hardlopen

Hier vind je de zoekresultaten voor deze activiteit: alles wat tot nu toe op deze website is gepubliceerd. Wil je weten welke Leden deze activiteit in hun profiel hebben? Zoek dan via het Leden zoekscherm.Gevonden Verhalen en Artikelen


Gevonden Events en Reizen


Gevonden Oproepen


Gevonden Aanbieders

  Outdoor Singles: welkom bij datingsite DeWandeldate!

  Deel met je vrienden!

  Irene | Geplaatst op 03 dec 2014 | 0 reacties | 4955 maal gelezen


  Ben je een single en op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt? Dan val je precies in de doelgroep van DeWandeldate: actieve, cultureel geïnteresseerde en sportieve singles, van stadswandelaars tot Vierdaagse lopers. Naast wandelen zijn veel leden ook enthousiaste fietsers, kampeerders, tuinliefhebbers, fotografen en hardlopers.

  DeWandeldate, partner van OutdoorFriends

  DeWandeldate is in maart 2014 opgestart, omdat ik zag dat op OutdoorFriends veel leden (75%) single zijn en ‘eigenlijk’ op zoek. Op OutdoorFriends zijn al heel wat vriendengroepjes, vriendschappen en ook relaties ontstaan. Het zoeken van een levenspartner gebeurt vooral indirect, door mee te doen met de activiteiten op de agenda en soms via de oproepjes. In die oproepen wordt meestal gesproken van wandelmaatjes, fietsmaatjes en zeilmaatjes. De derde manier van contact leggen, het persoonlijk aanschrijven van andere leden, wordt ook veel gebruikt. Maar om mensen direct uit te nodigen voor een date is voor veel mensen toch wat ongemakkelijk. Lang niet alle OutdoorFriends leden staan daar voor open. Ook niet als in hun profiel staat dat ze single zijn. 

  DeWandeldate is wel een echte datingsite, waar alle leden single zijn en op zoek naar een man of vrouw. Bij deze site staat het wandelen staat voorop. Maar ook bij DeWandeldate laten de leden in hun profiel zien welke andere outdoor activiteiten ze nog meer graag doen. En de leden kunnen elkaar ook zoeken op die activiteiten.

  Wie zijn er al lid van DeWandeldate?

  Sinds de start op 1 maart 2014 groeit de website gestaag. Op 1 december 2014 waren er bijna 700 Wandeldate leden met een goedgekeurd profiel. De verhouding man - vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is als volgt: 

  • 55% van de leden is vrouw, 45% is man.
  • 97% van de leden heeft een hetero zoekprofiel (man zoekt vrouw, vrouw zoekt man), 3% homo of lesbisch. 
  • 76% valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 10% is 18 t/m 30 jaar en 14% is 61 jaar of ouder (zie de grafiek). Op dit moment is het jongste lid 18 jaar en het oudste lid is 75 jaar.
  • 21% heeft een universitaire (WO) opleiding, 47% een hoger beroeps (HBO) opleiding en 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 8% van de leden is de opleiding niet bekend.  


  Typen wandelaars: natuur, gezellig, cultuur en sportief!

  Niet alleen super fanatieke wandelaars zijn lid. Leden geven in hun profiel aan welk type wandelaar ze zijn. Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (97%). Ook de gezelligheid is een heel belangrijke reden om te wandelen (74%). Onder de leden bevinden zich ook veel cultuurzoekers (54%), sportieve wandelaars (51%), rugzaklopers (39%) en spiritueel ingestelden (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (21%) . Eén op de 6 leden (16%) heeft een hond en wandelt graag met de hond. En 10% van de leden doet mee (of wil meedoen aan) de Vierdaagse. Er zijn ook al enkele (3%) barefoot lopers, die graag blootsvoets wandelen of op speciale barefoot wandelschoenen.  


