km per etappe.

Bekijk ook de Amerikaanse Top 10 van Wandelblogs

 

Top 50 Wandelbloggers in 2016

Naschrift: inmiddels is ook de tweede Top 50 gepubliceerd. OutdoorFriends deed daaraan niet mee. Datingsite DeWandeldate deed wel mee: deze site steeg van positie 13 naar positie 7!

Reacties en Contact

 

Outdoor Singles: welkom bij datingsite DeWandeldate!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 03 dec 2014 | 0 reacties | 4955 maal gelezen


Ben je een single en op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt? Dan val je precies in de doelgroep van DeWandeldate: actieve, cultureel geïnteresseerde en sportieve singles, van stadswandelaars tot Vierdaagse lopers. Naast wandelen zijn veel leden ook enthousiaste fietsers, kampeerders, tuinliefhebbers, fotografen en hardlopers.

DeWandeldate, partner van OutdoorFriends

DeWandeldate is in maart 2014 opgestart, omdat ik zag dat op OutdoorFriends veel leden (75%) single zijn en ‘eigenlijk’ op zoek. Op OutdoorFriends zijn al heel wat vriendengroepjes, vriendschappen en ook relaties ontstaan. Het zoeken van een levenspartner gebeurt vooral indirect, door mee te doen met de activiteiten op de agenda en soms via de oproepjes. In die oproepen wordt meestal gesproken van wandelmaatjes, fietsmaatjes en zeilmaatjes. De derde manier van contact leggen, het persoonlijk aanschrijven van andere leden, wordt ook veel gebruikt. Maar om mensen direct uit te nodigen voor een date is voor veel mensen toch wat ongemakkelijk. Lang niet alle OutdoorFriends leden staan daar voor open. Ook niet als in hun profiel staat dat ze single zijn. 

DeWandeldate is wel een echte datingsite, waar alle leden single zijn en op zoek naar een man of vrouw. Bij deze site staat het wandelen staat voorop. Maar ook bij DeWandeldate laten de leden in hun profiel zien welke andere outdoor activiteiten ze nog meer graag doen. En de leden kunnen elkaar ook zoeken op die activiteiten.

Wie zijn er al lid van DeWandeldate?

Sinds de start op 1 maart 2014 groeit de website gestaag. Op 1 december 2014 waren er bijna 700 Wandeldate leden met een goedgekeurd profiel. De verhouding man - vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is als volgt: 

 • 55% van de leden is vrouw, 45% is man.
 • 97% van de leden heeft een hetero zoekprofiel (man zoekt vrouw, vrouw zoekt man), 3% homo of lesbisch. 
 • 76% valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 10% is 18 t/m 30 jaar en 14% is 61 jaar of ouder (zie de grafiek). Op dit moment is het jongste lid 18 jaar en het oudste lid is 75 jaar.
 • 21% heeft een universitaire (WO) opleiding, 47% een hoger beroeps (HBO) opleiding en 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 8% van de leden is de opleiding niet bekend.  


Typen wandelaars: natuur, gezellig, cultuur en sportief!

Niet alleen super fanatieke wandelaars zijn lid. Leden geven in hun profiel aan welk type wandelaar ze zijn. Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (97%). Ook de gezelligheid is een heel belangrijke reden om te wandelen (74%). Onder de leden bevinden zich ook veel cultuurzoekers (54%), sportieve wandelaars (51%), rugzaklopers (39%) en spiritueel ingestelden (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (21%) . Eén op de 6 leden (16%) heeft een hond en wandelt graag met de hond. En 10% van de leden doet mee (of wil meedoen aan) de Vierdaagse. Er zijn ook al enkele (3%) barefoot lopers, die graag blootsvoets wandelen of op speciale barefoot wandelschoenen.  