  Top 10 favoriete outdoor activiteiten van DeWandeldate leden

  Datingsite DéWandeldate is er in de eerste plaats voor wandelaars in Nederland en België: voor singles die graag wandelen dus. Voor veel leden geldt dat ze niet eenkennig zijn als het gaat om activiteiten, als ze maar actief de natuur in kunnen. Dus niet alleen maar wandelen, maar ook fietsen, kamperen, kanoën, zeilen, skaten en meer. Alle leden geven aan welke outdoor activiteiten zij nog meer doen, behalve wandelen. De precieze percentages leden die graag deze activiteiten ondernemen, per 1 december 2014: wandelen (100%) fietsen (72%), kamperen (45%), tuinieren (39%), bergwandelen (38%), fotograferen (38%) en hardlopen (26%), kanoën (18%), zeilen (16%), mountainbiken (16%), schaatsen (14%), skiën (13%), wadlopen (10%), skaten (10%), klimmen (6%) en langlaufen (5%). 


  Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

  Ben jij ook één van die actieve, sportieve singles in Nederland of België? We nodigen alle single outdoor friends uit ook lid te worden van DeWandeldate. Je kunt er starten met Gratis lidmaatschap. Als je behoefte hebt aan contact met één of meer van de andere leden kan je voor 1, 3 of 6 maanden Betalend lid worden. Ben je geen single, of wil je alleen volgen, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

   Reacties en Contact

  Foto: Daniel Oines

  Mescherbergloop

  Deel met je vrienden!

  Tonnie | Geplaatst op 27 nov 2014 | 1 reacties | 1429 maal gelezen


  Wanneer: zo 14 dec 2014
  Waar: Eijsden
  Prijs per persoon: € afhankelijk van afstand 4 tot 9 euro
  Deelnemers: min max
  Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

  Een mooie loop door de limburgse heuvels,

  een beetje outdoorvriend die graag hardloopt, loopt hier wel warm voor:

  Je kunt kiezen uit 6 km, 10,4 km en 15,6 km.

  De uitdaging zit in de 15,6 km met een trap van ongeveer 184 treden.
  Daarna schijnt het langzaam weer naar beneden te gaan.
  Het stukje limburse vlaai zal dan vast wel smaken na afloop

  Je kunt je inschrijven tot 10 december via de website van de mescherbergloop

  Ik ga voor de 15 km, daar zit namelijk na 10 km een trap in van ik meen 184 treden, daarna hoop ik zowat naar beneden te rollen.....

  Veel loopplezier en geniet vooral van de omgeving.

  Aanmelden voor deze activiteit

  • Deze activiteit (het samen deelnemen aan) wordt georganiseerd door één van OutdoorFriends leden.
  • Ben je nog geen Lid en wil je mee? Schrijf je dan eerst in als OutdoorFriends Lid.
  • Leden, meld je aan via de blauwe Aanmeldknop (meld je ook weer tijdig af als je toch niet mee gaat).
  • Wil je op de hoogte gehouden worden rondom deze activiteit? Plaats dan je reactie hier onder.

  NatuurlijkSportief Challenge – Last Man Standing

  Deel met je vrienden!

  Aanbieder | Geplaatst op 24 jun 2014 | 2 reacties | 1615 maal gelezen


  Wanneer: za 5 jul 2014
  Waar: Dordrecht
  Prijs per persoon: €10 voor OutdoorFriends leden, niet-leden €15
  Deelnemers: iedereen
  Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

  De NatuurlijkSportief Challenge "Last Man Standing"

  is de ultieme sportieve strijd met elkaar, de natuurlijke omstandigheden, maar vooral met jezelf.

  Rennen, klimmen, tillen, kruipen en zwemmen zijn vaardigheden die je tijdens de Challenge nodig kan hebben. Uniek aan de NatuurlijkSportief Challenge is dat er gebruik wordt gemaakt van de natuur en alles wat daarin te vinden is

  Wil je meedoen met deze Challenge?

  • Deze activiteit wordt georganiseerd door Natuurlijk Sportief, één van onze collega aanbieders.
  • OutdoorFriends leden krijgen € 5 korting en doen mee voor € 10. 
  • Aanmelden doe je bij Natuurlijk Sportief.
  • Meld je ook aan op deze pagina (blauwe knop). Dan zien we wie er allemaal mee gaan en kunnen we doorgeven welke deelnemers via OutdoorFriends komen. 
  • Ben je nog geen lid en wil je ook mee via OutdoorFriends? Lees Welkom nieuwe leden en schrijf je in.
  • Heb je vragen of wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats dan je reactie hier onder.