Top 10 favoriete outdoor activiteiten van DeWandeldate leden

Datingsite DéWandeldate is er in de eerste plaats voor wandelaars in Nederland en België: voor singles die graag wandelen dus. Voor veel leden geldt dat ze niet eenkennig zijn als het gaat om activiteiten, als ze maar actief de natuur in kunnen. Dus niet alleen maar wandelen, maar ook fietsen, kamperen, kanoën, zeilen, skaten en meer. Alle leden geven aan welke outdoor activiteiten zij nog meer doen, behalve wandelen. De precieze percentages leden die graag deze activiteiten ondernemen, per 1 december 2014: wandelen (100%) fietsen (72%), kamperen (45%), tuinieren (39%), bergwandelen (38%), fotograferen (38%) en hardlopen (26%), kanoën (18%), zeilen (16%), mountainbiken (16%), schaatsen (14%), skiën (13%), wadlopen (10%), skaten (10%), klimmen (6%) en langlaufen (5%). 


Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Ben jij ook één van die actieve, sportieve singles in Nederland of België? We nodigen alle single outdoor friends uit ook lid te worden van DeWandeldate. Je kunt er starten met Gratis lidmaatschap. Als je behoefte hebt aan contact met één of meer van de andere leden kan je voor 1, 3 of 6 maanden Betalend lid worden. Ben je geen single, of wil je alleen volgen, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

 Reacties en Contact

Foto: Daniel Oines

Waar kan je samen hardlopen, mountainbiken of kanoën?

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 01 apr 2014 | 0 reacties | 5434 maal gelezen


Wil je met een groep (of een paar) outdoor friends actief de natuur in, om te gaan wandelen, hardlopen, trailrunnen, fietsen, mountainbiken, kanoën of paardrijden? Op de website van Natuurmonumenten vind je veel mooie routes in Nederland, midden in de natuur.

Met OutdoorFriends de natuur in!

Op de OutdoorFriends Agenda staan al veel leuke outdoor activiteiten: je kunt mee wandelen, fietsen, zeilen, raften, skaten, kamperen, fotograferen, etc. Nederland is groot en OutdoorFriends zijn nog lang niet in alle provincies actief. Wil je meehelpen met organiseren? Het is makkelijker dan je denkt.

Hoe vind je een mooie wandeling, fietstocht, kanotocht?

Op onze pagina Tips staat een mooi overzicht van overzichtspagina’s van routes. Omdat we allemaal in de eerste plaats natuurliefhebbers zijn, in dit artikel extra aandacht voor de routes van Natuurmonumenten. Zó vind je de natuur routes op de website van Natuurmonumenten:

 1. Open de website (of de app Natuurroutes op je smartphone)
 2. Klik op tabje ‘Routes’
 3. Kies de activiteit: wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën, of varen
 4. Je kunt nog verder selecteren: provincie, afstanden, geschikt voor honden, rolstoel


Bekijk hier alle pagina’s met routes en tips van Natuurmonumenten

 • wandelen: per provincie de natuurwandelroutes in de Nationale Parken van Nederland.
 • wandelen met de hond: hondenlosloopgebieden van Natuurmonumenten.
 • wandelen met rolstoel: 10 wandelroutes waar je met een rolstoel terecht kunt.
 • hardlopen: per provincie de mooiste hardlooproutes en wandelroutes geschikt voor hardlopen, in natuurgebieden. 
 • trailrunning: de langere hardlooproutes in o.m. Veluwezoom (17 km), Harderbos (15 km), Naardermeer (19 km), Zuid-Kennemerland (18 km), Brunssumerheide (10 km), Schiermonnikoog (22 km).
 • fietsen: per provincie de mooiste fietsroutes door natuurgebieden.
 • mountainbiken: Loonse en Drunense Duinen, Veluwezoom, Bergherbos.
 • kanoen: kanoroutes in waterrijke natuur, opstapplaatsen, kanoverhuur, horeca.
 • paardrijden: mooie ruiter- en menroutes in Nationaal Park Veluwezoom.
 • vogels spotten: Schiermonnikoog, Oosterschelde, Zwanenwater, Groene Jonker, Voornes Duin.
 • wild spotten: observatiehutten in Nationaal Park Veluwezoom en Tips voor wild kijken.

Hoe organiseer je zelf een activiteit voor OutdoorFriends?