   
  Fimpje vorige Challenge in februari 2014:  

  Natuurlijk Sportief groepstraining in de natuur

  Deel met je vrienden!

  Irene | Geplaatst op 19 mei 2014 | 10 reacties | 5066 maal gelezen


  Wanneer: za 6 jun 2015
  Waar: Rotterdam
  Prijs per persoon: eerste keer gratis, daarna strippenkaart
  Deelnemers: onbeperkt
  Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

  Uitdagende en intensieve NatuurlijkSportief trainingen in de natuur

  NatuurlijkSportief geeft uitdagende en effectieve training, waarbij plezier in bewegen voorop staat. We verplaatsen door de natuur en trainen met ons eigen lichaamsgewicht en alles wat we onderweg tegenkomen. Een NatuurlijkSportief trainer neemt je mee en laat je zien hoe eenvoudig het is om te sporten in de natuur, waarbij je niets anders nodig hebt dan jezelf. We gaan aan de slag met alles wat we tegenkomen om sterk, snel en fit te worden.

  Meerdere malen per week, in Rotterdam en in Dordrecht

  • Rotterdam: Kralingse Bos, Dordrecht: Wantijpark
  • Check hier de lokaties en tijden.
  • eerste deelname is gratis, daarna koop je een strippenkaart voor 10 maal a €60. OutdoorFriends leden á €55. Momenteel is er ook een actie voor Rotterdampashouders: een 10-strippenkaart voor €30.  

  Groepstrainingen op 3 niveaus:

  • Start: Ideaal om te beginnen met bewegen, gezond te worden, of te herstellen van een blessure of aandoening. Genieten van de frisse buitenlucht in de natuur terwijl je in beweging bent. Gecontroleerd en verantwoord opbouwen in intensiteit en belasting. Geen basisvaardigheden, of conditie vereist.
  • Basis: Uitdagende, maar toegankelijke training. Geschikt om te verbeteren in kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Deelnemers beschikken over basis conditie en zijn in staat korte stukken hard te lopen en houden van uitdaging.
  • Beasting: Extreem, compromisloos en uitdagend. Jezelf slopen om smerig fit te worden. uitsluitend sterke, ervaren sporters.

  Wil je meedoen met deze Training?

  • Deze activiteit wordt georganiseerd door een trainer van Natuurlijk Sportief. 
  • NatuurlijkSportief biedt de trainingen in Rotterdam en in Dordrecht aan.
  • Je kan, maar hoeft je niet aan te melden.  
  • Zowel OutdoorFriends leden als niet-leden zijn welkom. Leden ontvangen 5 euro korting op de strippenkaart (55 ipv 60 euro).
  • Wil je meedoen met OutdoorFriends? Meld je dan ook hier aan en geef in je reactie aan met welke training je mee doet. Dan kunnen we ook makkelijker de korting voor je regelen. 

  Basistraining op zaterdagochtend in Rotterdam

  Met OutdoorFriends trainen we regelmatig mee in Rotterdam. Erg leuke en goede training, lekker in het bos: draven over het ruiterpad, sjouwen met boomstammen en stenen, opdrukken, krachtmeting met elkaar, voortbewegen als een kikker of krab. Je voelt dat je een lijf hebt! En je lijf geniet er van! Wij gaan zeker weer. Bij deze een oproep aan iedereen om ook een keer mee te doen. Een paar maandjes trainen en je bent weer helemaal Top fit en gezond en blij. 

  Clinic Barefootstyle lopen en hardlopen

  Deel met je vrienden!

  Pepijn | Geplaatst op 22 apr 2014 | 4 reacties | 2390 maal gelezen


  Wanneer: za 27 sep 2014
  Waar: Capelle ad IJssel
  Prijs per persoon: € 7,50 (leden), € 15 (niet-leden)
  Deelnemers: max 15, leeftijd van jong tot oud.
  Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

  Lopen op blote voeten? Waarom .... dat gaan we in een leuke, actieve en gezellige clinic uit leggen.

  Op de OutdoorFriends Agenda vind je veel activiteiten die leden voor en met elkaar organiseren. Om de Agenda nog interessanter te maken staan er ook activiteiten van aanbieders bij. Je herkent ze aan de logo’s (leden staan er met hun eigen actiefoto’s).

  Over deze Clinic Barefootstyle lopen en hardlopen

  Heb je al barefootstyle schoenen maar mis je iets? Schuif gezellig aan en laat je verrassen of deel je ervaringen met ons. Heb je nog geen barefootstyle schoenen dan is er niks aan de hand. Trainer Pepijn heeft altijd schoenen bij mij en... we lopen toch eerst een stukje op blote voeten.

  Is het actief, gaan we zweten, ik loop nog niet zo heel lang hard. Geen zorgen, we gaan maximaal 500 meter hardlopen. De clinic is niet om te gaan zweten, wel om bewust te worden wat de gedachte is van barefootstyle sporten. Moet ik dan in mijn hardloop kleding komen? Nee hoor kom maar gewoon in wat je lekker vindt zitten. Houd er alleen rekening mee dat we buiten lopen...

  Juist voor sporters met blessures, "probleem" voeten of wandelaars die willen genieten van bewegen op een natuurlijke manier.

  Wil je meedoen met deze Barefootstyle Clinic?

  • Deze activiteit wordt georganiseerd door Pepijn van Barefootstyle. Hier kan je je officieel aanmelden.r
  • Zowel OutdoorFriends leden als niet-leden zijn welkom. Leden ontvangen korting!
  • Leden: € 7,50, meld je aan (en af) via de blauwe Aanmeldknop op deze pagina.
  • Niet-leden: € 15. Meld je aan bij de Aanbieder of word ook OutdoorFriends Lid en ontvang direct € 7,50 korting op de Clinic.
  • Heb je nog vragen of wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats je reactie hier onder.

  Waar kan je samen hardlopen, mountainbiken of kanoën?

  Deel met je vrienden!

  Irene | Geplaatst op 01 apr 2014 | 0 reacties | 5434 maal gelezen


  Wil je met een groep (of een paar) outdoor friends actief de natuur in, om te gaan wandelen, hardlopen, trailrunnen, fietsen, mountainbiken, kanoën of paardrijden? Op de website van Natuurmonumenten vind je veel mooie routes in Nederland, midden in de natuur.

  Met OutdoorFriends de natuur in!

  Op de OutdoorFriends Agenda staan al veel leuke outdoor activiteiten: je kunt mee wandelen, fietsen, zeilen, raften, skaten, kamperen, fotograferen, etc. Nederland is groot en OutdoorFriends zijn nog lang niet in alle provincies actief. Wil je meehelpen met organiseren? Het is makkelijker dan je denkt.

  Hoe vind je een mooie wandeling, fietstocht, kanotocht?

  Op onze pagina Tips staat een mooi overzicht van overzichtspagina’s van routes. Omdat we allemaal in de eerste plaats natuurliefhebbers zijn, in dit artikel extra aandacht voor de routes van Natuurmonumenten. Zó vind je de natuur routes op de website van Natuurmonumenten:

  1. Open de website (of de app Natuurroutes op je smartphone)
  2. Klik op tabje ‘Routes’
  3. Kies de activiteit: wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën, of varen
  4. Je kunt nog verder selecteren: provincie, afstanden, geschikt voor honden, rolstoel