 • Open de link 'Plaats jouw Event' op de Agenda (wel eerst inloggen)
 • Vul de gegevens in (datum, vertrekplaats, en verdere bijzonderheden)
 • Voeg als het kan tenminste één foto toe. Als je echt gene foto hebt, plaatsen wij een foto er bij.
 • LET OP: Jongeren en ouderen: je kunt ook precies aangeven voor welke leeftijdsgroep je activiteit bedoeld is. Het is heel begrijpelijk dat bijvoorbeeld jongeren liever met leeftijdsgenoten op pad gaan. 


Hoe trek je deelnemers voor jouw activiteit?

Deze promotie gaat al vanzelf:


Dit kan je zelf doen om deelnemers uit te nodigen:

 • Maak je tekst persoonlijk en uitnodigend. Laat zien dat je enthousiast bent en dat je graag wilt dat mensen met je mee gaan.
 • Meld je zelf aan. Dan zien mensen nog beter wie er organiseert. En je hebt vast één deelnemer.
 • Nodig mensen uit van OutdoorFriends: zoek via de Agenda mensen op die al eerder mee deden met een zelfde soort activiteit, of zoek mensen met die activiteit in hun profiel.
 • Vertel over jouw activiteit in je eigen vrienden netwerken, of op Facebook of Twitter.

En als je hulp nodig hebt, we helpen je graag!

VIDEO (2 min): OutdoorFriends avonturen in 2013

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 29 dec 2013 | 0 reacties | 3890 maal gelezen


2013 was een mooi jaar voor OutdoorFriends! Hier ons 2 minuten filmpje voor een impressie van onze activiteiten: nieuwjaarsduik, (berg)wandelingen, geocaching, citytrips langs urban farming projecten, safari-joggen en wildlife fotografie, drakenbootvaren, skate- en kanotochten, grotavonturen, ... Doe jij in 2014 ook mee?

Voor wie OutdoorFriends nog niet kent ..

OutdoorFriends is een ontmoetingplek voor wandelaars, fietsers, outdoor sporters en natuurliefhebbers. Leden ontmoeten elkaar bij de groepsactiviteiten via de Agenda, via persoonlijke Oproepen en door elkaar Een-op-Een op te zoeken. De activiteiten worden georganiseerd door leden en door professionele aanbieders. 

Wil je zien welke activiteiten we deden via de OutdoorFriends Agenda? 

bekijk hier de Foto's van onze activiteiten in 2013 op Flickr
bekijk hier de Fotoverslagen door Leden van onze activiteiten in 2013

en bekijk hier het Filmpje van OutdoorFriends in 2013 op YouTube (2 min): 
en voor de liefhebber hier ook nog het Filmpje van 2012 (1 min).

VIDEO: OutdoorFriends outdoor avonturen in 2013

Expedition Masai door Tanzania en Kenia - voor AMREF

Deel met je vrienden!

Aanbieder | Geplaatst op 26 dec 2013 | 0 reacties | 2265 maal gelezen


Wanneer: vr 7 nov 2014 - vr 14 nov 2014
Waar: Kenia
Prijs per persoon: zie Voorwaarden
Deelnemers: max 40
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Bergwandel expeditie door Tanzania en Kenia, overnachten in Masai dorpen

Dit is één van de goede doelen activiteiten op de OutdoorFriends Agenda.

Expedition Masai

Je wandelt dwars door het leefgebied van de Masai, een trots Nomadisch volk dat leeft in Tanzania en Kenia. Wie kiest voor Expedition Masai gaat gegarandeerd iets heel bijzonders beleven. De Crater Highlands, in het noorden van Tanzania, is een uitgestrekt berggebied. De deelnemers aan Expedition Masai wandelen dagenlang door een woest en wild gebied, onder begeleiding door Masai-gidsen. ’s Nachts kan het koud zijn, overdag tropisch warm. Er is geen luxe en comfort, je overnacht op simpele kampeerplaatsen, in authentieke Masai-dorpen.

"Het is een beleving die nauwelijks in woorden te vatten is. We waren vier dagen volledig afgesloten van de buitenwereld. Geen elektra, geen telefoon, geen douches, geen toiletten, alleen maar oneindig weidse natuur...We voelden ons als pioniers, als expeditieleden in een compleet nieuwe wereld."  Bert Cocu - deelnemer 2012

Sponsorgeld voor AMREF Flying Doctors

Elk deelnemend expeditielid brengt voor deze bijzondere tocht minimaal € 3500 aan sponsorgeld mee. De opbrengst van Expedition Masai helpt AMREF Flying Doctors haar werk in de regio voort te zetten en bestaande projecten verder uit te breiden.