  Bekijk hier alle pagina’s met routes en tips van Natuurmonumenten

  • wandelen: per provincie de natuurwandelroutes in de Nationale Parken van Nederland.
  • wandelen met de hond: hondenlosloopgebieden van Natuurmonumenten.
  • wandelen met rolstoel: 10 wandelroutes waar je met een rolstoel terecht kunt.
  • hardlopen: per provincie de mooiste hardlooproutes en wandelroutes geschikt voor hardlopen, in natuurgebieden. 
  • trailrunning: de langere hardlooproutes in o.m. Veluwezoom (17 km), Harderbos (15 km), Naardermeer (19 km), Zuid-Kennemerland (18 km), Brunssumerheide (10 km), Schiermonnikoog (22 km).
  • fietsen: per provincie de mooiste fietsroutes door natuurgebieden.
  • mountainbiken: Loonse en Drunense Duinen, Veluwezoom, Bergherbos.
  • kanoen: kanoroutes in waterrijke natuur, opstapplaatsen, kanoverhuur, horeca.
  • paardrijden: mooie ruiter- en menroutes in Nationaal Park Veluwezoom.
  • vogels spotten: Schiermonnikoog, Oosterschelde, Zwanenwater, Groene Jonker, Voornes Duin.
  • wild spotten: observatiehutten in Nationaal Park Veluwezoom en Tips voor wild kijken.

  Hoe organiseer je zelf een activiteit voor OutdoorFriends?

  • Open de link 'Plaats jouw Event' op de Agenda (wel eerst inloggen)
  • Vul de gegevens in (datum, vertrekplaats, en verdere bijzonderheden)
  • Voeg als het kan tenminste één foto toe. Als je echt gene foto hebt, plaatsen wij een foto er bij.
  • LET OP: Jongeren en ouderen: je kunt ook precies aangeven voor welke leeftijdsgroep je activiteit bedoeld is. Het is heel begrijpelijk dat bijvoorbeeld jongeren liever met leeftijdsgenoten op pad gaan. 


  Hoe trek je deelnemers voor jouw activiteit?

  Deze promotie gaat al vanzelf:


  Dit kan je zelf doen om deelnemers uit te nodigen:

  • Maak je tekst persoonlijk en uitnodigend. Laat zien dat je enthousiast bent en dat je graag wilt dat mensen met je mee gaan.
  • Meld je zelf aan. Dan zien mensen nog beter wie er organiseert. En je hebt vast één deelnemer.
  • Nodig mensen uit van OutdoorFriends: zoek via de Agenda mensen op die al eerder mee deden met een zelfde soort activiteit, of zoek mensen met die activiteit in hun profiel.
  • Vertel over jouw activiteit in je eigen vrienden netwerken, of op Facebook of Twitter.

  En als je hulp nodig hebt, we helpen je graag!

  NatuurlijkSportief Challenge en 'Last Man Standing'!

  Deel met je vrienden!

  Irene | Geplaatst op 30 jan 2014 | 0 reacties | 1671 maal gelezen


  Wanneer: za 22 feb 2014
  Waar: Ridderkerk
  Prijs per persoon: € 15 (OutdoorFriends leden: € 10)
  Deelnemers: max. 60
  Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

  Niet te missen Event van OutdoorFriends' partner NatuurlijkSportief!

  Midden in de Dordtse Biesbosch!

  De Challenge wordt twee keer per jaar georganiseerd, in de winter en de zomer.
  Iedere gezonde persoon kan deelnemen aan een Challenge, maar alleen de allerbeste kan winnen.

  Er zijn twee deelname opties:

  Challenge

  Deelnemers  leggen een vastgestelde afstand (+/- 5km.) af over een uitdagend parcours met natuurlijke hindernissen. Geen wedstrijdelement. De deelnemers doen mee voor de uitdaging en de voldoening na afloop van de wedstrijd.
  Deelname vanaf 10 jaar.

  'Last Man Standing'

  De ultieme sportieve strijd om te bepalen wie de allersterkste, snelste en fitste is. Na het volbrengen van de Challenge gaat deze wedstrijd verder. In deze slopende strijd vallen elke ronde de laatste paar deelnemers af tot er slechts één over is, die legt de laatste ronde alleen af en finished  als 'Last Man Standing'.
  Deelname vanaf 16 jaar.

  Doe je mee?

  • De officiele inschrijving doe je via de website van NatuurlijkSportief
  • Meld je ook hier aan. Dan weten we wie er gaan en kunnen we aan de organisatie doorgeven wie de korting krijgt.
  • Ben je nog geen OutdoorFriends Lid en heb je wel interesse? Lees Welkom nieuwe leden en meld je aan.
  • Locatie: 'De Gorzen', Gorzenweg, Ridderkerk (kaart)

  Top 15 outdoor trends in 2014: van barefoot tot bucketlist

  Deel met je vrienden!