AMREF Flying Doctors is ruim 55 jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot de belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika. Nog steeds gebruiken we vliegtuigen om afgelegen gebieden te bereiken. Maar ons werk omvat inmiddels veel meer. Tegenwoordig richt AMREF zich vooral op gezond blijven, door middel van voorlichting, opleiding en onderzoek. Daar waar de dokter niet komt, overbruggen we de afstanden naar de gezondheidszorg. Daarbij gebruiken we ook innovatieve methoden, zoals e- en mLearning.

Road Movie Zwitserse schaapherders ‘Winter Nomads’

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 20 dec 2013 | 19 reacties | 5169 maal gelezen


Wanneer: zo 9 feb 2014
Waar: Rotterdam
Prijs per persoon: € 9,50 pp, 10 vrijkaartjes beschikbaar
Deelnemers: minimaal 2, max 20
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Winnaar European Film Award Beste Documentaire 2012

Documentaire over twee herders die in 4 maanden een tocht van 600 km tussen Zwitserland en Frankrijk afleggen met hun 800 schapen.

'In deze opmerkelijke road movie leren we door de schitterende winterse beelden van weidse landschappen en het herdersstel Carole en Pascal het eeuwenoude herdersbestaan tot in detail kennen. Vier maanden lang volgt Manuel von Stürler de veelbewogen tocht van de ervaren herder Pascal samen met debutante Carole: hun omgang met hun drie ezels, vier honden en zo’n achthonderd schapen en met elkaar, het ontroerende jaarlijkse weerzien met bekende boeren, maar ook de verrassende ontmoetingen met vreemdelingen. Tegelijkertijd toont Winter Nomads de ingrijpende consequenties die de moderne wereld heeft op de werk- en levenswijze van de herders, waarbij de landelijke gebieden plaatsmaken voor industrie en bebouwing.'
 
#schaapherders #boeren #schapen #winter #winterkamperen #Zwitserland #Frankrijk

Sinds de wereldpremière tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn (2012) is Winter Nomads een grote publieksfavoriet geworden in het internationale festivalcircuit (waaronder IDFA) en heeft de film vele prijzen in de wacht gesleept, waaronder de prijs voor Beste Europese Documentaire van 2012. Vanaf 16 januari 2014 zal deze schitterende documentaire ook in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn.

 • Zwitserland, 2012, 90 minuten
 • regie Manuel von Stürler
 • camera Camille Cottagnoud
 • montage Karine Sudan

Waar draait deze film?

De film is vanaf 16 januari te zien in:

 • Amsterdam – EYE – De Balie
 • Assen – De Nieuwe Kolk
 • Breda – Chassé Cinema
 • Den Bosch – Verkadefabriek
 • Den Haag – Filmhuis Den Haag
 • Maastricht – Lumière Cinema
 • Nijmegen – LUX
 • Rotterdam – Lantaren Venster
 • Utrecht – Filmtheater ’t Hoogt

Wil je naar deze film met OutdoorFriends?

Deze film is interessant voor Outdoor Friends, omdat Winter Nomads op een bijzondere wijze het prachtige Zwitsers-Frans grensgebied laat zien, dit mooie berggebied is populair onder outdoor liefhebbers.

 • De film draait vanaf 16 januari 2014 in de bioscopen. 
 • In Rotterdam gaan we op zondag 19 februari 2014 in Lantaren Venster. Vlakbij metrostation Wilhelminaplein (vanaf CS metro richting Slinge).
 • We verzamelen in de hal van de bioscoop vanaf 14.30. De film start om 14.45.
 • Onder de aanmelders op deze pagina verdelen we 10 vrijkaarten.

 Trailer Winter Nomads

Kamperen en samen naar Into the Great Wide Open

Deel met je vrienden!