  Irene | Geplaatst op 02 jan 2014 | 0 reacties | 10568 maal gelezen


  Van ‘back to nature’ naar i-health en van barefoot style naar bucketlist: voor iedereen die het leuk vindt nieuwe outdoor activiteiten uit te proberen: een overzicht van nieuwe outdoor trends en ontwikkelingen. Aanbieders nodigen we uit ook een blog te schrijven of een activiteit aan te bieden.

  Nieuwe trend of nieuwe naam?

  Een opmerking vooraf: soms lijkt het alsof nieuwe 'trends' eigenlijk niet meer zijn dan een nieuwe naam voor iets wat er altijd al was. Met die nieuwe Engelse termen krijgen de activiteiten ineens veel meer aantrekkingskracht, waardoor ze nog populairder worden. En zo worden trends ook ene stuk gecultiveerd:

  • naar wild speuren wordt ‘wildlife hike’
  • op blote voeten lopen wordt ‘barefoot’
  • een leuk uitstapje wordt een ‘micro adventure’
  • je verlanglijstje wordt je ‘bucketlist’
  • hardlopen op natuurpaden wordt ‘trailrunnen’

  Actief de natuur in

  'Actief de natuur in' is al een outdoor trend op zich. Steeds meer mensen ontdekken het plezier en de uitdaging van wandelen, fietsen, kanoën in de vrije natuur. Ook Natuurmonumenten speelt hier handig op in: op hun nieuwe website staan activiteiten in de natuurgebieden centraal.

  15 outdoor trends

  Als je kijkt wat we allemaal kunnen doen als we op een actieve manier de natuur willen beleven, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Als community manager van OutdoorFriends kom ik er steeds meer tegen en voel ik me soms net ene trendwatcher. Van de meest opvallende trends wilde ik weer een Top 10 maken. Maar ik kwam makkelijk tot 15 en deze lijst is vast nog niet compleet:

  1. Hikingspecials: wandelen met een speciale activiteit onderweg of een speciaal doel
  2. Barefoot style: lopen en hardlopen alsof je blootsvoets loopt
  3. Natural running: natuurlijk hardlopen, chirunning
  4. Bucketlist:  steeds meer mensen hebben hun eigen bucketlist, met outdoor challenges (vaak ver van huis) die ze ooit nog eens willen doen
  5. Microadventures: korte outdoor avonturen dichtbij huis, in het weekend of tussen 5 en 9
  6. Wildlife safari: op zoek naar de ‘Big Five’ in eigen land, wandelend, fietsen, rennend, peddelend
  7. i-Health en Bodyscan: je eigen lijf monitoren, bijvoorbeeld met een app, vóór, tijdens en na het sporten
  8. Apps en games: op pad met de smartphone als digitale gids of spelleider
  9. Urban Outdoor: outdoor activiteiten in de stad: fiets- en wandeltours, klimbos, urban farming ..
  10. Eco & duurzaam: mensen kiezen hun activiteiten, reizen, kleding en gear meer vanuit milieu bewustzijn
  11. Fundraising: steeds meer non-profit orgabnisaties organiseren outdoor evenementen (wandel- en fietstochten) voor fondsenwerving
  12. Kinderen:  steeds meer kinderen ontdekken de lol van de outdoor activiteiten en aanbieders spelen er op in: apps met games, natuurquiz bij wandelingen, klimparken, etc.
  13. Senioren: deze trend geldt al heel lang: ook veel 60+ mensen zijn erg actief met wandelen en outdoor activiteiten
  14. Mensen met beperking: ook mensen met fysieke of verstandelijke beperking zijn graag buiten en actief. Rolstoelpaden spelen daar op in. 
  15. Honden: veel outdoor liefhebbers nemen graag hun hond mee op pad. Voor deze ‘outdoor dogs’ komen steeds meer activiteiten (canicross, steppen) en speciale artikelen.