Aanbieder | Geplaatst op 01 dec 2013 | 1 reacties | 2649 maal gelezen


Wanneer: do 4 sep 2014 - ma 8 sep 2014
Waar: Vlieland
Prijs per persoon: zie website
Deelnemers: Iedereen die meewil
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Muziekfestival midden in de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland

Op de OutdoorFriends Agenda vind je veel activiteiten die leden voor en met elkaar organiseren. Om de Agenda nog interessanter te maken staan er ook activiteiten van aanbieders bij. Je herkent ze aan de logo’s (leden staan er met hun eigen actiefoto’s).

Over Into The Great Wide Open

Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die ons festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

De kaartverkoop start op 25 januari 2014. 

Ga mee met OutdoorFriends naar dit festival?

Lijkt het je leuk naar dit festival te gaan met een groep OutdoorFriends?
Op deze pagina kan je contact leggen met andere festivalgangers en afspraken maken.

 • Koop je kaartje via de website Into The Great Wide Open
 • Meld je ook op deze pagina (blauwe aanmeldknop), dan zien we wie er nog meer willen gaan.
 • Ben je nog geen Lid maar wil je wel mee? Hier kan je je inschrijven bij OutdoorFriends.
 • Wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats dan je reactie hier onder.

Kamperen en samen naar Oerol 2014!

Deel met je vrienden!

Aanbieder | Geplaatst op 12 nov 2013 | 1 reacties | 3437 maal gelezen


Wanneer: vr 13 jun 2014 - zo 22 jun 2014
Waar: Terschelling
Prijs per persoon: zie de Oerol website
Deelnemers: iedereen die mee wil
Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

Een niet te missen cultuurfestival op Terschelling

Op de OutdoorFriends Agenda vind je veel activiteiten die leden voor en met elkaar organiseren. Om de Agenda nog interessanter te maken staan er ook activiteiten van aanbieders bij. Je herkent ze aan de logo’s (leden staan er met hun eigen actiefoto’s). oerol is één van die activiteiten door aanbieders. 

Over Oerol

Met het eiland als inspiratiebron biedt Oerol een rijk aanbod aan landschapstheater, muziek en beeldende kunst.

Door de unieke programmering, natuurlijke condities en de bijzondere sfeer is Oerol sinds haar start in 1982 uitgegroeid tot een toonaangevend multidisciplinair festival van internationale faam. Jaarlijks bezoeken meer dan 55.000 cultuurliefhebbers het festival met ieder jaar weer een vernieuwend en verrassende programmering.

Programma Oerol 2014: (nog niet bekend)

Je hebt dagelijks een ruime keuze uit deze onderdelen:

 • kleinere en grote theatervoorstellingen
 • paspoortprojecten bestaande uit kleinere voorstellingen, performances en installaties,
 • muziekoptredens
 • dagelijks straattheater in de straten van West en Midsland.

Praktische informatie

Ga mee met andere OutdoorFriends?

Lijkt het je leuk naar Oerol te gaan met een groep OutdoorFriends?
Op deze pagina kan je contact leggen met andere Oerol gangers en afspraken maken.

 • Is er iemand met een voorstel om samen te gaan kamperen?
 • Maak verder zelf afspraken waar je elkaar ontmoet, op en buiten de campings.
 • Ben je van plan te gaan: meld je dan in ieder geval aan op deze pagina (blauwe aanmeldknop), dan zien we wie er nog meer willen gaan.
 • Ben je nog geen Lid maar wil je wel mee? Hier kan je je inschrijven bij OutdoorFriends.
 • Wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats dan je reactie hier onder.

nieuwe mensen, nieuwe activiteiten, nieuwe natuur!

Deel met je vrienden!

Irene | Geplaatst op 04 nov 2013 | 0 reacties | 4014 maal gelezen


Mensen worden lid bij OutdoorFriends omdat ze op zoek zijn. Op zoek naar nieuwe mensen die ook nieuwe outdoor activiteiten willen uitproberen, zoals golfsurfen of paragliden. Ook zijn er héél veel leden die gewoon willen wandelen of fietsen samen, sportief of vooral gezellig, er op uit, de natuur in!