  Wie schrijft en organiseert er mee?

  Ik zou alle trends kunnen onderzoeken en uitwerken. Maar ik laat dat graag aan de echte experts over. Voel je je thuis in één van de genoemde onderwerpen? Of ken je nog een andere outdoor trend? Schrijf een stukje, stuur een foto mee en ik plaats je stuk (als het past bij OutdoorFriends' missie en stijl en als het geen pure commerciele promotie is). Over een paar trends schreef ik zelf deze artikelen:

  Ook als je over één van de trends in dit rijtje wilt schrijven ben je welkom!
  Wil je bijdragen met een eigen Blog?

  Op onze Agenda staan al enkele activiteiten die aansluiten bij deze trends. Een Clinic Barefoot Style lopen en hardlopen, Safarijoggen, een 2-daagse tandemtocht voor Alzheimer Nederland ....

  Wil je bijdragen aan de Agenda 2014 met een wandeling of activiteit die aansluit bij één van de outdoor trends?

  Heb je aanvullingen op dit overzicht?

  Alle reacties zijn welkom! Plaats je reactie, als je wilt met link naar je eigen website.

  20 TIPS van Top avonturiers voor je Bucketlist!

  Deel met je vrienden!

  Irene | Geplaatst op 12 dec 2013 | 0 reacties | 5673 maal gelezen


  Wat staat er op jouw bucketlist? Een mountainbike tocht over de Ho Chi MWwwinh Trail in Vietnam? Hiken over de Kokoda Trail in Papua New Guinea? Rotsklimmen in Viñales in Cuba? Check de 20 nieuwste ontdekkingen en TIPS van bekende extreme sporters en avonturiers!

  Suggesties van National Geographic

  National Geographic publiceert ieder jaar de bucketlist van 20 bekende avonturiers, beoefenaars van (vaak) extreme outdoor sporten. Voor 2014 zijn er twee lijstjes: 20 populaire klassiekers en 20 nieuwe challenges. Voor de liefhebbers: check hier alle lijstjes van de afgelopen jaren:


  Sandboarding Valle de la Muerte, Chili, photograph via Benjamin Dumas

  De 20 tips voor je bucketlist 2014

  Hier de Top 20 tips voor 2014, voor outdoor sporters die graag klimmen, ijsklimmen, zeilen, kayakken, trailrunnen, skien, mountainbiken, surfen, duiken of stand-up paddlen:

  1. Climb the Lienzer Dolomites, Austria
  2. Explore South Georgia and the South Sandwich Island
  3. Ice Climb New Routes in Iceland
  4. Circumnavigate the World by Sailboat and Kayak
  5. Trail Run Réunion Island
  6. Fly-in Backcountry Skiing in Alaska
  7. Surf and Free Dive Norway
  8. Explore Queen Maud Land, Antarctica
  9. Surf Easter Island, Chile
  10. Ski the Caucasus Mountains, Russia
  11. Mountain Bike the Alborz Mountains, Iran
  12. Kayak the Glomága River, Norway
  13. Mountain Bike the Ho Chi Minh Trail, Vietnam
  14. Climb Viñales, Cuba
  15. Hike the Trek of the Condor, Ecuador
  16. Run the Mustang Mountain Trail Race, Nepal
  17. Trek the Kokoda Trail, Papua New Guinea
  18. Paddleboard Cloudbreak, Fiji
  19. Ski Interior British Columbia, Canada
  20. Link Up Ascents of Three 8,000-Meter Peaks


  Mountainbiken in Vietnam: Ho Chi Min Trail, Foto via Mandala Travel
  Hoofdfoto (Beth Wald): Climbing on limestone cliffs in Viñales Valley, Piñar del Rio Province, Cuba

  Dit blog is nr. 1 in de miniserie over Outdoor Trends in 2014

  1. 20 TIPS van Top avonturiers voor je Bucketlist! (12 dec 2013)
  2. Microadventures: op avontuur tussen 5 en 9! (19 dec 2013, opnieuw geplaatst op DeWandeldate.nl op 21 juli 2015)
  3. Top 10 outdoor trends in 2014 (27 dec 2013)

  Reacties?

  Heb jij ook een bucketlist? Wij zijn benieuwd wat er op staat!

  Safari-joggen: hardlopend op zoek naar de 'Big Five'

  Deel met je vrienden!

  Aanbieder | Geplaatst op 26 nov 2013 | 1 reacties | 3417 maal gelezen


  Wanneer: zo 8 jun 2014
  Waar: Arnhem
  Prijs per persoon: € 15 pp (+ één vrijkaart)
  Deelnemers: minimaal 4, maximaal 16
  Deelnemen aan dit Event? Word ook Lid!

  Wild spotten op de Veluwe, onder leiding van een hardlopende natuurgids!

  Op de OutdoorFriends Agenda vind je veel activiteiten die leden voor en met elkaar organiseren. Om de Agenda nog interessanter te maken staan er ook activiteiten van aanbieders bij. Je herkent ze aan de logo’s (leden staan er met hun eigen actiefoto’s).

  Over het Safari-joggen

  Safari-Joggen doe je in de vroege ochtend of tegen de schemering, waardoor de kans op het spotten van groot wild het grootst is. De gids brengt ons over de mooiste en stilste routes en vertelt tijdens het hardlopen over de omgeving en het leven van de dieren.

  The 'Big Five' van de Veluwe

  Met een beetje geluk komen we oog in oog te staan met het groot wild van de Veluwe, 'de grote Vijf':

  • wild zwijn,
  • das,
  • ree,
  • damhert,
  • en de koning van de Veluwe: het edelhert.

  Doe mee en steun Natuurmonumenten!

  Safari-Joggen komt voort uit liefde en respect voor de natuur. Er wordt nooit afgeweken van de paden en we komen niet in stiltegebieden. We lopen in een kleine groep om de dieren niet te storen. Bovendien steun je met je deelname de ontwikkeling van de natuur op de zuidelijke Veluwe: van je bijdrage gaat € 2,50 als donatie naar Natuurmonumenten.

  Programma 

  • 20.15 uur: verzamelen
  • 20.30 uur: het bos in
  • 22.00: weer terug.

  Sportdrank na afloop op een wilduitkijkplaats!

  Goede hardloop conditie is wel vereist

  Je hebt een goede loopconditie nodig. Reken op 10 - 12 km rennen, met een snelheid van ca. 10 km per uur (exclusief de stops bij het spotten van wild). De route kent ook hoogteverschillen en soms zanderige paden.

  Wat heb je verder nodig?

  • Draag zoveel mogelijk lichaam bedekkende en onopvallend gekleurde kleding.
  • Neem water mee voor onderweg, als je dat gewend bent.
  • Na afloop krijg je van de gids een sportdrink op een mooie uitkijkplek.
  • Andere spullen (telefoon/fotocamera) kun je meenemen als je wilt.

  Wil je mee met het safari-joggen?

  • Deze activiteit wordt georganiseerd door de organisatie Safari-Joggen.
  • Leden: meld je aan (en af) via de blauwe Aanmeldknop op deze pagina.
  • Ben je nog geen OutdoorFriends lid en wil je ook graag mee? Lees Welkom nieuwe leden en schrijf je in!
  • OutdoorFriends geeft aan de organisatie door hoeveel outdoor friends meelopen.
  • Betaling (€ 15 pp) kan contant bij de gids ter plaatse na afloop van de activiteit.
  • Onder de deelnemers verloten we één vrijkaart.
  • Heb je nog vragen of wil je op de hoogte gehouden worden rondom dit Event? Plaats je reactie hier onder.

  Afspreekplek

  • Carpoolplaats Arnhem Noord
  • Op de A12 of A50 neem afslag Arnhem Noord en volg de borden “Carpoolplaats”
  • Adres routebeschrijving/navigatie : Europaweg 25 Arnhem
  • Contactgegevens Safari-Joggen: Rob Heusinkveld, 06-223 88 023 .

  Fotoverslag

  • Zie hier een Fotoverslag van een andere keer dat we gingen safari-joggen.

  Pagina's