OutdoorFriends: voor actieve buitensporters en natuurliefhebbers

OutdoorFriends is een actief outdoor netwerk. Leden ontmoeten elkaar bij wandelingen en groepsactiviteiten op de Agenda, via Oproepjes en door elkaar één-op-één op te zoeken. De meeste outdoor activiteiten worden door de leden zelf georganiseerd. OutdoorFriends leden hebben heel uiteenlopende voorkeuren: van gewoon wandelen en fietsen tot meer fanatieke watersporten en bergsporten en ook extreme outdoor sporten zoals ijsklimmen en paragliden. De gemeenschappelijke eigenschap is de behoefte nieuwe mensen te ontmoeten en samen naar buiten te gaan, de natuur in en actief bezig te zijn.


Wil jij ook nieuwe mensen leren kennen: liefhebbers van natuur, wandelen, fietsen, kamperen en andere outdoor activiteiten?  

Ben je ook liever buiten dan binnen en regelmatig op zoek naar leuke mensen, mannen en vrouwen, om mee te hardlopen, mountainbiken, schaatsen, zeilen, fotograferen (etc.) en samen de natuur in te gaan? Als Lid van OutdoorFriends krijg je daarvoor veel mogelijkheden:

 • ga mee met de wandelingen en andere activiteiten op de Agenda
 • ga gericht op zoek naar mensen met dezelfde voorkeursactiviteiten,
 • zoek  één-op-één naar andere leden, mensen bij jou in de buurt, uit dezelfde leeftijdsgroep
 • wissel persoonlijke berichten uit
 • lees de oproepen en reageer er op, of plaats zelf een oproep
 • organiseer zelf een activiteit via de agenda
 • schrijf en plaats je eigen verhaal, verslag of blog.


Top 10: de populairste outdoor activiteiten

Om je een idee te geven van de voorkeuren van de andere leden: hier de Top 10. Leden vullen bij hun inschrijving op een lijst van 64 activiteiten in wat ze wel zouden willen doen met andere outdoor friends. De 10 meest genoemde activiteiten:

 1. wandelen
 2. de natuur in
 3. fietsen
 4. bergwandelen
 5. kamperen
 6. kanoën
 7. zeilen
 8. wadlopen
 9. mountainbiken
 10. gps wandelen

Je kunt hier de complete Top 64 met buiten activiteiten bekijken: OutdoorFriends Top 3: wandelen, fietsen, kamperen.


Wensen en ideeën van OutdoorFriends leden

Na het invullen van de voorkeurslijst kan je ook nog zelf invullen wat je zou willen doen. De antwoorden laten een grote variatie zien. Het gemeenschappelijke is dat alle leden zich herkennen in het profiel: actief en graag de natuur in gaan met andere mensen. Een bloemlezing uit de gegeven antwoorden:

 • voor dag en dauw vogels kijken
 • de top van een berg beklimmen
 • de poolcirkel opzoeken in de winter
 • ons verwonderen over wat de wereld ons biedt
 • trailrunning, lekker lang rennen door de natuur: mijn nieuwe passie!
 • speleologie, canyoning en andere verticale activiteiten ondernemen
 • een strandwandeling en met wat je onderweg vindt een kunstwerk maken
 • de dagelijkse routine breken, ijsschaatsen op een bevroren meer ergens in Lapland
 • wandelen in een herfstachtig bos en de dag afsluiten met een heerlijke warme chocolademelk bij de open haard
 • skaten, schaatsen, langlaufen, mountainbiken, zeilen etc. en als het warmer wordt windsurfen en branding surfen
Zie hier de 'wordcloud' als samenvatting van de antwoorden

Wordcloud: Wat zou je heel graag doen met OutdoorFriends?

Je kunt hier het hele artikel met nog veel meer antwoorden lezen: Wat outdoor friends buiten willen DOEN.

 

Dit is nr. 3 van de mini blogserie over wat OutdoorFriends willen

 1. Do 17 oktober: OutdoorFriends Top 3: wandelen, fietsen en kamperen

 2. Do 24 oktober: Wat outdoor friends willen DOEN samen

 3. Do 4 november: nieuwe mensen, nieuwe activiteiten, nieuwe natuur

Wil je nog meer lezen over OutdoorFriends?

Wil je alle ontwikkelingen rond OutdoorFriends volgen?

Pagina's